Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Dr. Stephanie Seneff, senior research scientist at the MIT

Гледајте што кажува за вакцините

A sto ja kvalifikuva da dade izjavi za corona i vakcinite? Kolku sto citam taa e vo IT bransata: Stephanie Seneff (born April 20, 1948)[1]:249 is a senior research scientist at the Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) of the Massachusetts Institute of Technology (MIT). Working primarily in the Spoken Language Systems group, her research at CSAIL relates to human-computer interaction, and algorithms for language understanding and speech recognition. In 2011, she began publishing controversial papers in low-impact, open access journals on biology and medical topics; the articles have received "heated objections from experts in almost every field she's delved into," according to the food columnist Ari LeVaux.[2]

Del od nejzinata ekspertiza: Seneff's claim that glyphosate is a major cause of autism and that, "At today's rates, by 2025, half the kids born will be diagnosed with autism," has also been criticized.

Nesto povekjza nea: https://www.mcgill.ca/oss/article/c...eff-strikes-out-again-glyphosate-and-covid-19

Kaj gi naogjate ovie lugje.

Dr. Stephanie Seneff, senior research scientist at the MIT

Гледајте што кажува за вакцините

* senior research scientist at the Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) of the Massachusetts Institute of Technology (MIT). Working primarily in the Spoken Language Systems group, her research at CSAIL relates to human-computer interaction, and algorithms for language understanding and speech recognition.

Него дали имаш линк од некој енолог во врска со генетски модификации предизвикани од вакцините?
Автоматски споено мислење:

Kaj gi naogjate ovie lugje.

Види му ги линковите од каде му се. :icon_lol:

А кој направи обдукција на тие што умираат дали биле од корона или не?

Добро прашање. На кои починати мислиш.... на овие во статистиката што се влезените...

pa na kraj diskusijata se sveduva deka se e srekja, u ovie okolnosti. ako si srekjlija da ti se vospali srce ili da ti naprai teloto pregolema reakcija - trombi, jebiga.

Opciite se tie, kartite se podeleni, fajzer i az i moderna krajni rezultati ke ima tek 2024, sega e komaj na slepo. u sekoj slucaj podobra opcija e vakcina otkolku sam virus.

na kraj kraeva imate sinofarm u vranje, trknete i brcnete se so nejze. najokej e, a i podbra e od sinovac-ot

samo ne znam dali sputnik e mrna? ako ne e, taa najdobra opcija e po se izlea

На браќата што биле многу издржливи.

Не знам како го сфати постот, но во постот, кажувам дека според вашите тврдења и логика, тие требаше да се десетковани...
Кај нив требаше цело време да фршат амбуланти и гробиштата преполони да се. Арно ама, изгледа бидејќи поискрени верници се, си ги испоштуваа вековните религиозни обреди, па полесно пројдоа, за разлика од православните глумци

Ниту повеќе заразени од другите места (посебно во однос на чистите македонски региони), ниту повеќе разболени, ниту повеќе умрени.

На овие заведените дека умреле од корона, има правеа аутопсија или нема што тука да се проверува, јасно е...

АЗ и Спутник не се мрна. Користат модифициран вирус кој носи инструкции за производство на с-протеинот. Можноста за репликација на вирусот е исклучена при "дизајнирањето" на истиот. АЗ користи аденовирус кој се јавува кај шимпанзата. Спутник 2 различни серотипа на човечки аденовирус.

Sputnik e Vektor kako AZ. Tuka se negde vikaat malce i podobra od AZ posto prvata i vtorata doza se razlikuvaat vo sporedba so AZ. Ali ima malku informacii za nea ili ne sum vo tek (nesakani dejstva, efikasnost protiv delta, itn.).

Еве за УК една споредба.
Се враќаме на почеток, дека за да заврши пандемијата, голем дел од луѓето ќе мора да го прележат. Сепак вакцините ви даваат доста поголеми шанси статистички(14x за хоспитализација, 45X за смрт), нели зависно од години и се тоа. Било какво одложување на брановите нема никаква поента, така да се надевам британците ќе си останат на одлуката.

И за кај нас исто, моментално вакцината е достапна за секој кој сака така да епилогот е тој.

Не знам како го сфати постот, но во постот, кажувам дека според вашите тврдења и логика, тие требаше да се десетковани...

Ниту повеќе заразени од другите места (посебно во однос на чистите македонски региони), ниту повеќе разболени, ниту повеќе умрени.

На овие заведените дека умреле од корона, има правеа аутопсија или нема што тука да се проверува, јасно е...
Добро го сфатив де, и како да бидат десетковани кога смртноста е под 1% :D Може да се намалени од 25% на 24%, затоа и го поместивме пописот да има време да се родат тие што ги правеа минатата година :D

Медицински лица од Крагуевац се писмени или не се? Зашто они одбиваат да се вакцинираат? Знаат нешто?

Него дали имаш линк од некој енолог во врска со генетски модификации предизвикани од вакцините?
па енолози поише знаат за оваа проблематика од информатичари како што е таа погоре

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom