Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
...паниката и смртните случаеви од КОВИД19 ,,ги одобриле,, новите вакцини, а не со класични клинички студии,
(ти) ние сега, допрва ќе ги видиме реакциите од овие нови вакцини, а требаше да се знаат однапред со клиничките студии пред да се примат вакцините, а не отпосле...имало појава на тромбоза, имало делување врз плодноста, имало појава ХПВ активација, итн

...точно како рече ти во еден коментар
сега ,,ќе видиме како ќе биде со Делта сојот и вакцините,, ,
а јас се надоврзав - Да ,,клинички студии,, на живо, на цела вакцинирана популација со новата технологија (иземени се вакцините со старата метода на инактивиран вирус),

Trombozite e pojavuvaat 1:100.000 toa e tolku retko sto vo studija ne mozes da otkries. Vo takva studija bi trebalo nekolku milioni lugje da ucestvuvaat. Zatoa se pravat standardizirani studii koi se opsto prifateni.

...паниката и смртните случаеви од КОВИД19 ,,ги одобриле,, новите вакцини, а не со класични клинички студии,
(ти) ние сега, допрва ќе ги видиме реакциите од овие нови вакцини, а требаше да се знаат однапред со клиничките студии пред да се примат вакцините, а не отпосле...имало појава на тромбоза, имало делување врз плодноста, имало појава ХПВ активација, итн

...точно како рече ти во еден коментар
сега ,,ќе видиме како ќе биде со Делта сојот и вакцините,, ,
а јас се надоврзав - Да ,,клинички студии,, на живо, на цела вакцинирана популација со новата технологија (иземени се вакцините со старата метода на инактивиран вирус),
И како ти планираш да ја вакцинираш цела популација со твојата за три месеци произведена вакцина? Колку ќе трае експериментирањето на животни, а колку фазите во кои се испитува безбедноста, ефикасноста и несаканите ефекти? Па само папирологијата и барање за пуштање на лек во промет трае толку долго.

Смртните случаи и паниката може да бидат страшно мотивирачки за некој да сака најде решение на проблемот.

Go kazuvas ova "nano tehnologija i genetski materijal" kako da e nesto ekstremno loso ili opasno.
... Да, непознато и опасно, би додала и непознато... како рекоа не си играјте со ,,генетскиот материјал,,
...при трансплатација на орган од донор, зашто има опасност од ,,неприфаќање,, и исфрлување на органот, зашто бараат да се поклопат соодветни параметри на примателот и донорот, не може било кој да прими орган од донор, па макар биле и во роднински врски, кого треба ,,да се излаже,, да се прифати туѓиот орган?

...како орган со друга ДНК од донор ќе се прифати и прилагоди со другите органи со друга ДНК на примателот, пошто иста ДНК нема ист човек, оти би бил тогаш клон?
...дали ќе преовладува ДНК на донорот или на примателот или ќе испадне нешто трето,
затоа е препорачливо донирање на орган од донор кој не преживеал, токму поради таа ДНК што не знаеме или знаеме како ќе се однесува има многу на ова тема да се зворува, ама да се задржиме на пандемијата со коронавирусот,
...ако ,,чист генетскиот материјал,, на моментален вирус се внесе со вакцина, тој има тенденција да се реплицира во секоја клетка, телото реагира на тоа со својот имун систем... ама до кога? кој ,,ќе го исклучи тој генетски материјал веќе да не се реплицира,
пошто улогата веќе ја направи ,,го запозна нашиот имун систем,, за можна инфекција да биде ,,запознат,,, како ќе се сопре тој вештачки внесен туѓ генетски материјал?
И како ти планираш да ја вакцинираш цела популација со твојата за три месеци произведена вакцина? Колку ќе трае експериментирањето на животни, а колку фазите во кои се испитува безбедноста, ефикасноста и несаканите ефекти? Па само папирологијата и барање за пуштање на лек во промет трае толку долго.

Смртните случаи и паниката може да бидат страшно мотивирачки за некој да сака најде решение на проблемот.
...исто како со производство на сезонска пандемиска вакцина и организирање на вакцинација против пандемиски сезонски грип за Северна хемисфера, само нека ми ја дадат обврската!

... папирологијата не е пречка, тоа е неспособност на кадрите во тие институции, кога токму твојот пример ,,пуштање на лек во промет,, ќе одговара партиски човек советник вработен со стрикно ликовно образование, што муабет понатаму, таму ќе се среди за 24ч само ако се сака, ама не се сака,
... а и овие антиковид вакцини чисто се сомневам дека воопшто се регистрирани во МКД, а во промет се пуштаат многу работи кои сега немаат приоритет како вакцината, што требаше да биде средено цакум пакум уште со појавата на вирусот во 2019, а не вака денес утре, моментално паушални работи,

Последно уредено:
Само едно ќе пишам: ваква стока ко оваа нашава македонска нема.
Отидов на ревакцина сабајлево во Врање и се ќе беше во ред ако не се појавеше стока/племе/не знам како да ги наречам и не почнаа да се гураат од сите страни, за на крај да се испотепаат меѓу себе.
Не снимав, сакав искрено бомба да им фрлам и да си отидам, ама не носев со мене.

Сите околу нас ги правиме мајмуни, планинари, козоебачи, јунејмит, а сме се виделе ли самите која бљувотина од народ сме? Сите одат напред, само ние се враќаме назад.
Срамота.

Е ова е тоа што треба, а не од Ригил екселот со естимации.

Еве линк и до статијата

Значи кај помлади се исплати да се стави синовак, кај постари веројатно е подобро фајзер поради повисока заштита и помал процент на смртност.

Мислам дека треба да престанеме да се занимаваме со тоа која вакцина колку штити од првичниот сој.

Мене ме интересира какво им е дејството против новите соеви.

Мислам дека треба да престанеме да се занимаваме со тоа која вакцина колку штити од првичниот сој.

Нема такво нешто за Синовак сеуште, меѓутоа има за останатите и горе доле слична ефикасност како првичниот сој. Не глеам зашто со Синовак би било различно.

Да не листам по темава,сакам да прашам.
Дали оваа синовак е признаена во европска унија како релевантна вакцина?
Чув од полусигурен извор дека наводно не ја признавале,конкретно словенците не ја есапат,а мене приоритет ми е баш за таму.
Ако е тоа вистината,можат у гз да си ги пикнат вилипче и компанија.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Сепак јас со резерва би ги зел сите анализи, а нарочито овие од американски институции (горенаведената е од универзитетот во Вашингтон), не дека се можеби неточни, но очигледно е се што доаѓа од таму е маркетиншко фаворизирање на американские вакцини, Фајзер, Модерна, Џонсон, од една страна видовме каква кампања против Астра Зенека имаше од овие извори за штетните последици на истата, а од друга страна премалку се зборува, се минимизираат или преќутуваат штетните последици од американските вакцини. Со Астра Зенека која им беше најголем конкурент завршија, ја одстранија од пазарот, од тие одобрените од Светска здравствена организација сега најголем конкурент се кинеските, можеби тие сега се на ред за оцрнување?
Самите Кинези вчера-завчера изјавија дека кинеските две вакцини не штитат баш против делта.

Значи кај помлади се исплати да се стави синовак, кај постари веројатно е подобро фајзер поради повисока заштита и помал процент на смртност.
Ја би идел со Синовак ако имам да бирам наместо фајзер, овие проценти се секако на цела демографија, прилично сигурен сум дека тие 10-20 посто кај што не делува се постари луѓе. Од друга страна документирано е дека кај фајзер ако си млад имаш мал ризик од миокардитис, мал али сепак.

Да не листам по темава,сакам да прашам.
Дали оваа синовак е признаена во европска унија како релевантна вакцина?
Чув од полусигурен извор дека наводно не ја признавале,конкретно словенците не ја есапат,а мене приоритет ми е баш за таму.
Ако е тоа вистината,можат у гз да си ги пикнат вилипче и компанија.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

EU zasega priznava tie sto se pusteni od EMA. Toa se Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson. Za Kineskite i Sputnik pocnat e procesot ama seuste ne zavrsen. Na kraj zavisi od drzavata kade sakas da odis.

Во Чиле хара Бразилскиот сој што е бајги заебан.

Така да статистикава е прилично релевантна.

Само едно ќе пишам: ваква стока ко оваа нашава македонска нема.
Отидов на ревакцина сабајлево во Врање и се ќе беше во ред ако не се појавеше стока/племе/не знам како да ги наречам и не почнаа да се гураат од сите страни, за на крај да се испотепаат меѓу себе.
Не снимав, сакав искрено бомба да им фрлам и да си отидам, ама не носев со мене.

Сите околу нас ги правиме мајмуни, планинари, козоебачи, јунејмит, а сме се виделе ли самите која бљувотина од народ сме? Сите одат напред, само ние се враќаме назад.
Срамота.

значи се чека ред, џабе се понадевав дека брзо ке завршам работа, мејл ми стигна вчера дека закажана ми е ревакцинацијата во 8:25 [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom