Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Кој како ќе процени така ќе прави. Ја како прележан и вакциниран, со овие податоци во моментот не планирам веќе да се вакцинирам. Искочи ли некоја појака пиздарија која што ќе хоспитализира прележани+вакцинирани во алармантен број, тогаш ќе размислувам и најверојатно би се вакцинирал.
babus ne e na tebe da razmisluvas, folow the science. Ne si vajda ko teneke i ostanatite antivakseri tuka. Znaci busterce edno na 6 ili 3 meseci, taka vikaat naucnite. Cel zivot ucele za toa da mu ebam majkata, nema sea nie pametni da se praime.

Првиот официјален случај на омикрон сојот во МК
Имам дежа ву.
Истата слика ја имам во глава од самиот почеток кога го детектиравме првиот случај на корона во Македонија.

Скроз се навикнав на новото нормално.

тоа е, им снема контрола, па пуштиле некој да не контролираат.
Реално, да, целата фама е за контрола на населението, не дека има од нешто да се плаши кога првичните студии велат дека шансите за хоспитализација се 80% помали во однос на Делта, па дури и Даниловски рече вакцинираните и прележаните под 50 да си се заразат. :vrtioci:

Реално, да, целата фама е за контрола на населението, не дека има од нешто да се плаши кога првичните студии велат дека шансите за хоспитализација се 80% помали во однос на Делта, па дури и Даниловски рече вакцинираните и прележаните под 50 да си се заразат. :vrtioci:

па земи го данилоски и тенеке за рака па одете да се заразите. Чим е препорачливо од нашите еминентни научници.

Омикрон ќе му дојди прав бустер на сите прележани и вакцинирани.

Тоа и д-р Џон Кемпбел го кажува веќе некое време.

Тоа ќе биде солиден имунитет. Мислам прележаните веќе имаат солиден имунитет, сега и вакцинираните ќе се стекнат со таков.

Чисто процедурално, да не остани не кажано.

Тешко дека ќе дознаеме како настанал Омикрон и каде, но едно е сигурно ГЛАВЕН ВЕКТОР на зараза се ВАКЦИНИРАНИТЕ.

Да немаше толку релаксирани мерки за тие што се вакцинирани, немаше толку брзо да ја обиколи цела планета.

Чисто процедурално, да не остани не кажано.

Тешко дека ќе дознаеме како настанал Омикрон и каде, но едно е сигурно ГЛАВЕН ВЕКТОР на зараза се ВАКЦИНИРАНИТЕ.

Да немаше толку релаксирани мерки за тие што се вакцинирани, немаше толку брзо да ја обиколи цела планета.
Да, да особено вакцинираните во Ј.Африка. :ROFLMAO:

Абе тоа го изјавуваат како моментална состојба, така минатиот петок кажаа дека само 2% во тој момент во болниците се вакцинирани, за сега после една недела да имаат 33.33% умрено вакцинирани.

И тука настапува Рон ака Ајнштајн и плус свитата од минатата недела која верува во тие 2% и повторно ти кажува дека сме имале УБАВИ бројки од МЗ од САМО 15% хоспитализирани вакцинирани :pos:

Во прашање е Когнитивна дисонанца.

Ја разбрав дека тие 2% се од август месец до сеа вкупно.
babus ne e na tebe da razmisluvas, folow the science. Ne si vajda ko teneke i ostanatite antivakseri tuka. Znaci busterce edno na 6 ili 3 meseci, taka vikaat naucnite. Cel zivot ucele za toa da mu ebam majkata, nema sea nie pametni da se praime.

Баба науката вика дека вакцина+зараза е најбоља комбо.

Да, да особено вакцинираните во Ј.Африка. :ROFLMAO:

Немој ти мене тие финти.

Во Данска во моментов Омикрон е на 50% од позитивните.

Омикрон уште парче ги прај вакцинираните, а се зголемува и бројот на заразени бустани, веќе се 13.5%. Невакцинираните се само 8.4%. Делта пак сеуште во моментов ги заразува невакцинираните 23.7%.

1640369228832.png

СЗО веќе почна да промовира спонзорирани реклами на Фејсбук за како да го ЗГОЛЕМИТЕ имунитетот. :pos:

Толку е со вакцините.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom