Косовските медиуми тврдат дека членовите на Кумановската група се убиени по предавањето

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Јамајка, политиката и геостратегијата не ти се јака страна, но добро што си политичко неутрален.

WOW, не можам да им поверувам на моите очи за ова што го читам, ми е срам што сум Македонец но исто времено и ме боли затоа што си ја сакам сопствената семја. Како прво сакам да кажам дека не сум нешто про-Грујо, како второ, се чудам како можевте да ја смените темата (додека од надвор некој странци не зафркават, ние меѓусебе се касапиме).
Значи очигледно е дека ако тоа што го прави опозицијата е во полза на сегашната влада, тогаш сегашната влада е колку толку подобра од опозицијата, да не заборавиме дека Заев им вети на Албанците, дека албански ќе биде задолжителен и дека Шекеринска вети, дека ако победи СДСМ одма ќе влезиме во ЕУ (а тоа е само можно ако го предадеш името).
Значи добро е да си критичен, ама на ако во тој процес си ја уништуваш сопствената држава, ако сакте промена, предложете нешто, направете нешто, а не да кукате на секое дека државата не ги исполнува вашите хидонистички потреби.

Јамајка, политиката и геостратегијата не ти се јака страна, но добро што си политичко неутрален.
Аха, може не ме бива мене, не викам не. Ама за тебе и за самопрогласената интелектуална багра на нискоинтелегентниот Заев, која го пропагира на форумов сум Макијавели.

Аха, може не ме бива мене, не викам не. Ама за тебе и за самопрогласената интелектуална багра на нискоинтелегентниот Заев, која го пропагира на форумов сум Макијавели.
Да бев ти, немаше да играм на карта нискоинтелигентност кај претс. на партиите.

Да бев ти, немаше да играм на карта нискоинтелигентност кај претс. на партиите.
Јас не играм, они играат. Ставрогин ја кажа причината поради која Заев нема да ги добие предвремите избори .

Не знам зошто ама секогаш ми е тешко да се расправам за состојбите во државата со луѓе што си носат шалче делије или дрес од црвена ѕвезда.
Бек он топик. Што има ново во врска со случајот освен тоа што сите едвај чекаат да ја слушнат вистината на командант Соколи?
Како што кажав после 3-4 дена од акцијата, да сум јас член на таа терористичка организација и да сум уапсен ќе се бранам дека ме пуштил Мијалков да правам глупости. Со оглед на тоа што би бил фатен со еден тон оружје, снимен со камери како пукам и после убиствата и ранувањата на полицајците, не би ми гинело ништо друго освен доживотна казна затвор. Затоа најдобро би било да се држам до приказната лиферувана од опозициските медиуми 6 часа откако беше започната акцијата - дека оваа работа е исценирана од власта затоа што дава каква таква можност за слобода.

Он жртвува цел еден народ за своите интереси, па што останува тогаш за осум "будалетинки"*

* да ги потсетам билбоардите - ова е во наводници бидејќи е цитат: изразот што го користи министерката за внатрешни, кога зборува за нашата полиција

За бродец не знам, кажи што сакаш за таму, ако мораш да правиш паралели.
И да, можно е и да се глупи ветераните, сепак суперинтелигентните не војуваат.
Не, дека се чудиш зошто ветерани на УЧК би војувале со цела армија, на сред град. Пошто нели, немале никаква причина за такво нешто, гарант биле платени од власта.

Еве, во Бродец беше буквално истата ситуација, и тогаш ли терористите беа платени од власта да ја дефокусираат јавноста? Или полесно ти е вината да ја префрлиш на друг, за да ги одбраниш "твоите"?

Не, дека се чудиш зошто ветерани на УЧК би војувале со цела армија, на сред град. Пошто нели, немале никаква причина за такво нешто, гарант биле платени од власта.

Еве, во Бродец беше буквално истата ситуација, и тогаш ли терористите беа платени од власта да ја дефокусираат јавноста? Или полесно ти е вината да ја префрлиш на друг, за да ги одбраниш "твоите"?
Полицијата - Без загуби
ОВК - 8 убиени терористи , 11 ранети терористи, 69 уапсени
Ова е *резултатот* од Бродец, ако не мрзиш, стави *резултати* од Куманово.

Полицијата - Без загуби
Тоа се жртви, а не резултат. Резултатот и во Бродец и во Куманово е македонска победа и разбиени терористи.

Полицијата - Без загуби
Требало да има 88 убиени терористи, а не само 8.

Полицијата - Без загуби
Акцијата во Бродец се одвиваше во планина, на отворено, на далеку попрегледен терен.

Во Куманово, акцијата се одвиваше во една од најгусто населените населби, на исклучително непристапен терен, со тесни улички и збиен распоред на куќи поврзани со тунели. Повеќето од убиените се убиени од зад грб, со чекање во некое ќоше, на пичкарски начин, и со снајпери.

И покрај непристапниот терен, групата од 50+ козоебачи скриени по ќошиња, е целосно разбиена. 10 од нив убиени, останатите дифејсирани. :)

Катица Јанева го добила писмото од специјалците кои бараат да го преземе случајот „Диво Насеље“
28.09.2015 | 17:01
Македонија
Прочитано: 2795

Специјалната обвинителка Катица Јанева го добила анонимното писмо од група припадници на специјалните единици, во кое тие бараат случајот Диво Насеље да го преземе меѓу првите под нејзина надлежност.

Јанева за 24 Вести вели дека го прочитала писмото потпишано од учесници во полициската акција во Куманово, но не кажува дали ќе го преземе овој случај.

Министерот за правда Аднан Јашари пак вели дека Куманово, Монструм, Сопот и другите случаи за кои дел од јавноста бара да бидат предмет на специјално Обвинителство не зависи од ничии желби и инсистирања, туку од законот.

119690.jpg
За дел од безбедносните експерти, пак сосема оправдани се барањата за специјална и независна истрага, бидејќи и по четири и пол месеци од полициската акција остануваат многу неодговорени прашања.

Пивоваров додава дека досега МВР требало да ги разјасни и дилемите за наводни конекции меѓу воовружената група со македонски безбедносни агенции, кои ги објавија косовските медиуми.

А за јавноста се уште останаа неразјаснети мотивите на вооружената група за дестабилизација на Македонија, сознанијата дека од претходно се знаело за присуството на криминално-терористичката група, како и оставките на првите луѓе на МВР и УБК, Јанкулоска и Миајлков само три дена по полициската акција, во која загинаа осум полицајци, а 37 беа повредени.

По барањата на дел од соседните земји и претставници на меѓународната заедница новиот министер за внатрешни работи Чавков, изјави дека нема потреба од меѓународна истрага за Куманово и дека се е во рацете на обвинителството.

Вчера пак во Обвинителството заврши испрашувањето на осомничените припадници на вооружената група, приведени за настаните од 9 мај, но од обвинителството велат дека се уште се прибирале докази, по што ќе следела одлука за понатамошно делување. Досега нема покренато обвинение против приведената група.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom