Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не е крив народот што е опуштен. Тоа е последица на менталитет.
А ако менталитетот не е добар, власта (било која) треба да превземи мерки за да се спречи пиздарија од поширок размер.
Јас можам да се обложам и со тебе и со било кој тука дека ако утре се набават милион и пол тестови и се направат сите за неколку дена ќе испадни дека добри 70% сме или асимптоматични или веќе имаме прележано.

п.с. за вакцините НИКАДЕ не се побунив да не се ставаат или дека се штетни по здравјето - тоа твоите соговорници од темата извртуваат зборови на други членови. Јас само им потенцирав дека со голема леснотија ги нарекуваат другите антиваксери, неинформирани и слично, а и тие сами не знаат баш многу. Всушност тука им е болката и така започна дискусијата околу вакцините.

Добро изгледа не те разбирам која ти е поентата, како да имаш нишка од теорија на заговор, дека нема да биди исто оти сега ова се фашистички мерки.

Реално не е прв пат да се наоѓаме во ваква ситуација и во 1918 имаше сличен вирус со уште посмртоносни последици и се користеа исти мерки, само тогаш што немаше вакцини.

Се разбира дека светот нема да биди ист, но реално е дека ние одивме кон некој од тие промени, сега само ќе бидат побрзи и поинтезивни. Некој работи се надевам дека ќе ги замислат политичарите и ќе вложат повеќе пари во јавното здравје.

Инаку не сме до 70%, некаде 50% е пореална бројка.

Добро изгледа не те разбирам која ти е поентата, како да имаш нишка од теорија на заговор, дека нема да биди исто оти сега ова се фашистички мерки.

Реално не е прв пат да се наоѓаме во ваква ситуација и во 1918 имаше сличен вирус со уште посмртоносни последици и се користеа исти мерки, само тогаш што немаше вакцини.

Се разбира дека светот нема да биди ист, но реално е дека ние одивме кон некој од тие промени, сега само ќе бидат побрзи и поинтезивни. Некој работи се надевам дека ќе ги замислат политичарите и ќе вложат повеќе пари во јавното здравје.

Инаку не сме до 70%, некаде 50% е пореална бројка.
Како не разбираш кога јасно ти одговорив и ти го даваш мојот одговор и пак не ти е јасно.

НЕ ГИ етикетирајте луѓето кои не размислуваат исто со вас.
Тоа прво започна со карантините и со седењето дома во уплав да не се испозаразиме сите. На само 30 заразени во цела држава бевме подложени на такви карантини и седење дома што го немаше на 1300 заразени на дневна основа.

Второ, другар ти и сличните нему кои се бунеа против карантини сега си легнаа на брашното и само после неколку месеци сето ова почна да им смета.
Многу брзо некако попуштија.

Ми смета и мене, но ни на крај памет не сум застанал на некој да му кажам дека е ваков или таков и да го наговарам дали да се вакцинира или не.

Тоа е одлука која секој треба сам да ја донеси за себе и да се соочи со последиците од истата.

Овде премногу лесно се заговараше затворање дома (пред неколку месеци само), а сега премногу лесно се заговара прогласување за антидржавен елемент на секој кој не размислува како тебе. Ако тоа не е фашизам не знам што е.

Вакцинирајте се или не се вакцинирајте (сеедно), не им го наметнувајте вашето мислење на другите како да е единствено рационално и правилно пошто тоа не ве прави ништо подолу од еден обичен исфрустриран Адолф.

Појасни сме сега или да преминиме на цртање?

п.с. и да сме 50% и да сме 40% не е тоа проблем, поентата беше друга. ВЛАСТА е таа која ги спроведува мерките и истите даваат ефект онолку колку што се добро спроведени.
Ти се побуни за неносењето на маски, јас ти спомнав проценти само чисто да ти илустрирам дека заради килавите мерки вирусот е веќе широко распространет и голем број на луѓе се заразија од истиот. Починаа и од вирусот, но многу повеќе починаа од пропратни болести кои во меѓувреме не ги лечеа бидејќи немаа пристап до медицинска грижа и нега - за што и впрочем плаќаат секој месец.

Јас не верувам дека оваа или било која друга власт во државичето ни е способна да спроведи имунизација и вакцинација на населението како што треба - а тоа мое уверување го црпам од досегашното справување со кризата кое е еднакво на НУЛА.

Па десет рандом членови да ве избереа тука од форум и да ви речеа еве ви ја државава управувајте ја во пандемијата сигурен сум резултатите ќе беа значително подобри.

Така да, јеби га.

Сите вакцини во моментов, дури и Кинеските имаа 100% заштита од тешко заболување од Ковид-19. Прашањето е само која вакцина дава 100% заштита од поболување.

Фајзер/Бионтек 5% можат да се заразат со Ковид-19, но никој нема да заврши со тешки последици.

Значи ако добро те разбрав, тие што се вакцинирани ДОКАЖАНО е 100% дека нема тешко да заболат од Бетмен, туку мачкина кашлица ќе биде за нив.
Ова сам го измисли или од некаде го прочита...
Имаш еден куп други примери каде вакцинирани од одредена болест, пак умираат од истата, така да до кога ќе се залажувате, ваше си е.

Така да придобивките кај популацијата над 50 години, кај која смртноста е 5% е многу голема. Кај тие што ќе ја прележат остануваат трајни последици. Една третина од тие што биле во болница, повторно се враќаат во болница по неколку месеци, од нив една осмина умира. Прашањето е колку од луѓето ќе имаат квалитетен живот и колку од нив ќе умрат во период од една две години, затоа што очигледно е дека Корнава создава гадни последици.

Не ти е срам да манипулираш (нема да кажам дека лажеш)... колку 70+ го имаа Бетмен па на нога го поминаа, имаше и 90+ на нога го пројдоа.

Случаевите што биле во болница и претходни години исти такви случаеви завршувале во болница, но еве да не го земаме во предвид тоа, туку ако и после вакцината, луѓето пак завршуваат во болница со сличниве сегашни симптоми, ме интересира кое ќе ти биде објаснувањето :cautious:

Претходно Даниловски го величевте, сега кажува и без вакцини ќе се оправиме и мукла. Оној Пановски не знае кај тера, те не е опасно, те без вакцини децата да не идат во школо, а во најголем број држави идат :toe:

Bafra, koja e smislata na vakcina? Da dobies imunitet i da ne zabolis.
:facepalm: Ем самите производители кажуваат и вакцинирани ќе се заболите, а ти ...
Убава приказна, ама во реалноста дали е така .... фактите кажуваат НЕ.
Сега бројките се намалуваат, поради што!!!

Толку омразениот MERC, најчеста мета на антиваксерите, ги откажа двете свои вакцини, заради слаба реакција на имуниот систем.

Јас не верувам дека оваа или било која друга власт во државичето ни е способна да спроведи имунизација и вакцинација на населението како што треба - а тоа мое уверување го црпам од досегашното справување со кризата кое е еднакво на НУЛА.

Па десет рандом членови да ве избереа тука од форум и да ви речеа еве ви ја државава управувајте ја во пандемијата сигурен сум резултатите ќе беа значително подобри.

Секоја власт е способна да спроведе тоа што го напиша и да се справи, работата е очигледно не сакаат, нема ни потреба, туку напротив се што прават иде само во нивна корист.

Во 1968 имало пандемија па ништо од ова што сега се прави не се превземало, а светот дури напредувал :anco:

Дискутираме за вакцини, а за истите можеме само да сонуваме.
Како последна дупка на светов.....водена од албанско-северна Влада......на чело со Груби и Муртинското говедо.......секако да не го изземеме и величествениот Филипче......кои сем да лажат и да ветуваат лаги.......за друго не се способни. ЌЕ, ЌЕ, ЌЕ, ЌЕ биде........никако да бидне ниту едно од тие ЌЕ.....за било што и да се работи.
Зарем некој уште верува на оваа ВЛАДА? Па мене да ми кажат сонце грее, ќе одам да проверам.....ноќ да не е уште.

Значи ако добро те разбрав, тие што се вакцинирани ДОКАЖАНО е 100% дека нема тешко да заболат од Бетмен, туку мачкина кашлица ќе биде за нив.
Имаш еден куп други примери каде вакцинирани од одредена болест, пак умираат од истата, така да до кога ќе се залажувате, ваше си е.

И што ....

But it wasn’t clear if the benefits were being felt equally by those who have a propensity to mild infection and those who would be likely to take COVID-19 badly.

Низ цел свет од пред вакцините опаѓаат бројките, сигурно не ќе да е стравот на Бетмен од нив.

И што ....

Низ цел свет од пред вакцините опаѓаат бројките, сигурно не ќе да е стравот на Бетмен од нив.

Не треси бе глупости во Израел му растат бројките и пред и за време на вакцинацијата. Затоа сега се избудалија ќе вакцинираат 16-18 годишни, што е скроз погрешно.

Исто и во Британија му растат бројките секој ден, по 500.000 дневно вакцинираат, и предлагаат глупави мерки да се скрати рокот меѓу две вакцини целосно спротивно на препораките на Фајзер/Бионтек.

Треба да ја следат зацртаната стратегија, вакцините си имаат упатство за употреба, тоа што куроглави како тебе кој не признаваат никаква наука, и ги има во секоја власт, ставме до ова дереџе.

Последно уредено:
За каков колективен имунитет зборувате бе, со 300 заболени дневно? Дај не лупајте глупости..

Не ти е срам да манипулираш (нема да кажам дека лажеш)... колку 70+ го имаа Бетмен па на нога го поминаа, имаше и 90+ на нога го пројдоа.

Случаевите што биле во болница и претходни години исти такви случаеви завршувале во болница, но еве да не го земаме во предвид тоа, туку ако и после вакцината, луѓето пак завршуваат во болница со сличниве сегашни симптоми, ме интересира кое ќе ти биде објаснувањето :cautious:

Претходно Даниловски го величевте, сега кажува и без вакцини ќе се оправиме и мукла. Оној Пановски не знае кај тера, те не е опасно, те без вакцини децата да не идат во школо, а во најголем број држави идат :toe:

:facepalm: Ем самите производители кажуваат и вакцинирани ќе се заболите, а ти ...
Убава приказна, ама во реалноста дали е така .... фактите кажуваат НЕ.
Сега бројките се намалуваат, поради што!!!

Фактите се резултатите од испитните фази. Резултатот е: 95% ефикасност, сите што заболеле вакцинирани многу благо поминати. Починати од корона: 0. Тоа што тенеке ти кажа. Факти, резултати.

А ти што си пишуваш е све само не на база на факти.

Не треси бе глупости во Израел му растат бројките и пред и за време на вакцинацијата. Затоа сега се избудалија ќе вакцинираат 16-18 годишни, што се скроз погрешно.

Исто и во Британија му растат бројките секој ден, по 500.000 дневно вакцинираат, и предлагаат глупави мерки да се скрати рокот меѓу две вакцини целосно спротивно на препораките на Фајзе/Бионтек.

Треба да ја следат зацртаната стратегија, вакцините си имаат упатство за употреба, тоа што куроглави како тебе има во секоја власт ставме до ова дереџе.

За глупостите ти си докажан со автоголовите, а и сега со лажењето дека кој го прележал Бетмен дека е со тешки последици, а воопшто не е така.

Не може тие во власта да се како мене, бидејќи вие 100% ги подржувавте и сеуште ги подржувате, а овде сме со спротивставени ставови. Затоа доста лажеш и ја префрлаш вината кај други.
Биди маж, ваљда имаш к*р и признај си, а не плачипутка.

До сега офкавте од власта, ја криткувавте, ама допрва ќе плачете и нема да лажам, баш ќе ми е драго :D
Автоматски споено мислење:

Фактите се резултатите од испитните фази. Резултатот е: 95% ефикасност, сите што заболеле вакцинирани многу благо поминати. Починати од корона: 0. Тоа што тенеке ти кажа. Факти, резултати.

А ти што си пишуваш е све само не на база на факти.

Ај кога нема да ти е тешко, сподели ги.

И што ....

Па со месеци се во лок дауној, како не ќе паднат.

За глупостите ти си докажан со автоголовите, а и сега со лажењето дека кој го прележал Бетмен дека е со тешки последици, а воопшто не е така.

Не може тие во власта да се како мене, бидејќи вие 100% ги подржувавте и сеуште ги подржувате, а овде сме со спротивставени ставови. Затоа доста лажеш и ја префрлаш вината кај други.
Биди маж, ваљда имаш к*р и признај си, а не плачипутка.

До сега офкавте од власта, ја криткувавте, ама допрва ќе плачете и нема да лажам, баш ќе ми е драго :D
Автоматски споено мислење:

Ај кога нема да ти е тешко, сподели ги.

Сега засега јас за ништо не се бунам, ниту за вакцните побрзо да стасаат, затоа што ситуацијата се смири, можеби не како што предвидував за нова година, ама и ова е добра проценка. Грешката ми е околу 20 дена.

Единствено ме нервираат ова покондурениве сељаци што не можат да издржат без зимување во Бугарија и Србија, ама јебига нема голема разлика од нив и оние сељаци што правеа ифтари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom