Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Смртност во проценти, се разбира Прилеп води во апсолутни бројки.

Чаир - 4,35%
Гази Баба - 2,03%
Бутел - 1,89%
Карпош - 1,7%
Аеродром - 1,6%
Центар - 1,48%

Прилеп - 4,3%
Битола - 3,88%
Струмица - 3,77%
Охрид - 3,74%
Тетово - 3,23%
Куманово - 3,16%
Велес - 2,95%
Штип - 2,49%
Кавадарци - 1,87%

Битола во вториот бран околу семптември-октомври не ги хоспитализираа суспектните. Чекаа 2 дена за резултати од тест па дури потоа ги примаа и со тоа се губеше многу време. После ја поправија грешката ама беше касно за многу луѓе.

Ja pet godini po red primam vakcina protiv grip, ne su fatil toa vreme nisto. So ogled sto od poslednite 5 godini vo 2 zarazi stvarno mnogu lugje mislam deka deluvase dobro.
... па и јас воопшто не сум примила вакцина против сезонски грип , а уназад пет години не сум се заразила, тоа значи дека двајцата не сме биле во контакт со инфициран, а не дека си вакциниран, па не префаќаш ако си во близина со инфициран,

... па и јас воопшто не сум примила вакцина против сезонски грип , а уназад пет години не сум се заразила, тоа значи дека двајцата не сме биле во контакт со инфициран, а не дека си вакциниран, па не префаќаш ако си во близина со инфициран,
Сум бил. Не ме фати.

Сега гледам статистика, у Ватикан никој не умрел од тие вампирите....27 се разболеле до сега.
...а што со мигрантите, ги има милион низ логори, тие не се разболуваат од коронавирусот, никаде спомнати?
Сум бил. Не ме фати.
...не доволно експониран,

...а што со мигрантите, ги има милион низ логори, тие не се разболуваат од коронавирусот, никаде спомнати?

Можеби бидејќи никој не води статистика за нив.

Никој не ги брои најверојатно, и не влегуваат во статистичките податоци.

Носи ѓубрето од цел свет кај нас

Носи ѓубрето од цел свет кај нас

Астра Зенека уште не е дозволена за употреба во САД иако се произведува таму.

Гледам дека расположението на народот за вакцинација е добро, така да поарно нека не експериментираат со Астра Зенека, оти доволно е еден смртен случај и толку ќе биди од вакцинацијата во Македонија.

Норвешка тврди дека има докази за проблемите со Астра Зенека.

Гледам дека расположението на народот за вакцинација е добро, така да поарно нека не експериментираат со Астра Зенека, оти доволно е еден смртен случај и толку ќе биди од вакцинацијата во Македонија.

Нели поназад пишуваше дека џабе се вакцинираат кога не помагаат према новите мутации. Тогаш што ти мења, дал се вакцинирале луѓево или не.

Има проблеми со Астра Зенека,кошта 4 долари и не мора у фрижидер да се чува.Знеш колку голем проблем е тоа за Фајзер? Толку голем за да им пуштаат муабети нон стоп

Има проблеми со Астра Зенека,кошта 4 долари и не мора у фрижидер да се чува.Знеш колку голем проблем е тоа за Фајзер? Толку голем за да им пуштаат муабети нон стоп

Абе од кога почна со теории на заговор да се занимаваш :)

Vise cetvrti den temperatura so varira od 37,3 do 38,2, prvite dena mala kaslica so sitni bolki.Od vcera namalen miris i gorcina vo ustata.Od druga strana rengenot mi e ok, i krvnata slika mi e dobra.Cekam rez utre, ama skoro sum siguren deka imam,plus od vcera i majka mi e so temperatura.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Нели поназад пишуваше дека џабе се вакцинираат кога не помагаат према новите мутации. Тогаш што ти мења, дал се вакцинирале луѓево или не.

Коментирам за состојбава во светот, ние сме исклучок од секое правило :D

Јас се бунам за тоа што ги куражат луѓево дека со вакцинава ќе се стави крај на Пандемијава. Реално со корона пасоши и целосно опуштени луѓево не чека уште една мачна зима 2021/2022.

Инаку кај нас мора да се почни со вакцинација што побрзо и тоа посебно постариве е битно да се вакцинираат оти ќе изумрат многу од нив. Ме радува што 61% од нив се спремни да се вакцинираат.

Мутација ако стаса кај нас ќе стаса онаму на есен.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom