Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

Очигледно е дека вакцините најверојатно немат некој ефект за заштита а нема никакви студии за луѓе со природен имунитет како се справува со омикрон
... вакцините имаат ефект ,,свое на своето,, како клуч и брава, вакцината како клуч ја ,,затвора бравата,, да не влезе низ отворената врата болеста,
...треба да се прави разлика на вакцините кои се аплицираат по редовниот календар за имунизација и овие антиковид вакцини кои не можат да вршат заштита како другите класични вакцини, поради досега докажаниот факт да човек може пак да се инфицира, да го пренесе коронавирусот и да се разболи од болеста К19 иако е антиковид вакциниран,
... коронавирус се покажа дека лесно мутира, така да ,,се заклучи бравата,, треба соодветен клуч, не може еден клуч да ги затвора сите различни брави, симболично кажано само за Омикрон 37 мутации на протеинската обивка треба 37 клуча да се затвори бравата, антиковид вакцината не може да биде ,,калауз,, за сите различни ,,брави,, т.е. соеви на коронавирусот!
...ако се прима било која антиковид вакцина изработена според алфа сојот ќе се создаде антитела и ќе биде заштита само од тој сој ако се дојде во контакт со друг сој бета, делта, ми или омикрон, антиковид вакциниран со антиковид вакцина со сегменти од алфа сој ќе се инфицира повторно со новиот мутирачки сој на пример омикрон,
...не може да се развие вакцина против вирус кој мутира, барем имаме искуство со вакцините против сезонски грип, желбите за антиковид вакцина се едно реалноста е друга,

Последно уредено:
Toa go vikame celo vreme, ko Ruski rulet e. Vakcinata ti gi podobruva sansite pri infekcija.
Работата е што вакцините не ја завршија работата за која беа најавени. Требаше да стават крај на пандемијата, а не да ги подобрат шансите. Зашто за две години да ослабеш, исто ти ги подобрува шансите.

Наместо решение, станаа предмет на политизирање. Зашто и на најглупите им е јасно дека не се тоа што требаше да бидат. Пак е руски рулет, само имаш поише дупки.

...со тек на време се уверив(ме) дека и покрај тоа што ти дадоа (не)заслужна функција како модератор на подфорумот Здравје, во продолжеток ги вреѓаш членовите кои дебатираат тука во општи муабети за коронавирусот, па наместо да го разработиш твоето место на модерирање во Здравје, ти доаѓаш тука во Општи муабети за да се стави клуч, за да нема стотици постови, макар биле со појма или без појма важно членовите се трудат, а одозгора сето тоа да го споредиш со болеста КОВИД 19 од која умреле толку луѓе за тебе било полошо ова дебатирање од болеста, дното си го допрел со вреѓање на овие активни членови и им должиш извинување, а посебно на починатите од ковид што за тебе не била полоша болест од овие стотини постови тука било со појма или без појма,

Јас пак мислев не умираат од ковид него со ковид, како сега умирале? Многу евтин обид за спин и персонален напад ти е ова, знаеш колку ми значи напад од тебе? Колку што ми значи твоето мислење а и на другите шарлатани од темава а тоа е sub zero, поздрав до Mortal Kombat :icon_lol:

Јас пак мислев не умираат од ковид него со ковид, како сега умирале? Многу евтин обид за спин и персонален напад ти е ова, знаеш колку ми значи напад од тебе? Колку што ми значи твоето мислење а и на другите шарлатани од темава а тоа е sub zero, поздрав до Mortal Kombat :icon_lol:
... умират и од ковид и со ковид и од погрешна терапија за ковид и поради погрешно дијагностицирање со антиковид тестови и со антиковид ваквини и со погрешно толкување на д- димери и нормално од преоптоварување со цели кошници полни со разноразни суплементи во име ,,да се најде,, за подобар имунитетот, а се пореметува балансот на минералите и витамините,
... твојот епитет ,,шарлатани,, е само начин да ни доловиш како знаеш да комуницираш и го нарекуваш соговорникот,
...треба да ти го пријавам мислењето што ги нарекуваш тука членовите со се мене ,,шарлатани,, ама нека седи да те краси твоето пишување како модератор дојден тука од подфорум Здравје,

... умират и од ковид и со ковид и од погрешна терапија за ковид и поради погрешно дијагностицирање со антиковид тестови и со антиковид ваквини и со погрешно толкување на д- димери и нормално од преоптоварување со цели кошници полни со разноразни суплементи во име ,,да се најде,, за подобар имунитетот, а се пореметува балансот на минералите и витамините,
... твојот епитет ,,шарлатани,, е само начин да ни доловиш како знаеш да комуницираш и го нарекуваш соговорникот,
...треба да ти го пријавам мислењето што ги нарекуваш тука членовите со се мене ,,шарлатани,, ама нека седи да те краси твоето пишување како модератор дојден тука од подфорум Здравје,

Шарлатaни не се сите, си знаат кои се ќе си се пронајдат, има и сосема разумни и ок членови на темава. Кој како заслужил, така комуницирам со него, се си има како и зошто.

Не знам дали научниците почнаа да се охрабруваат или медиумите, но почна да се менува ова глупо едноумие.

Treba prvin domasno vaspitanie da ti dadat tvoite, da pocnes postari da pocituvas, pa da dojdes tuka da prodavas muda za bubrezi..
Автоматски споено мислење:

Науката се базира на факти не на прогнози. Од Јануари 2020 до денес многу работи се сменети. И наука е едно а политика друго. Претежно политиката ги правеше узбуните.
Fakt e deka pomalce od 2% e smrtta od covid 19, od koi do 18 godini e 0,000000001% od 18-30 godini e 0,002% od 30-60 godini e 0,2% i nad 60 god se ostanatite procenti.. Čumu vakcina za decata?

Последно уредено:
За таква збирштина епитетот шарлатани може само награда да биде.Сфати си го како комплимент

Среќна нова година форумци.
Нов сум на форумов, не сум во тек со ствариве, интересно ми е тоа COVID-19, некакво животно ли е?
Ноќно време ли напаѓа?

11-bojan_velevski.jpg

Не очекував толку брзо, но работиве во 2022 се менуваат побрзо од филмска лента.

Мислев до крајот на годинава дека ќе се смени наративот и во мејнстрим медиумите и во одговорот на владите, но, сега мислам дека се месеци во прашање.

Промените ќе бидат брзи и големи баш како што е брз и јак бранот на Омикрон.

Најголема жртва за почеток, ќе бидат баш мејнстрим медиумите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom