Крајот на Исламот Православието Католицизмот Протестантизмот

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
хехехехее
лоша работа нели ?
кога некој те разбуди од нестварниот свет во кој си живеел ..ама тоа е !
битно е со аргументи да се докажуваме !
Кој сон..какви аргументи...единствено што предизвикуваш кај мене е замор..не можам да поверувам дека по толку теолози, толкувања и животни искуства на милијарди верници се најде еден форумџија да ни докажува дека Христијанството е Самоуравна - Комунистичко Анархистика Идеологија...:uvo:
Еден ден ќе се сретнеш со твојот Бог лице во лице...па ќе видиме дали твоите аргументи држат вода...до тогаш...си главен во фабриката на производство на ништо..уживај

@ Ateist

момче, погледни се малце од далеку,

Незнам која ти е поентата, меѓутоа Јас тврдам дека БОГ самиот замешал прсти во твојов случај - Незнам да ли си самиот свесен за тоа.

Со самиот труд да покажеш дека БОГ непостои (атеизам), цитираш толку многу книги од областа на религијата, да на крај се побиваш самиот себе си..

Со толку многу труд, и прочитани книги брачко, ти „постануваш“ поголем верник од било кој, - на кого се обидуваш да ја докажеш обратната теза..

Поздрав..

Кој сон..какви аргументи...единствено што предизвикуваш кај мене е замор..не можам да поверувам дека по толку теолози, толкувања и животни искуства на милијарди верници се најде еден форумџија да ни докажува дека Христијанството е Самоуравна - Комунистичко Анархистика Идеологија..

е да !

Истиве твој цинизми кој се својство на секој " верник " 1300 години религиозните Евреи им ги какале на сите . Атеистите кој СИ ВЕРУВАЛЕ НА ОЧИТЕ па читале дека НЕМА ВЕЧЕН ЖИВОТ ЗА РЕЛИГИЈАТА .

И дошол тој Исус пред 2000 години и им кажал дека АТЕИСТИТЕ ЦЕЛО ВРЕМЕ БИЛЕ ВО ПРАВО .
А сите што наседнале на религиозните просеравања цинизми демек " неможе СИТЕ да згрешат " .........уствари 1300 години секој што не им верувал НА НА СВОЈТЕ ОЧИ КАКО АТЕИСТИТЕ туку од пусти срам на цинизмите и просеравањата на религиозните СИТЕ ЗАВРШИЛЕ У ПРОПАСТ

Јован: 5:39 Вие ги проучувате Писмата, зашто МИСЛИТЕ дека имате вечен живот во нив; и тие сведочат за Мене.

Им го плеснал у фаца тоа Исус --- МИСЛИТИ И СРАТИ И ЦВЕЧЕ БРАТИ НИЈЕ ИСТО

Лука:
16:16 ”Законот и Пророците беа (МИНАТО СВРШЕНО ВРЕМЕ ) до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство, и секој насила влегува во него.

ЕТЕ ГО УКИНАЛ И ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ
КОЈ ВООПШТО И НЕ СМЕЕЛЕ ДА СЕ ФОРМИРААТ НИТУ КАКО РЕЛИГИИ НИТУ КАКО ВЕРИ

Римјаните: 3:23 зашто СИТЕ ЗГРЕШИЈА и им недостасува Божјата слава,

Галатјани: 2:16 зашто од делата на Законот нема да се оправда НИТУ ЕДЕН човек.

ЕТЕ ДОКАЗ ( за жал религиозните неможе да си веруваат на очите ) ДЕКА 1300 ГОДИНИ СИТЕ ЗГРЕШИЛЕ И ЈА ПОСРАЛЕ РАБОТАТА ДУРИ И ДА ИМА ВЕЧЕН ЖИВОТ СИТЕ ЗАВРШИЛЕ У НЕПОВРАТ

оти ова ви е наградата на сите Религии и Вери :

ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО ЕФЕСЈАНИТЕ Глава 6

1 Деца, слушајте ги своите родители во Господа, зашто тоа е право.

2 ”Почитувај ги својот татко и мајка - тоа е Првата заповед со ветување -

3 за да ти биде добро и за да ЖИВЕЕШ долго НА ЗЕМЈАТА !”

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

ХАХАХАХ
да си ибете "НАГРАДАТА"...реки крв течеа за да ја освоите "наградата" :pos:

АЛО
абе оваа награда ја имаме и ние атеистите
не се замараме ни со богови ни со глупости
а ете веќе сме на земјата.....хахахаа

хахахха абе чудесија се ова религиозните

:raz: ... :nenene: Стариот добар атеист :toe:, воопшто не се променил,а од друга страна со секое изгревање на Сонцето губи по еден ден од својот живот. Ах кутриот тој...:duel:

Езекиел: 13:9 Еве Ме, Мојата рака ќе биде ПРОТИВ ПРОРОЦИТЕ што гледаат СУЕТНО и што пророкуваат ЛАГА : не ќе бидат веќе во собирот на Мојот народ, не ќе бидат запишани во книгата на Израелевиот дом, никогаш веќе не ќе стапат на Израелева почва! И ќе знаат дека Јас Сум, Господ Бог..
.
.
СПОРЕДИ СО :
.
.
.

Сура 18 Ел- Кехф Џуз 15

ред 57 - И кој е поголем зулумќар од оној кој , кога ќе се спомнат ајетите на Госодарот негов , е рамнодушен кон нив , и кој заборава она што го направија рацете негови . Врз СРЦАТА НИВНИ НИЕ ИМ СТАВИВМЕ ЗАВЕСА ЗА ДА НЕ ГО РАЗБЕРАТ КУРАНОТ А ВО УШИТЕ НИВНИ ТЕЖНА . И ако ги повикаш кон Патоказот , тогаш , за навек не ќе се упатат.

Сура 17 Ел - Исра Џуз 15

ред 36 -- И не следи го она што не го знаеш . И СЛУХОТ И ВИДОТ И СРЦЕТО ЌЕ

БИДАТ ОДГОВОРНИ навистина .

.
.
.
Сура 17 Ел - Исра Џуз 15

ред 45 -- И кога го читаш Куранот меѓу тебе и оние кој неверуваат во Ахриет Ние поставивме Завеса невидлива .

ред 46 -- И ВРЗ СРЦАТА НИВНИ Ние ставивме прекривачи ЗА ДА НЕ ГО РАЗБЕРАТ , а во ушите нивни тежина .

.
.
Сура 33 Ел-Асхаб Џуз 22

ред 51 -- ..................Аллах го ЗНАЕ ОНА ШТО Е ВО СРЦАТА ВАШИ .

ДЕФИНИЦИЈА :
Срце = збор од Ангелскиот речник на загатките што означува Чуствено Мисловна Емоционална насоченост , Внимание , Преокупација , Разбир- Разборитост.
.
.
.
Второзаконие: 29:4 Ама Господ не ви даде до денес разум за да сфатите, очи за да гледате, ни уши за да слушате.

Римјаните: 11:8 како што е напишано: „Бог им даде Дух на Мртвило, очи да не гледаат и уши да не слушаат до денешниот ден.”

2 Коринтјани: 3:13 и не сме како Мојсеј, кој ставаше покривало на своето лице, за да не го видат Израелевите синови свршетокот на она што се отстрануваше.

14 Но нивните умови беа закоравени. Зашто, до денешниот ден останува истото ПОКРИВАЛО при читањето на Стариот Завет, и не се открива, зашто се отстранува само во Христа.

15 И така до денес, кога го читаат Мојсеја, ПОКРИВАЛОТО-ЗАВЕСАТА им лежи на нивното СРЦЕ .

ДЕФИНИЦИЈА :
СУЕТА е земски дух- идеал на смртните луѓе кој неверуваат во вечен живот , не веруваат ниту во Бог ,( ниту во Христос – бесмртната личност ),како и на сите неверници , лажни верници , декларативни верници , измамници , па затоа тежнеат да остават што поголеми траги – докази за своето постоење низ времето на земјата со ....деца , земја , пари, капитал или Достигања по кој ќе ги запаметат другите луѓе ( суетна слава ) во војни , бизнис , политика , итн итн .

Е ова е дефиницијта за суетност . И според оваа дефиниција се одредува степенот на (без)суетност на секој поединец ,на секој Закон какви меѓучовечки односи регулира , општествено уредување , достигнат степен- ниво на општествена свест кај секој поединец или генерално во општеството ..

.
.
.
2 Солунјани: 2:3 Никој да не ве измами ниту по каков начин, зашто тоа не ќе се случи додека првин не дојде отпаѓањето и не се појави ЧОВЕКОТ НА БЕЗЗАКОНИЕТО , СИНОТ НА ПОГИБЕЛТА = ПРОПАСТА,

Јован: 17:12 Додека бев со нив, Јас ги чував во Твое име оние, кои Ми ги даде, и ги запазив, па ниеден од нив не погина, освен СИНОТ НА ГИБЕЛТА=ПРОПАСТА за да се исполни Писмото.

СПОРЕДИ СО :

Осија: 12:11 Галад е навистина БЕЗЗАКОНИЕ , САМА СУЕТА;
.
.

Псалм: 5:12 Зашто, Господи, Ти го благословуваш праведникот; го заштитуваш, со Својата милост, како со штит.
7:9 Нека прекрати беззаконието на нечесните, помогни му на праведникот. Ти, праведен Боже, Кој ги испитуваш срцата и внатрешноста.

11:7 Зашто Праведниот Бог ја љуби правдата; праведникот ќе го гледа Неговото лице.

34:19 Праведникот има многу неволји, но Господ го избавува од сите.

Пословици:
21:18 Нечесниот човек е откуп за праведникот
Дела Ап.: 11:7 И чув глас, кој ми рече: „Стани, Петре! Коли и јади!”
( ВАКОВ Е ОТКУПОТ)
(Лука: 15:23 Дотерајте го згоеното теле и заколете го, да јадеме и да се веселиме,
15:27 А тој му рече: ‘Брат ти си дојде и твојот татко го закла згоеното теле, зашто го прими здрав.’
15:30 А кога дојде овој твој син, кој го растури твојот имот со блудници, му закла згоено теле!’)

.
.
Пословици:
28:12 Голема слава е кога се радуваат праведниците, а кога се издигаат нечесните, луѓето се кријат.
28:28 Кога се издигаат нечесните, луѓето се кријат, а кога пропаѓаат, тогаш се умножуваат праведниците.
29:2 Народот се радува кога се умножуваат праведниците, а народот воздивнува, кога ќе завладеат нечесните.
29:10 Крвопијците го мразат чесниот, а праведниците се грижат за неговиот живот.
29:16 Кога се множат нечесните, се множи и беззаконието, но праведниците ја набљудуваат нивната пропаст..
.
.
Осија: 14:9 Кој е мудар нека го сфати ова, и разумниот човек нека сознае! Зашто Господовите патишта се прави: праведниците одат по нив, а грешниците паѓаат на нив.

Езекиел: 23:45 Затоа праведниците ќе им судат,

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ
Глава 25
41 Тогаш ќе им рече и на оние од левата страна: ‘Одете си од Мене, проклети, во вечниот оган, приготвен за ѓаволот и за неговите ангели!

42 Зашто огладнев и не ми дадовте да јадам; ожеднев и не Ми дадовте да пијам,

43 бев странец и не Ме примивте; бев гол и не Ме облековте; бев болен и во темница и не Ме посетивте.’

44 Тогаш тие ќе одговорат и речат: ‘Господи, кога Те видовме гладен, или жеден или како странец, или гол или болен или во темница, и не Те послуживме?’

45 Тогаш ќе им одговори: ‘Вистина ви велам, доколку не му направивте на еден од овие најмали, ни Мене не Ми направивте!’

46 И овие ќе отидат во вечна мака, а праведниците во вечен живот.”

.
.
.
Наум: 1:2 Господ е Бог ревнител и одмаздник; Господ се одмаздува и се гневи; Господ им се одмаздува на Своите противници, издржлив е во гневот против непријателите.

ОЧИГЛЕДНО СУЕТНИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА БОГ СЕ :

ИСЛАМ ПРАВОСЛЕВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ

ОТИ СЕ СУЕТНИ И НЕПРАВЕДНИ !

Дела Ап.: 24:15 и дека ќе има воскресение на праведните и неправедните.

ЗНАЧИ НАПИСМЕНО Е ЗАПИШАНО КАДЕ ИМ Е МЕСТОТО НА ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ !

Edno prasanje do moderatorot....

Dali treba 100 edni isti raboti da gi copyrame i demek sme imale post...banalno e se edno isto citame i samo za edno isto raspravame...

Edno prasanje do moderatorot....

Dali treba 100 edni isti raboti da gi copyrame i demek sme imale post...banalno e se edno isto citame i samo za edno isto raspravame...

БАНАЛНО Е ШТО ЦЕЛО ВРЕМЕ БЕГАТЕ СЕ КРИЕТЕ ОД ТЕМИТЕ

НЕДАВАТЕ НИКАКВИ ОДГОВОРИ ТУКУ САМО ПОЛИТИЧКИ ПАРОЛИ

ДОСЕГА НЕВИДОВМЕ НИТУ ЕДЕН ОДГОВОР НА НАЈБИТНИТЕ ПРАШАЊА

ШТО ВИ БЕА ПОСТАВЕНИ .
..
.
.
.

ЕВЕ КАДЕ ИСУС НЕДВОСМИСЛЕНО ГО УКИНУВА ЈУДАИЗМОТ

Матеј: 21:43 Затоа ви велам, дека ќе ви биде ОДЗЕМЕНО Божјото Царство и ќе му биде дадено на народ, кој ќе ги донесува неговите плодови!

БИДЕЈЌИ ЈУДАИЗМОТ КАКО РЕЛИГИЈА БИЛ ЦЕЛОСНО НЕПОДОБЕН ПОРАДИ НАВЕДЕНИТЕ

ПРИЧИНИ ОД ТИПОТ :
НЕЗНАБОШЦИ
БЕЗБОЖНИЦИ
БЕЗАКОНИЦИ
МНОГУБОШЦИ
ИТН ИТН

А ТОА ГО СВАТИЛЕ И НЕГОВИТЕ ВОДАЧИ

45 И кога првосвештениците и фарисеите ги чуја тие Негови параболи, разбраа дека зборува за нив. .
.
.
..
.
Лука: 16:16 ”Законот и Пророците беа (МИНАТО СВРШЕНО ВРЕМЕ ) до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство, и секој насила влегува во него.

КОЕ ЕВАНГЕЛИЕ :

Дела Ап.: 10:36 Вие го знаете Словото што им го испрати на Израелевите синови, објавувајќи го Евангелието на мирот преку Исуса Христа; Овој е Господ на сите.

Ефесјани: 6:15 обујте ги нозете со ревноста за Евангелието на мирот!

А КАКОВ НОВ ЗАВЕТ ДОГОВОР ДОНЕЛ ИСУС КАКО УСЛОВ ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ :

БОГ ПОНУДИЛ КАКОВ ЗАВЕТ :

Исаија: 54:10 Нека се раздвижат планините и нека се потресат бреговите, но Мојата љубов нема да се повлече од тебе, ниту ќе се расколеба Мојот Завет НА МИРОТ,” вели Господ Кој ти се смилува.

ЗАВЕТ НА МИРОТ = БЕЗКОНФЛИКНОСТА
.
..
.
...

ЕПА ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ НЕ САМО ШТО НЕ СЕ НАДГРАДБА НА ЈУДАИЗМОТ ТУКУ СЕ ВО СЕ ПОЛОШИ ОД ТАА РЕЛИГИЈА КОЈА ИСУС ЈА УКИНАЛ

ЗНАЧИ ИЗДАЛ ЗАБРАНА ЗА ФОРМИРАЊЕ НА НОВИ РЕЛИГИИ

ИСЛАМОТ ПРАВОСЛАВИЕТО КАТОЛИЦИЗМОТ ПРОТЕСТАНТИЗМОТ НЕ ТРЕБАЛЕ НИТУ ДА СЕ ФОРМИРААТ НИТУ ДА ПОСТОЈАТ ОТИ СЕ УКИНАТИ УШТЕ ПРЕД 2000 ГОДИНИ

НИТУ БИЛЕ НИТУ МОЖЕ ДА БИДАТ НАДГРАДБА НА ЈУДАИЗМОТ

Исус збори за народ -Идеалисти на кој му го дава правото кое го одзел од Јудаизмот оти овие џабе ја чувале книгата само така је злоупотребувале исто како и Исламот Православието Католицизмот и Протестантизмот.
.
.
.
..
.КОЈА Е ПОТРЕБАТА ОД ПОНАТАМОШНО ПОСТОЕЊЕ НА ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ КОГА ОВИЕ СЕ БЕТЕР ОД ЈУДАИЗМОТ КОЈ ИСТО КАКО И ТИЕ НЕМАЛ ВЕТУВАЊЕ ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ ?

РЕД Е ДА СЕ ЗАБРАНАТ !

:raz: ... :nenene: Стариот добар атеист :toe:, воопшто не се променил,а од друга страна со секое изгревање на Сонцето губи по еден ден од својот живот. Ах кутриот тој...:duel:
Еј види чудо,ти не губиш?

Ill explain this better in english!Hey religions are not made to confuse us,we make them confusing,we are human and day by day we are beeing more animal than humane!Thats because religions are misused for power or political and economical gains!Just an example during the 2001 u burned a mosque in Monastir and we burned a churche in Leshok?!!Tell me wich of our religions comands us to burn churches or mosques?!None..we are not true belivers,we are just greedy spiritualy pour bastards who cant controll their behaviour and out of hipocricy and acting human we blame religions or God!!Human kind is miserable...

Езекиел: 13:9 Еве Ме, Мојата рака ќе биде ПРОТИВ ПРОРОЦИТЕ што гледаат СУЕТНО и што пророкуваат ЛАГА : не ќе бидат веќе во собирот на Мојот народ, не ќе бидат запишани во книгата на Израелевиот дом, никогаш веќе не ќе стапат на Израелева почва! И ќе знаат дека Јас Сум, Господ Бог..
.
.
СПОРЕДИ СО :
.
.
.

Сура 18 Ел- Кехф Џуз 15

ред 57 - И кој е поголем зулумќар од оној кој , кога ќе се спомнат ајетите на Госодарот негов , е рамнодушен кон нив , и кој заборава она што го направија рацете негови . Врз СРЦАТА НИВНИ НИЕ ИМ СТАВИВМЕ ЗАВЕСА ЗА ДА НЕ ГО РАЗБЕРАТ КУРАНОТ А ВО УШИТЕ НИВНИ ТЕЖНА . И ако ги повикаш кон Патоказот , тогаш , за навек не ќе се упатат.

Сура 17 Ел - Исра Џуз 15

ред 36 -- И не следи го она што не го знаеш . И СЛУХОТ И ВИДОТ И СРЦЕТО ЌЕ

БИДАТ ОДГОВОРНИ навистина .

.
.
.
Сура 17 Ел - Исра Џуз 15

ред 45 -- И кога го читаш Куранот меѓу тебе и оние кој неверуваат во Ахриет Ние поставивме Завеса невидлива .

ред 46 -- И ВРЗ СРЦАТА НИВНИ Ние ставивме прекривачи ЗА ДА НЕ ГО РАЗБЕРАТ , а во ушите нивни тежина .

.
.
Сура 33 Ел-Асхаб Џуз 22

ред 51 -- ..................Аллах го ЗНАЕ ОНА ШТО Е ВО СРЦАТА ВАШИ .

ДЕФИНИЦИЈА :
Срце = збор од Ангелскиот речник на загатките што означува Чуствено Мисловна Емоционална насоченост , Внимание , Преокупација , Разбир- Разборитост.
.
.
.
Второзаконие: 29:4 Ама Господ не ви даде до денес разум за да сфатите, очи за да гледате, ни уши за да слушате.

Римјаните: 11:8 како што е напишано: „Бог им даде Дух на Мртвило, очи да не гледаат и уши да не слушаат до денешниот ден.”

2 Коринтјани: 3:13 и не сме како Мојсеј, кој ставаше покривало на своето лице, за да не го видат Израелевите синови свршетокот на она што се отстрануваше.

14 Но нивните умови беа закоравени. Зашто, до денешниот ден останува истото ПОКРИВАЛО при читањето на Стариот Завет, и не се открива, зашто се отстранува само во Христа.

15 И така до денес, кога го читаат Мојсеја, ПОКРИВАЛОТО-ЗАВЕСАТА им лежи на нивното СРЦЕ .

ДЕФИНИЦИЈА :
СУЕТА е земски дух- идеал на смртните луѓе кој неверуваат во вечен живот , не веруваат ниту во Бог ,( ниту во Христос – бесмртната личност ),како и на сите неверници , лажни верници , декларативни верници , измамници , па затоа тежнеат да остават што поголеми траги – докази за своето постоење низ времето на земјата со ....деца , земја , пари, капитал или Достигања по кој ќе ги запаметат другите луѓе ( суетна слава ) во војни , бизнис , политика , итн итн .

Е ова е дефиницијта за суетност . И според оваа дефиниција се одредува степенот на (без)суетност на секој поединец ,на секој Закон какви меѓучовечки односи регулира , општествено уредување , достигнат степен- ниво на општествена свест кај секој поединец или генерално во општеството ..

.
.
.
2 Солунјани: 2:3 Никој да не ве измами ниту по каков начин, зашто тоа не ќе се случи додека првин не дојде отпаѓањето и не се појави ЧОВЕКОТ НА БЕЗЗАКОНИЕТО , СИНОТ НА ПОГИБЕЛТА = ПРОПАСТА,

Јован: 17:12 Додека бев со нив, Јас ги чував во Твое име оние, кои Ми ги даде, и ги запазив, па ниеден од нив не погина, освен СИНОТ НА ГИБЕЛТА=ПРОПАСТА за да се исполни Писмото.

СПОРЕДИ СО :

Осија: 12:11 Галад е навистина БЕЗЗАКОНИЕ , САМА СУЕТА;
.
.

Псалм: 5:12 Зашто, Господи, Ти го благословуваш праведникот; го заштитуваш, со Својата милост, како со штит.
7:9 Нека прекрати беззаконието на нечесните, помогни му на праведникот. Ти, праведен Боже, Кој ги испитуваш срцата и внатрешноста.

11:7 Зашто Праведниот Бог ја љуби правдата; праведникот ќе го гледа Неговото лице.

34:19 Праведникот има многу неволји, но Господ го избавува од сите.

Пословици:
21:18 Нечесниот човек е откуп за праведникот
Дела Ап.: 11:7 И чув глас, кој ми рече: „Стани, Петре! Коли и јади!”
( ВАКОВ Е ОТКУПОТ)
(Лука: 15:23 Дотерајте го згоеното теле и заколете го, да јадеме и да се веселиме,
15:27 А тој му рече: ‘Брат ти си дојде и твојот татко го закла згоеното теле, зашто го прими здрав.’
15:30 А кога дојде овој твој син, кој го растури твојот имот со блудници, му закла згоено теле!’)

.
.
Пословици:
28:12 Голема слава е кога се радуваат праведниците, а кога се издигаат нечесните, луѓето се кријат.
28:28 Кога се издигаат нечесните, луѓето се кријат, а кога пропаѓаат, тогаш се умножуваат праведниците.
29:2 Народот се радува кога се умножуваат праведниците, а народот воздивнува, кога ќе завладеат нечесните.
29:10 Крвопијците го мразат чесниот, а праведниците се грижат за неговиот живот.
29:16 Кога се множат нечесните, се множи и беззаконието, но праведниците ја набљудуваат нивната пропаст..
.
.
Осија: 14:9 Кој е мудар нека го сфати ова, и разумниот човек нека сознае! Зашто Господовите патишта се прави: праведниците одат по нив, а грешниците паѓаат на нив.

Езекиел: 23:45 Затоа праведниците ќе им судат,

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ
Глава 25
41 Тогаш ќе им рече и на оние од левата страна: ‘Одете си од Мене, проклети, во вечниот оган, приготвен за ѓаволот и за неговите ангели!

42 Зашто огладнев и не ми дадовте да јадам; ожеднев и не Ми дадовте да пијам,

43 бев странец и не Ме примивте; бев гол и не Ме облековте; бев болен и во темница и не Ме посетивте.’

44 Тогаш тие ќе одговорат и речат: ‘Господи, кога Те видовме гладен, или жеден или како странец, или гол или болен или во темница, и не Те послуживме?’

45 Тогаш ќе им одговори: ‘Вистина ви велам, доколку не му направивте на еден од овие најмали, ни Мене не Ми направивте!’

46 И овие ќе отидат во вечна мака, а праведниците во вечен живот.”

.
.
.
Наум: 1:2 Господ е Бог ревнител и одмаздник; Господ се одмаздува и се гневи; Господ им се одмаздува на Своите противници, издржлив е во гневот против непријателите.

ОЧИГЛЕДНО СУЕТНИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА БОГ СЕ :

ИСЛАМ ПРАВОСЛЕВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ

ОТИ СЕ СУЕТНИ И НЕПРАВЕДНИ !

Дела Ап.: 24:15 и дека ќе има воскресение на праведните и неправедните.

ЗНАЧИ НАПИСМЕНО Е ЗАПИШАНО КАДЕ ИМ Е МЕСТОТО НА ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ !

Interesting comparation,but u are not beeing honest!!U cant just find lines in Holy Books and compare them,u can read the Holy Books and than make ur remarks or choose wich one u will belive in!!You know humans are not really that smart and complicated to found theories that deny God,we just like to sound intellegent and blame religions..likethey are the cause we are so distuctive!!Oh please..every religion among others hase a good code of ethics and do u know that we stoped eating eachother and dieing of gonorea because of this ethical rules?!!If the world had no belivers and no people who fear God we would be in the stage of modern age neanderthals !!I have more knowledge of Islam cause its the religion that i belive in and i am very sure that God is perfect and humans are not!So instead of criticizing something to whom we are not equal why not improve ourselves and clear up the issues of our position in the world!!Humans cant play God they can only destroy them selves wich they have proven so far!!Peace to u...:smir:

Човек кој се смета за атеист не верува во Бог и целосно го негира неговото постоење. Врниците, пак, се убедени во постоењето на Бог и целосно го прифаќаат неговото постоење. Атеистите немаат право да убедуваат верници дека грешат и дека животот ќе им помине во слепило, исто колку што верниците немаат за право да убедуваат атеисти дека грешат.
Не ја сфаќам поентата на енормно големите постови со цитати од Библија (и мал дел од Куранот) превземени од други страни? Како прво, одбивни се, а како второ, тешко некого да разубедат од личното сваќање.

Атеистите немаат право да убедуваат верници дека грешат и дека животот ќе им помине во слепило, исто колку што верниците немаат за право да убедуваат атеисти дека грешат.

НА ИСТАТА ФИНТА ..."АМАН ОСТАЈ ТЕ НЕ ДА СИ ВЕРУВАМЕ" СЕ ЗАЕБАЛЕ АТЕИСТИТЕ

пред 1700 год па после испаднало дека верувањето на тие дегенерици било за да се ликвидираат сите неверници - атеисти и други

нема ништо лошо да видиме во што тоа вие наводно верувате ...или онака кењате

се просеравате

оти вашите верувања се на ТУЃА ( НАША) ШТЕТА

ЗНАЧИ ИМАТЕ ДЕСТРУКТИВНИ ШТЕТНИ ВЕРУВАЊА ...НА ТУЃА ШТЕТА

и под вера поимате национална омраза која е злоупотребена од некој

затскриени смрдлиња профитерчиња кој се затскриваат зад термините "верата

богот , господот" и слично .

затоа верниците како душевно растроени личности мора будно да бидат следени од атеистите и други присебни луѓе (кога веќе државата несака да ги испраќа на задолжителни прегледи на неколку месеци како би се контролирала нивната душевна состојба )

Иламот Православието Католицизмот Протестантизмот НИКОГАШ НЕ СЕ ТЕМЕЛЕЛЕ

НА КУРАНОТ И БИБЛИЈАТА па да не се сомневаме во нив

нели така како си пишува вио тие книги- Куран и Библија дека нивни верувања несмеат да бидат на туѓа штета

ами напротив овие екстремистички религии со нивни верувања секогаш се на туѓа штета .

станува збор за екстремно штетени организации и верувања

НА ИСТАТА ФИНТА ..."АМАН ОСТАЈ ТЕ НЕ ДА СИ ВЕРУВАМЕ" СЕ ЗАЕБАЛЕ АТЕИСТИТЕ

пред 1700 год па после испаднало дека верувањето на тие дегенерици било за да се ликвидираат сите неверници - атеисти и други

нема ништо лошо да видиме во што тоа вие наводно верувате ...или онака кењате

се просеравате

оти вашите верувања се на ТУЃА ( НАША) ШТЕТА

ЗНАЧИ ИМАТЕ ДЕСТРУКТИВНИ ШТЕТНИ ВЕРУВАЊА ...НА ТУЃА ШТЕТА

и под вера поимате национална омраза која е злоупотребена од некој

затскриени смрдлиња профитерчиња кој се затскриваат зад термините "верата

богот , господот" и слично .

затоа верниците како душевно растроени личности мора будно да бидат следени од атеистите и други присебни луѓе (кога веќе државата несака да ги испраќа на задолжителни прегледи на неколку месеци како би се контролирала нивната душевна состојба )

Иламот Православието Католицизмот Протестантизмот НИКОГАШ НЕ СЕ ТЕМЕЛЕЛЕ

НА КУРАНОТ И БИБЛИЈАТА па да не се сомневаме во нив

нели така како си пишува вио тие книги- Куран и Библија дека нивни верувања несмеат да бидат на туѓа штета

ами напротив овие екстремистички религии со нивни верувања секогаш се на туѓа штета .

станува збор за екстремно штетени организации и верувања

Те разбирам дека си атеист, дека негираш бог, имаш слични убедувања како мене, ама јас не се замарам со тоа кој верува а кој не верува. Што мислиш дека со километарскиве постови кои самиот не ги пишуваш ќе резубедиш некого? Ќе го спасиш светот од слепилото и сите ќе те слават како спасителот?

И јас не верувам во Бог и причината за тоа ја гледам главно во Црквата и во науката. Се се побива со религијата и тоа ми е доволно за да го одбијам постоењерто на Бог. Кој сака нека верува, кој не - бујрум нека не верува. Негов живот негов проблем :smir:

Јас би рекла дека ќе дојде време кога книгите Анонумус 1,2,3,4,5,6,... за како тоа ние подобро да работиме, пиеме, спиеме, јадеме, прдиме, се сексаме...ќе ги заменат светите книги, а наместо да одиме во црква ќе гледаме емисии ко Опра шоу.

doslo toa vreme... samo sto pak "se drugo ke pomine, a zborot Bozji ke ostane"...ke pomine vremeto i na anonimus, i opra...pa i na tie sto se "druzat" so niv.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom