Косовските медиуми тврдат дека членовите на Кумановската група се убиени по предавањето

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Си се местат коцките полека како што треба.

А мене ми е поентата дека државата ни е мизерија, дека власта функционира како мафија, корумпирано судство, катастрофално здравство, презадолженост, фрапантен број на млади кои си заминале без да планираат да се вратат или пак размислуваат како да фаќаат штрафта, огромна и нефунцкионална администрација... така да уво ме боли мене за методите на опозицијата, али оваа власт не догура на дереџе да сме просјаци, така да методите на власта се погубни за мизерната државичка во која што живееме.
Bolje pishi deka TI ne si se snashol i deka TEBE ti e tapa i mrenje u drzavava! Ima nekoj sho nema vrska so drzavna rabota, si tera svoj film i top mu e! I ne se rasfrlaj mnogu so fazoni kao ja sum sekoj den megu luge, advokat sum idam po sudovi kurci palci...ne si poishe so luge od mene i ne im e na site jadno kao na tebe veruj! Ama toa e, koj kolku vredi i koj kolku go biva. Pochni da rabotish na sebe i pred drug da okrivish za tvojata situacija ( a za drugi sho nemash pravo da drndash toa e druga prikaska) pogledni se u ogledalo...e toj e kriv sho ne si uspeal..ne grujo ili zajko ili branko!

Bolje pishi deka TI ne si se snashol i deka TEBE ti e tapa i mrenje u drzavava! Ima nekoj sho nema vrska so drzavna rabota, si tera svoj film i top mu e! I ne se rasfrlaj mnogu so fazoni kao ja sum sekoj den megu luge, advokat sum idam po sudovi kurci palci...ne si poishe so luge od mene i ne im e na site jadno kao na tebe veruj! Ama toa e, koj kolku vredi i koj kolku go biva. Pochni da rabotish na sebe i pred drug da okrivish za tvojata situacija ( a za drugi sho nemash pravo da drndash toa e druga prikaska) pogledni se u ogledalo...e toj e kriv sho ne si uspeal..ne grujo ili zajko ili branko!
Види, да се разбереме, можностите тука се далеку памалку од можностите што ги има на запад. И индивидуалецот е затупен во тоа ниво. Но пак ќе кажам многу од можностите тука кај нас и несакаат да ги видат. Поготово тие што во очај живеат во град. Еве во Скопје 90% од луѓето потекнуваат од надвор од Скопје и скоро 70% од нив имаат имот таму од кај што дошле. Голем дел од тие што имаат имот, кубурат во Скопје со месечни вкупни фамилијарни примања помали од 30.000 денари. По просек да имаат 2 деца. Тоа значи дека се нема пари за ништо. А доста се и под 20.000. Е сега дали на тие луѓе им е поарно да живеат во град, да се хранат со ѓубре и пак да се гладни, да немаат за облека, да постои опасност децата да им продаваат дрога или да крадат или да се курваат за да дојдат до пари или пак да отидат во село кај што имаат имот и да јадат здрава храна, да се сиромашни но никогаш гладни и со можност за некаков просперитет и достоинствен живот. Место да работат по фабрики како робови да остаруваат на 45 години. Ете јас тој момент неможам да го сватам кај нашите. Со истата работа што ја работи некој за 9000 денари, ќе обезбеди храна за целото семејство и нешто да се продаде. 2 крави да се има млеко и теле зајадење, 10тина Кози (кои истовремено носат 20тина јариња) да се продаде млекото и јарињата 10-15 кокошки една маторица која дава до 10 прасиња и едно нивче од 1000 квадрати нуди пристоен живот здрав живот без никакви стресови, со реална можност за напредок. Механизација воопшто не е потребна, еден коњ ќе заврши работа и за нивата и за прибирање на дрва за зима се разбира не сеча, туку се збираат паднати и исушени дрвца.

Види, да се разбереме, можностите тука се далеку памалку од можностите што ги има на запад. И индивидуалецот е затупен во тоа ниво. Но пак ќе кажам многу од можностите тука кај нас и несакаат да ги видат. Поготово тие што во очај живеат во град. Еве во Скопје 90% од луѓето потекнуваат од надвор од Скопје и скоро 70% од нив имаат имот таму од кај што дошле. Голем дел од тие што имаат имот, кубурат во Скопје со месечни вкупни фамилијарни примања помали од 30.000 денари. По просек да имаат 2 деца. Тоа значи дека се нема пари за ништо. А доста се и под 20.000. Е сега дали на тие луѓе им е поарно да живеат во град, да се хранат со ѓубре и пак да се гладни, да немаат за облека, да постои опасност децата да им продаваат дрога или да крадат или да се курваат за да дојдат до пари или пак да отидат во село кај што имаат имот и да јадат здрава храна, да се сиромашни но никогаш гладни и со можност за некаков просперитет и достоинствен живот. Место да работат по фабрики како робови да остаруваат на 45 години. Ете јас тој момент неможам да го сватам кај нашите. Со истата работа што ја работи некој за 9000 денари, ќе обезбеди храна за целото семејство и нешто да се продаде. 2 крави да се има млеко и теле зајадење, 10тина Кози (кои истовремено носат 20тина јариња) да се продаде млекото и јарињата 10-15 кокошки една маторица која дава до 10 прасиња и едно нивче од 1000 квадрати нуди пристоен живот здрав живот без никакви стресови, со реална можност за напредок. Механизација воопшто не е потребна, еден коњ ќе заврши работа и за нивата и за прибирање на дрва за зима се разбира не сеча, туку се збираат паднати и исушени дрвца.
Или па, наоѓаш три дрољи, и ги пимпаш. Но не класично пимпање, туку ќе примениш флексибилен affiliate бизнис модел, односно: секој клиент да има можност дрољата да ја препорача на свои пријатели, и доколку убеди некој, да земе 25% од договорената сума.

Пример: ако убедиш твој пријател да ја клеца за 100 евра, ти од таа сума добиваш 25%, односно 25 евра. Ако го убедиш за поголема сума, уште подобро. Колку повеќе пријатели ќе убедиш, толку повеќе пари ќе направиш. Заработените пари ќе можеш да ги подигнеш во кеш или да ги искористиш како попуст.

Ова за офлајн. Е сега, може да се прошириш и онлајн. Купуваш три евтини лаптопи, со веб камера, и нудиш Live Sex Cam услуги, со тарифирање по минута или со месечна претплата. Вакви услуги може да нудиш на веќе етаблирани сајтови или на твој вебсајт, за 100% профит.

Ubavo kaza ushte na pochetokot " nesakaat da gi vidat moznostite "!
NESAKAAT!! ne deka gi nema ili ne se sposobni da gi vidat, prepoznaat, iskoristat...

Не знам зошто ама секогаш ми е тешко да се расправам за состојбите во државата со луѓе што си носат шалче делије или дрес од црвена ѕвезда.
Бек он топик. Што има ново во врска со случајот освен тоа што сите едвај чекаат да ја слушнат вистината на командант Соколи?
Како што кажав после 3-4 дена од акцијата, да сум јас член на таа терористичка организација и да сум уапсен ќе се бранам дека ме пуштил Мијалков да правам глупости. Со оглед на тоа што би бил фатен со еден тон оружје, снимен со камери како пукам и после убиствата и ранувањата на полицајците, не би ми гинело ништо друго освен доживотна казна затвор. Затоа најдобро би било да се држам до приказната лиферувана од опозициските медиуми 6 часа откако беше започната акцијата - дека оваа работа е исценирана од власта затоа што дава каква таква можност за слобода.

Ти па колку си глуп тоа не е могуче. Врвот на форумов.
Стварно? Дава можност за слобода? Ај ќе се праиме дека не сте терористи и дека не сте убиле 8 џандари у пуцњава наоружани до зуби, пошо сте рекле дека ве наместиле од власта. :facepalm: Леле што прочитав мајкоооооо :facepalm:
Правото никад не ти било јака страна, се виде уше на темата за студенски протести..:facepalm:[DOUBLEPOST=1443492095][/DOUBLEPOST]
Тоа се жртви, а не резултат. Резултатот и во Бродец и во Куманово е македонска победа и разбиени терористи.

Ми се свиѓа перцепцијава.
Ќе почнам да ја користам.
Коа ќе паднам у шахта со гомна, ќе го сметам за успех тоа што сум излегол од шахта со гомна!
Шо сум паднал у неа? Ма нема веза тоа.

Ми се свиѓа перцепцијава.
Ќе почнам да ја користам.
Коа ќе паднам у шахта со гомна, ќе го сметам за успех тоа што сум излегол од шахта со гомна!
Шо сум паднал у неа? Ма нема веза тоа.
Среќа Русите не можат да ја прочитаат твојата премудрост. Бидејќи ако ја прочитаат, ќе разберат дека ја изгубиле Втора светска војна. И ќе се срамат од поразот во битката за Курск. Од друга страна па, штета што Германците не можат да ја прочитаат. Тие ќе бидат горди на победата што ја издвојувале.

Цело време, цела воена историја на човештвото погрешно ја толкуваме. Фала на просветлувањето. :pos:

Среќа Русите не можат да ја прочитаат твојата премудрост. Бидејќи ако ја прочитаат, ќе разберат дека ја изгубиле Втора светска војна. И ќе се срамат од поразот во битката за Курск. Од друга страна па, штета што Германците не можат да ја прочитаат. Тие ќе бидат горди на победата што ја издвојувале.

Цело време, цела воена историја на човештвото погрешно ја толкуваме. Фала на просветлувањето. :pos:

Латас да те прочита, ќе те вработи. Те бива.
Мислам стварно, тука се негде, мала е разликата. Втора светска, 40 души у една кола 8 згинати џандари.. тука се негде.
И Смилковско ли беше победа, пошо ги "фативме" копилињата?

Мислам стварно, тука се негде, мала е разликата. Втора светска, 40 души у една кола 8 згинати џандари.. тука се негде.
Смилковско беше битка ли? Имаше две вооружени спротивставени страни? Се читаш што пишуваш?

Прво се спореди себеси со држава и влечеше некои аналогии за паѓање во шахта, после стави знак на равенство помеѓу Смилковско и Куманово. :pos: Не сум јас добар, ти си на комплетно спротивна страна од се што човештвото го дефинира или некогаш го дефинирало како разум... Ова е комплетно нова форма на резонирање, за мене непозната.

Има огромна разлика помеѓу 40 души во една кола и 40 души со една кола. Патем, не е една, две се. :D

Смилковско беше битка ли? Имаше две вооружени спротивставени страни? Се читаш што пишуваш?

Прво се спореди себеси со држава и влечеше некои аналогии за паѓање во шахта, после стави знак на равенство помеѓу Смилковско и Куманово. :pos: Не сум јас добар, ти си на комплетно спротивна страна од се што човештвото го дефинира или некогаш го дефинирало како разум... Ова е комплетно нова форма на резонирање, за мене непозната.

Е, тоа ми е муабетот. Мојата споредба е подеднакво разводнета колку и твојата. Под-ед-на-кво. Колку шо тебе не ти се верува шо читаш, толку мене не ми се верува шо збориш.
Иначе примерот ти го уфрлив онака, да опипам шо за тебе е пораз а што победа. Пошо 8 мртви џандари и војна во втор најголем град во Мк ти е победа, терористи во влада е победа, си викам, дај да видам шо друго е победа, малце боље да те профилирам.[DOUBLEPOST=1443494356][/DOUBLEPOST]
Има огромна разлика помеѓу 40 души во една кола и 40 души со една кола. Патем, не е една, две се. :D

Не знам, ја на Владата и верувам....

Е, тоа ми е муабетот. Мојата споредба е подеднакво разводнета колку и твојата. Под-ед-на-кво. Колку шо тебе не ти се верува шо читаш, толку мене не ми се верува шо збориш.
Иначе примерот ти го уфрлив онака, да опипам шо за тебе е пораз а што победа. Пошо 8 мртви џандари и војна во втор најголем град во Мк ти е победа, терористи во влада е победа, си викам, дај да видам шо друго е победа, малце боље да те профилирам.
Полека сега.
Куманово:
македонски специјалци околу 200
племе околу 40
сооднос 5:1

8 македонски жртви
10 од племето

Курск:
советски трупи околу 2.000.000
германски трупи околу 800.000
сооднос 2.5:1

околу 850.000 советски жртви
околу 200.000 германски

И пак, Курск било советска победа, Куманово не било македонска. Ако го земеш соодносот и фактот дека и во Курск и во Куманово двете страни се слично вооружени, споредбата не е разводнета. Дополнително, како, дали и кој го платил племето да се појави таму не е никако поврзано со оценувањето на битката и нејзиниот исход.

Полека сега.
Куманово:
македонски специјалци околу 200
племе околу 40
сооднос 5:1

8 македонски жртви
10 од племето

Курск:
советски трупи околу 2.000.000
германски трупи околу 800.000
сооднос 2.5:1

околу 850.000 советски жртви
околу 200.000 германски

И пак, Курск било советска победа, Куманово не било македонска. Ако го земеш соодносот и фактот дека и во Курск и во Куманово двете страни се слично вооружени, споредбата не е разводнета. Дополнително, како, дали и кој го платил племето да се појави таму не е никако поврзано со оценувањето на битката и нејзиниот исход.

Ај вака да ја разгледаме работава.

Македонија <=--- Држава. 7000 униформирани полициски лица, армија, тајни полициски и воени служби, опрема, буџет, империум.
Терористи <=--- Просечен средношкоски клас, 30-40 лица со средно образование, украдени пушки.

Вториве влагаат, ни освајаат касарна, ни крадат пун курац оружје оставено таман ко за нив, се штекаат во втор најголем град и прават инцидент од трагични размери.
Ме сфаќаш сеа одприлика?
Тоа е како Мајк Тајсон да боксува со миџет и да изгуби едно око и да скрши нос али да го победи мечот. Тоа за тебе е победа. За мене, тоа е комедија.

Ај вака да ја разгледаме работава.

Македонија <=--- Држава. 7000 униформирани полициски лица, армија, тајни полициски и воени служби, опрема, буџет, империум.
Терористи <=--- Просечен средношкоски клас, 30-40 лица со средно образование, украдени пушки.

Вториве влагаат, ни освајаат касарна, ни крадат пун курац оружје оставено таман ко за нив, се штекаат во втор најголем град и прават инцидент од трагични размери.
Ме сфаќаш сеа одприлика?
Тоа е како Мајк Тајсон да боксува со миџет и да изгуби едно око и да скрши нос али да го победи мечот. Тоа за тебе е победа. За мене, тоа е комедија.
Ок, ние сме се согласувале многу повеќе отколку што мислев. Само со терминологијата имаме проблем.

Битката како таква нема никаква врска со системот и неговото потфрлање. Битката започнува во моментот кога специјалците излегуваат од касарна и тргаат за Куманово, а завршува кога се враќаат во истата. Значи, битката (во рамките на погорново ограничување) беше победа, за тоа може да се согласиме, нели?

Е сега, јас веднаш ќе се согласам дека самото присуство на племето во Куманово беше сериозно безбедносно потфрлање кое е срам за било која држава. И, за жал, не е преседан.

Дека Македонија е Тајсон не би се согласил, ама комплетно ја разбирам аналогијата. Зошто племето се појавило во Куманово и кој и дали го викнал е тема која треба да се дискутира. Досега, косовските медиуми кажаа значително повеќе информации за тоа, од нашиве, кои не преведоа речиси ништо.

Веројатно ќе мора да чекаме после избори за да почне сериозен муабет на таа тема.

Не знам, ја на Владата и верувам....
Многу погрешно го толкувате тоа "40 души со една кола". Искрено, не знам стварно како може некој тоа така да го протолкува, дека 40 души биле напикани во една кола.

Со една кола може и 1500 души да дојдат. Ако караулата ја нападнеа 3500 души, а беа пронајдени траги од само еден автомобил, прво нешто што ти паѓа на памет е дека сите 3500 биле напикани во една кола?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom