Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
...прво предлогот, од „еминентните експерти“ што ќе ни го кројат здравјето и животот:

ice_screenshot_20221210-221029.jpeg

... па, закажана седница на 13.12.2022

ice_screenshot_20221210-221638.jpegice_screenshot_20221210-221701.jpegice_screenshot_20221210-221724.jpeg

...и тоа со „европско знаменце“ да видиме што брзопотезно ќе решат, да не избрзаме со коментари.

ice_screenshot_20221210-220715.jpeg

ice_screenshot_20221210-220738.jpeg

ice_screenshot_20221210-220812.jpeg

ice_screenshot_20221210-220834.jpeg

ice_screenshot_20221210-220501.jpeg

ice_screenshot_20221210-220911.jpeg

Ќе има сега крв до колена за ова со Воке баграта :D
Имам чувство дека следат twitter files за ковид или gain of function т.е. кој го креирал вирусот.

Последно уредено:
Скриншот од муабетот т.е. најавата од Елон. Плус се согласувам со Маск за ова нападново однесување на Воке интелектуалната каста.
Фундаменталисти се фундаменталисти без разлика дали се политички, културолошки или религиозни.
Целта му е секогаш или да го уништат или да го потчинат тоа со кое што не се согласуваат.

1670830142306.png

Еве го твитот во оригинал.

Последно уредено:
@teneke внимавај во иднина што споделуваш, оти според СЗО се е лажни вести, еве видовитите Гејтс и компанија повторно ни кажуваат каква ќе ни е иднината и секоја чест што се бар искрени:

Countries should prioritize efforts to increase trust in government and public health;:pos: improve public health communication efforts; increase the resiliency of populations to misleading information; and reduce the spread of harmful misinformation. In future pandemics, we should continue to expect even more major disruptions from misinformation and disinformation. The WHO can be a globally trusted source,:pos: and it can share science and public health information widely, but we should not expect it alone to combat or put a stop to the spread of this mis- and disinformation. Countries need to collaborate to anticipate that threat and prepare to combat it with their own laws and procedures.:sakasuste: Just as many types of economic and societal harms can be anticipated and accounted for in pandemic preparedness plans, so too can predictable false or misleading health messaging. Concertedly exploring ways to address this phenomenon on a national level in advance of the next pandemic will be crucial to saving lives.

Бате @Ron Burgundy би требало да се рачунаш за млад човек, а членовите кои се родители :
If future pandemics have a much higher lethality than COVID-19, or for example, if they affect predominantly children,:( would or should countries take different, stronger, earlier measures to contain it, and what are those measures?   

Ванѓа и Едгар Кејси, за мало прсте можат да им се фатат.

1670878915325.png

Пери мозок на младите, обликувај ги како сакаш, додека родителите к ги боли за иднината на децата:
од 45 сек

Доколку е вистина ова, баш би сакал учествувам и да ја гледам реакцијата на луѓето кога ќе им ги одземаат:

Пред извесно време реков дека пандемијата е ставена на пауза и се чека да заврши светското во Катар за после да имаме повторно нова овојпат од камилски грип:https://puls24.mk/навивачи-од-катар-се-враќаат-со-ками/
Нема да има никаква пандемија во наредниве две, три години што следуваат. Короната ќе си остане тук там, те ќе има пак кластери, те ќе нема и така у круг. Сега целиот фокус е на војната во Украина. Не знам дали се сеќаваш ама кога почна војната после неколку недели короната ја снема од сите медиуми и толку беше, почнаа сите да ја третираат како обичен вирус.

Нема да има никаква пандемија во наредниве две, три години што следуваат. Короната ќе си остане тук там, те ќе има пак кластери, те ќе нема и така у круг. Сега целиот фокус е на војната во Украина. Не знам дали се сеќаваш ама кога почна војната после неколку недели короната ја снема од сите медиуми и толку беше, почнаа сите да ја третираат како обичен вирус.
Војната во Украина е завршена а за хазарите ашкенази однапред изгубена само ни самите не се свесни дека тоа што го планираат од 950 година нема никогаш да го остварат бидејки русите ќе ја растурат таа територија на неколку делови.Што се однесува до короната делумно успеја со мрнк вакцините но нема да се откажат се додека не ја добијат однапред изгубената војна со противниците.

Така и бате Рон вели, ама главниот свештеник на топчестите верници понтифекс максимус Фаучи друго кажува, дека 3та година и на средина сме :

оваа во зеленово, ко од филмов https://www.youtube.com/watch?v=TVvJRCA9B2M

Е сега тоа што често подлажува, тоа не е никаков проблем за топчестите верници слепо да го следат:

Овдека нешто блада (вистина ко да збори), ама медицинари, топчести верницни не ги интересира, имаат побитни работи:

Пред извесно време реков дека пандемијата е ставена на пауза и се чека да заврши светското во Катар за после да имаме повторно нова овојпат од камилски грип:https://puls24.mk/навивачи-од-катар-се-враќаат-со-ками/
Posto vo Evropa pretezno ne krckame kamili (so isklucoci) ne gledam nekoja opasnost. Uzivajte.

Posto vo Evropa pretezno ne krckame kamili (so isklucoci) ne gledam nekoja opasnost. Uzivajte.
Ти не крцкаш камили ама некој што бил таму ќе си дојде дома па со тебе пријателски ќе си седне во кафана нели а ти појма немаш дека бил таму.

Ти не крцкаш камили ама некој што бил таму ќе си дојде дома па со тебе пријателски ќе си седне во кафана нели а ти појма немаш дека бил таму.
За Игорче тоа нема врска. Уште утре ако кажат дека се готови вакцините за МЕРС, ќе биде прв тоj на линиjа. :)

Игорче е послушно момче, исто како тие кинеските мравки.

Од кога е ова видео? Нешто рацете многу почнале да му се тресат...да не е загрижен за нешто?

Не знам од кога е, можеби почеток 2020, битно е тоа што го кажува одговара на реалноста, но нема никаков проблем да не шупчи.

Зашто да е загрижен? Кој му може нешто, кога со децении му е дозволено што сака да прави....
Некој нешто им може на Филипче, Ж. Караџо....или новиов Беким...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom