Абе тие матичните кај да е нема ни да постојат во здравствениот систем. Разбираат колку магаре музика, мојата како дете ме отепа со антибиотици за глупости, едноставно работат по шаблон како што ќе им свирнат.
Пред 7-8 години пак кога и кажав дека пијам креатин и протеин за во теретана ми дигна паника мислиш сида открила

Во последно време пак служат само како рутер, одиш таму, ако примети нешто сумливо или апла бараш ти дава упат за на специјалист, ако не ти дава терапија што и кажале да ја дава за тие симптоми и тоа е се народе.
Памтете ми го зборот, за 15-20 години нема ни да има потреба од нив, ќе се сведи на преглед на резултатите од страна на софтвер и истиот ќе ви даде упат или терапија (бидејќи сме 100 години назад веројатно ќе помине троа повеќе време за да се имплементира во вукојебинава, ама во напредни земји нема да оди многу долго).
Мичио Каку зборуваше за медицински сензори за рана дијагностика кои ќе бидат дел од смарт хоум уште пред неколку години, али се поизгледна е работата и се поголема ќе стане потребата од вакво нешто.