Косово? Ембарго? Сам себе чифшал?

• Креатор на темата Креатор на темата kviki
  • Време на започнување Време на започнување
@Dardan-ia

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=53E19C29BAD80847A4A50B760417A241

..."бидејќи таа наша мерка е и така формулирана во самата одлука – да престане да важи кога ќе се тргне косовската забрана, велат од Владата на Република Македонија".

Што не ти е јасно? :)

Кога го прочитав насловот се згазив од смеење.
Сепакк штета што сета трговска војна паѓа на товар на граѓањите.
Инаку одлуката на владата е за поздрав.

Prodavajte roba vo Grcija , zosto samo kukate za Kosovo ?
Tamu ne da ne prodavate , tuku i so vasi registarski tablici imate problem da vlezete .
Ако не си знаел тамо продаваме повеќе од колку во протектгоратот ваш. кој за нас и нее току важен пазар.
Проблем е што не можете да увезувате прашок и трева а и на граница ви ги фаќаат.
Како и да е протекторатот е ебана страна,кај без храна останавте па и залихите на прашок и трева ви се намалуваат.
--- надополнето: 13 септември 2013 во 02:29 ---
А зошто наједноставно вака понижен, истепан и угнетен од МКД не си заминеш, нели мислиш дека ќе ти биде полесно кај твоите у Косово, барем нема да те понижуваат, тепаат и угнетуваат?
Немаат капацитет да сватат а тоа се виде и на последниот конкурс во воената академија.
Можеш да замислиш колку им сече црпката па на дадени одговори на прашањата и кажување одговори за време на тестирање да освоиш едвај 60тина поени.

Ако не си знаел тамо продаваме повеќе од колку во протектгоратот ваш. кој за нас и нее току важен пазар.
Проблем е што не можете да увезувате прашок и трева а и на граница ви ги фаќаат.
Како и да е протекторатот е ебана страна,кај без храна останавте па и залихите на прашок и трева ви се намалуваат.
--- надополнето: 13 септември 2013 во 02:29 ---

Немаат капацитет да сватат а тоа се виде и на последниот конкурс во воената академија.
Можеш да замислиш колку им сече црпката па на дадени одговори на прашањата и кажување одговори за време на тестирање да освоиш едвај 60тина поени.
Ако примените на воена академија имаат познавање на математиката како Дарди ќе го презапишуваат 100 пати предметот.

I toa kako go opravduvam !
Narod koj me ponizuva , pcue po stadioni i tamu koga nema nitu eden Albanec , napadi vrz deca , isklucivo-kukavicki na vasi ulici i po 20 na prema 2-ca bez nikakov razlog , ne samo sto go opravduvam , tuku ke mi bide krivo ako popusti Kosovo , a bi go naracal i na Albanija da go stori istoto.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:Рани куче да те лае, во земја каде што министер за одбрана е командат на УЧК тие се жалат дека се угнетувани и понижувани .......

За џабе не е изреката љоптар глуп ,се замара тука како му било лошо за живот у косова и дрн дрн прасиња.
Абре инбрид-морони до кога ке терате со тоа вашето националистичко срање, се лажете од избори на избори со паролите од типот на учк,голема албанија и сл. а ги немате елементарните услови за живот по селата и градовите каде имате албанци за градоначалници.
Сеа скоро после десетина години отидов во студеничани и што да видам ништо не се сменило освен некоја куќа што се изградила од прашакот,другото е мизерија,пат нема ,вода пијат од загадени бунари..... Секаде е ваква сликата(У тетово немате вода за пиење бре еј) и наместо да се освестите и да барате да се сработи нешто од вашите партии и градоначалници, вие му какате на македончето за секоја најмала,неважна ситница.
Да пишувал Фројд,Јунг и сл за нашиве албанци ке имало посебна кфалификациска група на депресијата

Каков само прост народ е тоа, неписмени, угнетени, ги лажат преку верата и командаат како ќе им прдне. У какви мизерни услови само живеат за гревота се. Целата омраза, фрустрации и гнев им се насочени во погрешна насока, они мислат ние сме им криви за се. Тоа не е точно и никогаш нема да го сфатат. Сите проблеми произлегуваат од нивните команданти (верски старешини) кои ги дупат у мозок за они на нивен грб и мака да уживаат и да си ги пунат џебовите со пари.
Проблемот е што така се учени од мали и тоа им е врежано во глава, неможе тоа да се смени...

kadija te tuzi, kadija te sudi ... Zosto treba jas da davam stav - odma mi napisa diagnoza ...
Ne sum pisuval za temava oti ne sum imal nikakov stav oti mene personalno absolutno ne me dopira celava rabota. Pisuvav samo zatoa sto gledam hipokritni i arogantni postovi celo vreme ... civilizacija, edukacija kosovari i triumfalna situacija pa aj na grujo da mu rece da gradi uste edna triumfalna kapija kaj granicata za uste eden golem triumf :)) fake nationalism wins again !

A bas od tebe vaka educirana i nadvor od denesnata balkanska nacionalisticka politika ocekuvav deka mozebi ke moze da debatiram ama se izlaziv...

Ти дебатираше? Извини јас не видов твоја дебата на темава.
Ако видел некој твоја дебата нека ја постира. Баш чудно како хипокритните и арогатни постови не ги виде кај Дарди, доста интересен поглед на работите.

Косово е зависно од Мак здраствен систем најдобро да ги погодиш раскинувајне на договорите и зголемувјане на цените на медицински услуги па нека оди нека се лекуваат во Албанија или Црна гора во Србија само можи Албанец да добие инекција се знае каква.

Мене не ми е јасно како може да се вреѓаат од факти. Значи најнеписмена нација во Европа е Косово, тоа јас не го измислив си има кој да се бави со таква статистика:
http://forum.kajgana.com/threads/Косово-со-најмногу-неписмени-во-Европа.64035/

Ти дебатираше? Извини јас не видов твоја дебата на темава.
Ако видел некој твоја дебата нека ја постира. Баш чудно како хипокритните и арогатни постови не ги виде кај Дарди, доста интересен поглед на работите.

Jas debatirav da, ne vide oti ne sakase da vidis ... na site argumenti sto ti gi dadov ne mi dade dostojna replika samo postirase sto poveke "strucna literatura" i parametri koi nemaat logika ... i sama znaes deka ne ti stojat muabetive ... ja samo 2 stava imav - 1viot merkite sto vlada na rm gi zema bea i se krajno detski i idiotski (pazi nemoknost na drzava da se spravi so ekonomski merki) i 2-iot deka MK gubi dnevno pari od celava situacija - i dvata se fakti koi ni ti ni nikoj ne moze da gi smeni ili da gi pokaze drugacije kolku i da saka ....zatoa ajmo juriiis muabeti od tipot - pleme, orki od nas se zavisni, nie sme najmokni, nie sme aleksandrovi velikiog (srpski zbor za golem) potomcii site drugite se inferiorni do nas ajmoooo mnogu smo jakiii ! toa srce ti e euforija ...
ps. i ja od stulov sum ama jbg ne e do skoloto, do librarijata e

цел Протекторат се закочи,за да се рестартира ќе му треба време,овај за пари ми зборува :facepalm:

да беше од Камено Доба ќе разбереше со мимики досега...........

Jas debatirav da, ne vide oti ne sakase da vidis ... na site argumenti sto ti gi dadov ne mi dade dostojna replika samo postirase sto poveke "strucna literatura" i parametri koi nemaat logika ... i sama znaes deka ne ti stojat muabetive ... ja samo 2 stava imav - 1viot merkite sto vlada na rm gi zema bea i se krajno detski i idiotski (pazi nemoknost na drzava da se spravi so ekonomski merki) i 2-iot deka MK gubi dnevno pari od celava situacija - i dvata se fakti koi ni ti ni nikoj ne moze da gi smeni ili da gi pokaze drugacije kolku i da saka ....zatoa ajmo juriiis muabeti od tipot - pleme, orki od nas se zavisni, nie sme najmokni, nie sme aleksandrovi velikiog (srpski zbor za golem) potomcii site drugite se inferiorni do nas ajmoooo mnogu smo jakiii ! toa srce ti e euforija ...
ps. i ja od stulov sum ama jbg ne e do skoloto, do librarijata e

Е чим си од Штул ајде да почнеме одново:)

Прво почни од нашата мерка за стоп на увоз на брашно од сите земји на цефта и заврши со ембаргото од Косово. После тие чекори еве прочитав став (а не факт), па ќе ти одговорам кратко и јасно. Неможе за последици да имаш став, а за причини не. Прва лекција за дипломци на Штул.

Е чим си од Штул ајде да почнеме одново:)

Прво почни од нашата мерка за стоп на увоз на брашно од сите земји на цефта и заврши со ембаргото од Косово. После тие чекори еве прочитав став (а не факт), па ќе ти одговорам кратко и јасно. Неможе за последици да имаш став, а за причини не. Прва лекција за дипломци на Штул.

ne vlezi u film da si profesorka oti veruvaj mi mnogu daleku si da mi davas lekcii.. ne ti pali filmov so arogancija i superiornost kaj mene im sorry ... pak ne mozes da gi argumentiras 1 i 2 ... i ja ne menuvam stav ko corapi
--- надополнето: 13 септември 2013 во 11:13 ---
цел Протекторат се закочи,за да се рестартира ќе му треба време,овај за пари ми зборува :facepalm:

да беше од Камено Доба ќе разбереше со мимики досега...........

1 up

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom