Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Ебате овој Мејси... за к*р не го бива...

Губиме 78:73

И јас тоа приметив... ама да не е преносот преку Евроспорт па поради тоа :raz:
Nema vrska so evrosport...prenosot go prenesuva drzavnata slovenska programa slo tv 2,a evrosport go zimaat od niv ! momentalen rezultat 78 : 73 minuta i 15 sekundi do krajot...inaku epten sme slabi pod kosot:nerv:

78-73 при крај,резултативе се одлични,денес поготово цела утакмица егал играме...
Словенија се многу јака репрезентација!!

Самарџиски усра на крај работа. Не само што ги утна и двете слободни фрлања, туку направи и лична за слободни.

Најтапа цела утакмица ми е самарџиски

Мејси ми беше најслаб... Презадоволен сум од играта на Стефанов и Антиќ, а пријатно ме изненади и Мираковски. Гечевски играше топло-ладно, ама кај и да е ќе влезе во форма. Самарџиски е силен центар, ама некако денес беше слаб, ама ајде, има време до првенството :) Задоволен сум од играта против Словенија, тие се доста силен противник плус на нивен терен, можевме и да ги победиме ако не правевме глупи грешки.

Загубивме со 80-75. Сепак пруживме добра игра во второто полувреме. За разлика од порано сега колективноста е нашиот адут. Инаку Перо беше одличен овој натпревар.

Браво за Антиќ, имаше 4 од 4 за три... Ретко кој висок играч во Светот има такви бројки на еден меч :)

Јас не знам што играл јане петровски во украина кога се гледа дека е изгубен и грњешки прави, јас според ова што го видов богоев би го земал место него, и од војдан не сум задоволен изгубен е и тој, можеби во иднина ќе станат играчи ама моментално се без искуствбо и се гледа дека треба многу да учат.

ne sme losi.....sepak kako i da kazeme,treba da se igra podobro vo odbrana i brzi napadi da imame,najtapa bese sokolov......a mejsi treba da se prilagode ke go bide be,me zagrizue malku antik da ne se nervira nogu ke igra poveke,vrba igra kako pred 10 godini,no da ne zaboravime deka ne igrae Nachbar Dragic i detteot od lejkers Vujacic

Ај некој ак може да пите мош ке га дават реприза

Не го изгледав цел натпревар,ама од она што успеав да го видам Стефанов беше стандардно добар,Антиќ исто,а од Гечевски и Мејси очекувам повеќе.Сепак,има простор за напредок и се надевам дека на првенството ќе победиме барем еднаш,иако сме аутсајдери.

Мираковски - добар плејмејкер. одлично
Мејси - под итно да го шитнат
Самарџиски - нека оде да цепе дрва
Врба - одлично
Антиќ - одлично
Тоше - горе долу ваму наму, имаше некои грешки
нека пробат со Ѓуров на другата...

Самарџиски да земе да шутира недела дена слободни инаку Мејси прав балетан немам зборови очигледно игра за забава и за трошење време, треба малку да поразговараат со него сепак ова е репррезентација и доколку веќе игра мора да се подобри не ни е важно нас дека игра во Реал.
За другите би рекол одлично одиграа за Врба нема што да се каже пола човек пола звер!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom