- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.605
- Поени од реакции
- 748
Милион пати ви имам повторено дека сум за ЕУ и НАТО.Abe ti so Grcite bese ili so Turcite!Stvarno si interesen lik,moram da ti priznam!
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Милион пати ви имам повторено дека сум за ЕУ и НАТО.Abe ti so Grcite bese ili so Turcite!Stvarno si interesen lik,moram da ti priznam!
![]()
Односно ИСИСМилион пати ви имам повторено дека сум за ЕУ и НАТО.
Значи според тебе ЕУ и НАТО е Исис.. Кој те научи така ? Мирка или Јанко од Јади Бурек ?Односно ИСИС
Ти така тврдеше, ти пишуваше на форумов дека ИСИС бил создаден од САД Британија Турција Израел, и ако земеме во предвид дека САД е усвари НАТО тогаш НАТО=ИСИСЗначи според тебе ЕУ и НАТО е Исис.. Кој те научи така ? Мирка или Јанко од Јади Бурек ?
Пишувај тогаш буквално САД,Велика Британија,Турција и Израел. А не НАТО и ЕУ. Тука се например Грција и Бугарија и многу други држави ,така да погрешно ќе се свати.Ти така тврдеше, ти пишуваше на форумов дека ИСИС бил создаден од САД Британија Турција Израел, и ако земеме во предвид дека САД е усвари НАТО тогаш НАТО=ИСИСтоа се твои ставови, јас не измислив ништо.
Ским си таков сиПишувај тогаш буквално САД,Велика Британија,Турција и Израел. А не НАТО и ЕУ. Тука се например Грција и Бугарија и многу други држави ,така да погрешно ќе се свати.
Што подразбираш под отворени?А зошто статистички повеќето од тучинките во Турција се отворени ? И зошто нема шеријатски закони во Турција ?
Овде имаш прекалено АКО...Русиja ке добие приморската зона,за да зачува базата во Тартус и може би новата база,коja ке изгради.Ако како што пиша ти дека веројатно Сирија ќе се распарчи тогаш курдите неминовно добиваат дел, а турците може да свират на тамбура, ако поделбата е со зони на влијание тогаш Русија сигурно ќе ги подкрепува курдите на кој што и самиот Асад е благонаклонет.Уште повеќе ако Турција е надвор од контрола и делува без подкрепа од САД тек тогаш ќе јаде.
Прво да сме наjaсно,Русиja сака да изгради третата по значимост своja морска база. Тоа беха планови уште от времето на СССР.Ским си таков си
САД Британија и Турција се 90% од НАТО, 90% од НАТО го создала финансира и подржува ИСИС![]()
Истото е ,както Русиja не запираше да удра по умерената опозициja...а турците по турдите, така западот удри и по Асад.Тоа што некои од нас го збореа последниве 2 години на форумот, дека САД, Израел, Турција и општо Западот и помага на ИСИС,
фактот кои некои го нарекуваа теорија на заговор, таа вест денес е мејнстрим.
Коалицијата ја гаѓаше Сириската војска, Дамаск: Ова е акт на агресија!
http://www.mkd.mk/svet/vesti/koalic...ata-vojska-damask-ova-e-akt-na-agresija-video
Еми има АКО, немам како тебе пророчки можности, и глобално политички експертски анализи.Овде имаш прекалено АКО...Русиja ке добие приморската зона,за да зачува базата во Тартус и може би новата база,коja ке изгради.
Плашам се ,дека Турциja ке добие делови от северна Сириja.
Турциja тежко ке jaди кутек,но ке има трусови,тоа е без сомнение. Очекувам сбласаци на равнината - сунити(со подкрепата на Сириja,Катар, Саудитска арабија) со шиити (подкрепени от Хизбола, Сириja,Ирак,Иран и Русиja).
Прекалено многу оружие е струпано во Сириja и около Сириja.
Па русите и сириjците откаде ке получат нафта во Сириja? Турциja ке им донесе,отдоле е Лебанон или Израел? Се разбира купуват нафта и едните и другите от ИД.дискутираа сега политика еден Иранец и Сириец и ме изненадија кога рекоа дека дури и Асад купува нафта од исис, бидејќи немал доволно, а овие не му продавале по многу количински, за да не ја користи премногу против нив... Не знам дали се во право или не...