Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дали/како може да се влезе во земји кај што бараат да си вакциниран и да го имаш QR кодот? Пошто гледам барале она EU Digital COVID Certificate за на граница да ти потврдат дека си вакциниран, али за нас пишува дека не е валидна апликацијата. Знае некој нешто повеќе?

Една работа што ужасно ме нервира е насилното вакцинирање, абе те тераат со сила да се вакцинираш, те отпуштаат од работа ако не се вакцинираш, те подмитуваат со пари...да ми извните, но сето ова мене ми личи на курташак работа!!
ништо од ова го нема кај нас

Абе сериозно и верувате дека е против вакцините?Јас две раце сечам ако се нема прва вакцинирано и тоа со 3 дози,само провоцира да ве навлече у беспредметна дискусија,и за жал стално ке се најде некој да и реплицира.
Сечи раце, сечи..колку су глуп, чудо едно.
кога бев болна ми се смееше ама си накалеми и ти после...затоа не тропај многу или па сечи раце...
Автоматски споено мислење:

ништо од ова го нема кај нас
Го нема, но кај да е, ќе дојде.

...па, до некаде имаш право, ќе видиме во септември дали идејата на В.Ф. ќе стане и реалност, да сите кои не се вакцинирани ако се инфицираат од коронавирусот и доколку им треба соодветно лабораториско или ртг испитување околу болеста К19 или болничко лекување осигуреникот ќе си плати со свои средства, ФЗОМ нема да му ги покрие средствата иако пациентот плаќал цел живот здравствено осигурување, споредбено ми доаѓа тоа ,,пијан или невакциниран,, ист третман во приватно плаќање!

А дали смееш да споделиш по колку планираат да ни плаќаат од вакцина? И дали ќе има исплата со секоја доза или само една за сите дози?

.. Вирусот во комбинација со нарушено здравје лесно може да ги покоси.

Да, така е, истото и јас го пишав....зошто сме сите ставени во ист кош, треба само ризични групи да се вакцинираат, секој со нарушено здравје..:toe: а за трансмисијата на вирусот и допрва контраиндикации од вакцината, ќе причекаме за поточни информации.

Топлата е само жртва на дезинформации, не и замерувајте. Не знам што очекувате од некој што се води според бијонс, бафра, вело маркоски и доктор пановски.

Топлата е само жртва на дезинформации, не и замерувајте. Не знам што очекувате од некој што се води според бијонс, бафра, вело маркоски и доктор пановски.
...а да не се замараш со членови на форумов, зошто секој си има право на свое мислење, поарно пиши си околу темата,
еве и јас сега ќе кажам дека приметив некако почудно се однесуваш, не знам дали е поврзано со нешто, ама нема да коментирам понатака!

...а да не се замараш со членови на форумов, зошто секој си има право на свое мислење, поарно пиши си околу темата,
еве и јас сега ќе кажам дека приметив некако почудно се однесуваш, не знам дали е поврзано со нешто, ама нема да коментирам понатака!
од вакцината, магнетите работат, емитирам сигнал до Бил Гејтс.

Навистина тие кои се вакцинирани со Фајзер некако ко други луѓе да станале.
Мене ова еден другар од Јапан ми го кажа и све дур не се фајзерирав му се смеев.

Ете јас се вакцинирав со Фајзер и 5 дена после ревакцината повторно се активирав на форумов. Има нешто тука.

Одамна се откажав од пишување, али досадни сте со вашите факти !!
Илјада пати кажани лаги по порталите, сега се тешки факти со кои војувате на темата.
Една од најголемите лаги кои ја движи пандемијата покрај ПЦР тестовите, е дека асимптоматските се преносители, не само преносители туку супер преносители.
Медицински ширењето на зараза се нарекува контагиозност и за секоја болест постои научно сознание кога почнува и кога завршува таа контагиозност кај БОЛНИОТ. Не постои контагиозност која се опишува кај здрав човек. Значи контагиозен може да биде само БОЛЕН човек, а болен е оној кој што ги има сите знаци на некоја болест или воспаление. Контагиозноста е резултат на ИНКУБАЦИЈА. Инкубацијата е процес на размножување на патогените во организмот, бактерии и вируси и е примарниот процес од заболувањето.Инкубацијата трае различно, од 2-3 дена, па до 10-14 дена но многу ретко. Сите респираторни вируси имаат инкубација од 2-5 дена, ретко до 7.
Откако со тој процес на мултиплицирање на патогенот(вирусот во овој случај), енормно се зголеми бројката, започнуваат и симптомите на болеста, а настапува и контагиозноста. Контагиозноста дури трае и помалку од самата болест, бидејќи откако телото почне да ја победува инфекцијата со имуниот систем, болниот може сеуште да има симптоми но да не биде контагиозен.Болеста не може да се шири доколку вирусот не се мултиплицира кај домаќинот, дури и да дојде до контакт.

Вирусов од Гевгелија го имало и по други градови. Сега точно испитуваат што е.
Градинки и деца од две до пет години.
Да беа сега отворени школите, профилот на зафатените со ова ќе беше поширок.
Автоматски споено мислење:

Ја им барав Синовак, али коа бев пред една недела само Фајзер имаше, Синовак не беа сеуште распределени.

Многу е разлигавен народов, што мисли дека ако е натеран да се вакцинира живее у диктатура.
Така е Ронче. Диктатура е големата слика, а таа мерка би била само мал дел од сложувалката. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom