- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.564
- Поени од реакции
- 18.971
a tek zaraza plus zaraza, kombo mortal kombatЈа разбрав дека тие 2% се од август месец до сеа вкупно.
Баба науката вика дека вакцина+зараза е најбоља комбо.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a tek zaraza plus zaraza, kombo mortal kombatЈа разбрав дека тие 2% се од август месец до сеа вкупно.
Баба науката вика дека вакцина+зараза е најбоља комбо.
Тури пепел за Аца Лукас.Сега ќе одиме напред назад со Аца Лукас....јеееее...колективна распаљотка...
Зависи.ИМАМ ПРОБЛЕМ НЕКОЈ ДА МЕ ТЕРА СО СИЛА ДА СЕ ВАКЦИНИРАМ
Со лесно, нема да сетишЈа наредна недела идам на трета вакцина.
можда испитувале ама од што гледам и прележани пак се заразуваат. Исто и вакцинирани. Веројатно е индивидуално повеќе неголи правило. Проблемот повеќе е и кај едните и кај другите што се опуштаат превише. Маски, дезинфициенси, растојание, сето тоа се заборави.Баба науката вика дека вакцина+зараза е најбоља комбо.
ја додека ги стигнам ехехеее. Тек ќе сум на втораИзраел ќе оди со 4-та доза за над 60 години, имунокомпромитирани и медицински лица.
Иако на панелот каде што се дискутирало за 4-та доза имало и вакви мислења.
Still, the experts’ recommendation for a fourth dose to those most at risk drew criticism from other scientists and medical professionals within Israel as premature and perhaps even counterproductive. Some scientists have warned that getting too many shots may eventually lead to a sort of immune system fatigue, compromising the body’s ability to respond to the virus.
A few members of the advisory panel raised a concern about a fading or exhausting of the immunological response in the elderly following multiple vaccinations within a short period of time, according to a written summary of the discussion obtained by The New York Times.
Така да ќе имаме информации од Израел, што се случува.
Иначе како информација ова е ново од Израел од истиот текст:
The presentation, obtained by The New York Times, showed a doubling of the rate of infection from Delta among the 60-plus age group within four or five months of the third shot.
Веќе извесен период ја пратам таа камера, интересна е.