Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
има некој проблем?
Има, да. Не е во ред сега да глумиш загрижен и збунет околу твојата состојба. Тоа те прави малку хипокрит.
Би било океј да речеш „дечки ја не го сфатив сериозно вирусов ама сега очигледно нешто се дешава и ме загрижува/збунет сум, ако може помош, добивам конфликтни информации...“.

Спомнав на 13 дадов крв за крвна плазма да ми проверат и брис ми земаа, денеска ми стигнаа резултати:
ПЦР тест: негативен;
игМ: 8.394;
игГ: 2.800;

Епидемиологот ми вели чим ти е пЦР негативен немаш проблем, матичната ми вели игМ покачени сигурно си имал контакт пак со вирусот и тоа е доказ за акутна инфекција, а има присуство и на игг за кој веели вероватно е од прошлиот пат останато, чаре вика трет ПЦР тест ама бидејќи резултатите ти се од пред 12 дена и да си имал нешто вероватно ти е прошло и ми препорача после 30 дена од тестирањето пак да проверам антитела.

Сега уште повеќе сум збунет.

Тоа значи имаш имунитет, најверојатно пак си имал инфекција од Covid, ама мемориските клетки на имуниот систем одма створиле антитела што му ебале мајката на вирусот, познавајќи го од првата инфекција.

А добро нели имаше еден тест без антитела, од каде сега ова? Друг тест направи?

Има, да. Не е во ред сега да глумиш загрижен и збунет околу твојата состојба. Тоа те прави малку хипокрит.
Би било океј да речеш „дечки ја не го сфатив сериозно вирусов ама сега очигледно нешто се дешава и ме загрижува/збунет сум, ако може помош, добивам конфликтни информации...“.
прво немам намеру да се повторују на овуј тему убаво објасни у претходни мислења зашто сам бија у забуну, второ кажа збунет, загрижен несам нешто посебно затој што како за мене такој и за други, нити можу да смену нешто нити ја сам некој фактор што донаса мерке, и треќо ти другар имаш проблем саам сс себе, а не сс мене, такој да у решавање на исти неможу да ти помогну.
Автоматски споено мислење:

Тоа значи имаш имунитет, најверојатно пак си имал инфекција од Covid, ама мемориските клетки на имуниот систем одма створиле антитела што му ебале мајката на вирусот, познавајќи го од првата инфекција.

А добро нели имаше еден тест без антитела, од каде сега ова? Друг тест направи?
Пред 3-4 дена ми се јавија и ми кажаа немаш антитела, односно неможеш да си донор на крвна плазма, а уствари било немаш доволно антитела, денеска ми се јавија дојди резултати да си земеш и по се изгледа иам антитела.

Пред 3-4 дена ми се јавија и ми кажаа немаш антитела, односно неможеш да си донор на крвна плазма, а уствари било немаш доволно антитела, денеска ми се јавија дојди резултати да си земеш и по се изгледа иам антитела.

Фала на одговорот, ова ми беше битно. Без разлика што нема IgG антитела, сепак она што го зборуваат научниците, мемориските клетки го познаваат вирусот и одма ствараат антитела IgM кои ќе го совладаат вирусот.

Значи колективен имунитет има.

Фала на одговорот, ова ми беше битно. Без разлика што нема IgG антитела, сепак она што го зборуваат научниците, мемориските клетки го познаваат вирусот и одма ствараат антитела IgM кои ќе го совладаат вирусот.

Значи колективен имунитет има.
имам и игг 2.800 во вредност изразени
ytrds.jpg

Lockdowns Not Linked With Lower COVID Death Rates, New Study Finds

Кој спомна стапка на смртност? Пишува ковид стапка на смртност а таа не е воопшто намалена во земји каде што имале рестрикции на движење. И таму кај што седеле затворени умирале луѓе како и во други земји.

Ќешки да разбираат дека нема ефект, на оној начин што они си мислат.

Фактот е дека тие што ќе умреле во април од корона ќе умрат и во октомври од корона, значи тие што секако ќе умрат само и се продолжува векот за неколку месеци,
од оваа исклучок може да има само ако има колективен имунитет или вакцина што вистински ќе штити.

Од досегашните информации познати на јавноста, руската има до 95% успешност, оксфордската до 90% итн,
да не ги напагам оти немам информации колку од тие што ги тестирале биле лица во ризична група (оние што сега умираат), ама морам да кажам дека 5 или 10% од тие што ќе се вакцинират ќе се разболат од корона без да развијат антитела и моја претпоставка е дека добар дел ќе умрат што ќе му дојде пак исто како и да немало вакцина, т.е. смртноста на вкупно население не е поголема од 5% годишно во било која земја (познатата Шведска околу 3,5% од просекот, кај нас со август беше во рамките на просекот).

Така да кога ќе видеш вакцината нема којзнае колку да го промени бројот на подобро, освен што народот ќе нема гајле оти веќе бил вакциниран.

Глуп ти е муабетов, ама коа веќе така размислуваш, земи јажето, јамката околу врат и рипај. Нели пошто кога тогаш и ти ќе умреш, па оти не сеа. Шо има да чекаш?

Глеам дека уште не е јасно дека иста стапка на смртност на заразена популација од 1 милион и заразена популација 100 луѓе не носи ист број на починати лица. На страна начинот и динамиката на ширење при постоење групен имунтет.

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 276149

Тоа се остатоци од првата инфекција, ако се сеќавам добро тоа беше некаде во мај. Тие се долгорочните антитела кои ги ствара организмот откако ќе заврши инфекцијата. Тие за овој вирус исчезнуваат по одреден период. И тоа ги исплаши научниците на почеток.

Ама имуниот систем е многу комплексен, затоа се тука мемориските T клетки, и тие во случајов го препознале вирусов и одма створиле IgM антитела за борба со Covid -от и го неутрализирале до ниво да неможе да се открие со ПЦР тест.

@pixa кога беше болен ти од вирусов , и што симптоми имаше ако не е тајна? :)

Ова е проблемот за смртноста. Само не кажува во која болница се случува, моја претпоставка е Прилеп.
Значи цело време нагласувам, дека не секој доктор знае што прави, и не секој научник знае се, па на секој да му се шерува мислењето само затоа што има титула.

И не ми се верува дека сеуште немаат усогласен протокол за лекување на пациенти од Корона.

... не знам зошто се чуди Пановски, кога посочената лепеза на лекарства е општа „шема“ во сите државни болници т.е. Ковид центри апсолутно унифицирано, никој „напамет“ не ординира, највероватно некој протокол за лечење на средно тешки пациенти со КОВИД19, дури не се запазува други критериуми, дали пациентот има 35 или 75 години или ако има 50 кг или 150кг или некои коморбидитети, на сите иста „терапија“,
... и да биде попрецизно, терапијата не се прима двапати на ден, туку три пати на ден и не вака напишано као по една доза, туку максимални дози, така да на еден пациент дневно се ординира вкупно 6 инјекции Aminophyllin, 4г антибиотик (Nevaxon), 3 инјекции Novalgetol (Analgin), 6 инјекции methylprednisolon (Urbason 240мг), (dexamethason исфрлен), 6 инјекции Famotidin, 6 инјекции Clexan (4000IU), 6 инјекции Vitamin C, 6 инјекции Витамин Б6 сето тоа растворено во физиолошки раствор, ако пациентот е со тешки симптоми на кислородна подршка дополнително се додаваат антивиротични лекови од тип на Avigan(favipiravir), Remdesivir како и иммуносупресиви како Actemra (tocilizumab),
ice_screenshot_20201125-200529.jpeg
ice_screenshot_20201124-193502.jpeg

Последно уредено:
127785669_750635192327092_5179263547260024385_n.jpg

Глуп ти е муабетов, ама коа веќе така размислуваш, земи јажето, јамката околу врат и рипај. Нели пошто кога тогаш и ти ќе умреш, па оти не сеа. Шо има да чекаш?

Глеам дека уште не е јасно дека иста стапка на смртност на заразена популација од 1 милион и заразена популација 100 луѓе не носи ист број на починати лица. На страна начинот и динамиката на ширење при постоење групен имунтет.

Дај одговори ми - кој воопшто спомна број на починати лица? :pos:

Па ќе продолжиме понатака

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom