Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
E93gh8NXEAoLfOD

Немаат живот, уште помалку знаат што ќе прават со животот. Седат дома ко дудуци и галамат како тоа сите сме требале да седиме!

Вакцинирани се, до кога ќе се чуваат!? И со тие наводни 70% кои би требало да го направат колективниот (а нема), повторно ќе има ризик фактор(и).

Ете гнездата на вирусот (свадби, слави, веселби, кафани, кафичи и ресторани) се средени, некако многу заболени ми има, иако невакцинираните се комплетно изолирани од тој сегмент! :unsure:

Сега читам и на Саемот немало да се влезе без вакцина! Супер. Се мислам дали да земам акредитација од некоја издавачка куќа, барем ќе им помогнам на ден-два и ќе си лапнам некоја книга за џабе. :sneaky:

пи.ес. Читај го овој! Тоа е бизнис секторот кој е прво најсоодветен на ниско квалификувани човечки капитал односно простата работна сила. Второ, тоа е сектор кој креира многу работни места. Трето, помага во буџетските приливи. И на крај, тие работни места се обичен мост додека се бара поадекватна работна позиција (сепак, како келнери работат и студенти). Ем сакат дислокации, ем сакаат затворање на целата таа индустрија! Што мислиш, треба и пазарите да се затворат? Нека работи народот нешто попродуктивно, а не да шитка овошје и зеленчук на мало, и на -10 и на +40 само за да ја протурка годината.

никој не вика да се затвори, него да се намали. Неможеш ти за секои сто луѓе у градов по една кладилница да отвараш или кафиќ. Па кога ќе излезат да плачат по медиуми како ги погодило. Лесно е клати врата земај пари од народ за едно макијато 100 денари. Секој така сака да живи лаганица, али кога ќе искочи некоја криза вака одма проблем државата и мерките. У стање се у корона да се бањаат и да им ги вадат гостите на носилки само да работат.

никој не вика да се затвори, него да се намали. Неможеш ти за секои сто луѓе у градов по една кладилница да отвараш или кафиќ. Па кога ќе излезат да плачат по медиуми како ги погодило. Лесно е клати врата земај пари од народ за едно макијато 100 денари. Секој така сака да живи лаганица, али кога ќе искочи некоја криза вака одма проблем државата и мерките. У стање се у корона да се бањаат и да им ги вадат гостите на носилки само да работат.
...државата има ќар од кладилниците и уште толку дозволи ќе даде да се отворат, таа ја креира политиката на пазарот, дали таа ќе му даде субвенции на земјоделецот или лиценца за коцкарница, не зависи од народот,

Пред два саати се вакцинирав со озогласената Фајзер вакцина,кои нус појави да ги очекувам? Најдобрата вакцина на Астра Зенека нема шанси нигде да се најде.
Машала,скроз се заборавив,прво две жолти,па сега второто пиво го допив :P

Машала,скроз се заборавив,прво две жолти,па сега второто пиво го допив :P
...и те молам, ако не дај Боже ти се слоши, немој да пишуваш на форумов од болница, не' стресираш сите без веза со твоја недисциплина!
Кај ти го дале без вакцина, уште и маана на цената наоѓаш...
....уште Фајзерот ти делува ошамутено :D
Рон кажува за макијатото на дарлинг, а тој е вакциниран!

Пановски ги повикува колегите да кажат нешто. Нормално, колегите ако нешто гукнат може да изгубат директорско или шефовско место или уште полошо, Лекарска комора да ги прогласи антиваксери и да ги линчува, а тоа не е шала. Носете две маски, вакцинирајте се со 3-4 дози (годишно) и сви сречни и Вејсели.

Пановски ги повикува колегите да кажат нешто. Нормално, колегите ако нешто гукнат може да изгубат директорско или шефовско место или уште полошо, Лекарска комора да ги прогласи антиваксери и да ги линчува, а тоа не е шала. Носете две маски, вакцинирајте се со 3-4 дози (годишно) и сви сречни и Вејсели.

Никој не сака да дојде во оваа ситуација која ти си ја преживеал. Секој со својот ум.

Ќе ги следам параметрите во секој случај. Инаку од 22 април ме фати, на 26 ти се тестирав, 27 ми црп то ми беше 20 ( нормално било до 5), а пред 3 дена кога ме примија ми беше црп 220. Железото од 29 на 5 за една недела. Не можеш 2 чекори да направиш, воздух да земеш, 15 дена температура гори, дух који хода.
Да не споменувам други состојби, видот, џигер, бубрези..
И тоа сум бил од "полесните" случаи. Другите се...има и помлади

Sent from my 4047X using Tapatalk
Треба да знаат оние кои ширеа невистини дека вирусов е како сезонски грип или дека не постои, дека постои и удира кому иде по случаен избор на повеќе органи (вид, црн дроб, плуќа, кардиоваск систем, бубрези, шеќер, железо...) и параметри низ телото со добар дел долгорочни посковид последици. И не бира само постари.
Затоа и го пишувам моето искуство

Sent from my 4047X using Tapatalk

Последно уредено:
Нашите антиваксерски протести наспрема протестите во Франција и Австралија се жива смешка :ROFLMAO:

Во Австралија и Франција дигаат револуции , разбиваат полициски кордони.

Кај нас се степаа за микрофонот на собир од едвај 200 души.:pos:

Па ги читам у таа нивната група ќе мењале државен систем и ќе воспоставувале антивакцинално самоуправувањe. Каде бе со тој памет.:facepalm:

Во секоја земја антиваксерите се најглупиот слој. Кај нас се најглупиот од најглупиот слој.

5 посто од тоа што го пишувате по социјални мрежи да го реализиравте досега на улица ќе запалевте влада собрание и министерство. На клоци ќе ги извадевте Вилипче и Зекото кои одамна ќе беа зад решетки , а вие ќе судевте за ,,геноцид и депопулација".

Три чисти немате. Најобични тркала и keyboard warriors.

Дај прифатете и соочете се со реалноста , немате моќ , логистика и организација да се спротиставите на вакцинацијата. Вака само испаѓате смешни кловнови на чело со најголемиот паљачо Мајк Тајсон и самопрогласената ,,докторица" Слаџана Велков за која треба да се позанимаваат сериозни невропсихијатри и да биде под задолжителна присмотра на УБК.

Што би рекла онаа плавата ороспија од бекстејџ : ќе ја примите вакцината и ќе пеете.:ROFLMAO:

Последно уредено:
Па нормално кога нашите антиваксери се луѓе што изгледале 5 минутно видео на ФБ што го постирала Петранка од Свирипичино и мисли дека ќе стане стерилна на 64 години.

Eden den nema da citam u temava i milion strani.. Inaku, sekoj den si zboram so maticnava posto e u moja zgrada na prizemje i sakal nejkel koga go setam detevo se gledame.. Pravime muabet za situacijava, vika deka ne e ubavo da se vakciniras ako si mlad pogotovo ako vekje si prelezal, ama sto da pravis koga ti zabranuvaat sve ovie politicariva.. mi rece deka i doagjale pozitivni a vekje bile vakcinirani (ne kaza dali ednas ili dva pati), ali spomna deka bas sabajleto i dojde 50+ godisen maz so 2 pati vakciniran od Sputnik i go pratila u sistina posto nema kako da go leci so epten niska saturacija bil (kaj nejze u ambulantava ima 2 bolnicki kreveti i dava infuzija i kislorodna podrska)..

Абе тие матичните кај да е нема ни да постојат во здравствениот систем. Разбираат колку магаре музика, мојата како дете ме отепа со антибиотици за глупости, едноставно работат по шаблон како што ќе им свирнат.
Пред 7-8 години пак кога и кажав дека пијам креатин и протеин за во теретана ми дигна паника мислиш сида открила :facepalm:
Во последно време пак служат само како рутер, одиш таму, ако примети нешто сумливо или апла бараш ти дава упат за на специјалист, ако не ти дава терапија што и кажале да ја дава за тие симптоми и тоа е се народе.

Памтете ми го зборот, за 15-20 години нема ни да има потреба од нив, ќе се сведи на преглед на резултатите од страна на софтвер и истиот ќе ви даде упат или терапија (бидејќи сме 100 години назад веројатно ќе помине троа повеќе време за да се имплементира во вукојебинава, ама во напредни земји нема да оди многу долго).

Мичио Каку зборуваше за медицински сензори за рана дијагностика кои ќе бидат дел од смарт хоум уште пред неколку години, али се поизгледна е работата и се поголема ќе стане потребата од вакво нешто.

Абе тие матичните кај да е нема ни да постојат во здравствениот систем. Разбираат колку магаре музика, мојата како дете ме отепа со антибиотици за глупости, едноставно работат по шаблон како што ќе им свирнат.
Пред 7-8 години пак кога и кажав дека пијам креатин и протеин за во теретана ми дигна паника мислиш сида открила :facepalm:
Во последно време пак служат само како рутер, одиш таму, ако примети нешто сумливо или апла бараш ти дава упат за на специјалист, ако не ти дава терапија што и кажале да ја дава за тие симптоми и тоа е се народе.

Памтете ми го зборот, за 15-20 години нема ни да има потреба од нив, ќе се сведи на преглед на резултатите од страна на софтвер и истиот ќе ви даде упат или терапија (бидејќи сме 100 години назад веројатно ќе помине троа повеќе време за да се имплементира во вукојебинава, ама во напредни земји нема да оди многу долго).

Мичио Каку зборуваше за медицински сензори за рана дијагностика кои ќе бидат дел од смарт хоум уште пред неколку години, али се поизгледна е работата и се поголема ќе стане потребата од вакво нешто.
Ја и се јавуем и само и диктирам за кои лекови рецепти да ми пише и за каде упут да ми закаже.Толку

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom