Конфликтот во Сирија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Нема нареден потег, со првата реченица стави до знаење дека погрешно те учеле.

Чаре: земи учи од Ајк.

Така е, знаеш ти најдобро. Море се знаеш. Како не ќе знаеш, кога си учениче на Ајк. :ROFLMAO:

Така е, знаеш ти најдобро. Море се знаеш. Како не ќе знаеш, кога си учениче на Ајк. :ROFLMAO:

Еее не се согласувам околу тоа дека знам се најдобро, бидејќи секогаш се може подобро.

Но да, вреди да се биде ученик на Ајк, бидејќи има што да се научи од него.

likeike.png

Добро вооружена земја не значи и одвраќање на непријателот. Пример, Виетнам, Ирак од 1991, Грузија...
Некогаш некои се заглавуваат со солидно развиената воена сила која ги залажува да се надценат во можностите и апетитите.

Последно уредено:
@Бачето @Goldie kaj gi naogjate mapite takvi ubavo pregledni? Tie sto gi postiravte u poslednite vasi komentari..

На твитер пратам 5-6 луѓе што редовно даваат информации за ситуацијата во Сирија, пример https://twitter.com/Tutomap Првата прогноза дека Северниот дел ќе падне до крајот на месецов испадна, сега очекувам и јужниот да падне до крајот на годинава - нема кај да одат милитантите а паѓање на Алепо би значело можност 35.000 војници да се распоредат на други фронтови

Заев квичел како кучка да има примирје во Алепо и автономија во Сирија?
Апсолутно се исти, крајната цел НСР е иста, може моментално да имаат различни улоги но газдата им е еден ист. Д' Мистура е портпарол на ИСИС, Заев ќе треба да го подржува, да е против законската власт во Сирија, да помогне во трансферот на маси низ Македонија кон Европа, исто така и во Македонија да создаде предуслови за постојано населување големо количество на емигранти-колонизатори по селата и градовите. Разлика има, едниот знае што прави, другиот е како "Бик Што Седи", симнат од планина, ги соблекол опинците, се радува, потпишува се што ќе му дадат и вика "Да Сер".
@Бачето @Goldie kaj gi naogjate mapite takvi ubavo pregledni? Tie sto gi postiravte u poslednite vasi komentari..
http://militarymaps.info/

Источно Алепо е ослободено, котелот е сварен, дел избегаа во западно Алепо дел кај курдите во Шеих Максуд.
Горе доле за последниве 3 месеца е ослободена третина од град Алепо, но сега ќе оди побрзо, има доста периферија на ИСИС, разни полиња и индустриски зони кој што може лесно да се спалат и израмнат со земја, а и населбите внатре не се залепени една до друга а има место за забивање на клинови и раздробување.
Screenshot_from_2016_11_28_14_58_12.png

Последно уредено:
pa isis i militantive se razlicni poimi.. treba prvin so militantive da rascistat pa posle zapadna sirija da ja osloboduvaat, kade sto 80% e pustina...

Беше прашање на време. И дедо ми и баба ми покојни знаеа дека во Турчин верба нема.
Многу контрадикторна улога изигра Ердоган, но од друга страна Путин е познат по тоа што и своите најлути непријатели успеал да ги придобие на своја страна (Разман Кадиров).

САД со последниот воен удар во Турција го бутнаа Ердоган и цела Турска трансферзала во рацете на Путин, така да Ердоган и нема на кого да се ослони во моментов, освен на Путин. А тоа, според мене, значи дека нема да чепка во Сирија.

Али нејсе, што и да каже човек, ќе погреши, затоа да оставиме времето да збори...

Беше прашање на време. И дедо ми и баба ми покојни знаеа дека во Турчин верба нема.

Ердо се надева на некој поголем инцидент од овој тип (наводно биле авиони?) како повод да отпочне со борбени дејствија против Асад. Алепо за неколку недели (со освојувањето на Алепо, војната многу брзо ќе се приближи кон крајот) ќе падне во рацете на Асад, па моја претпоставка е дека Ердо ќе стори се што може да испровоцира напад врз Турската војска, што ќе оправда агресија врз Асад.
Ако веќе оди сам против сите...

Ердо се надева на некој поголем инцидент од овој тип (наводно биле авиони?) како повод да отпочне со борбени дејствија против Асад. Алепо за неколку недели (со освојувањето на Алепо, војната многу брзо ќе се приближи кон крајот) ќе падне во рацете на Асад, па моја претпоставка е дека Ердо ќе стори се што може да испровоцира напад врз Турската војска, што ќе оправда агресија врз Асад.
Ако веќе оди сам против сите...
Нема оправдување за присуството на турски војници во Сирија.
Ако се вклучи во директен вооружен конфликт со сириската армија, не е далеку денот кога Голум ќе виси на некоја бандера, а Турција ќе гори до Анкара.

Единствените што може да го поддржат се унга-бунга богатите наркомани и педофили од арапскиот полуостров.

schizophrenia.jpg

Одредени ликови на форумот во моментов. Што да се каже да ме се заебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom