Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Поддршка од мене.
Мислам дека нема луѓе со јајца што ќе покренат референдум.
А, ако се најдат такви будали .....
100 % на располагање за македонштината.
Само ќе ми е жал за Собранието ........ не стигнаа ни да го надградат а пак ќе НИ требаат рушевини..... да го дофатиме небото... своето .... сонцето.
МАКЕДОНИЈО........
МАКЕДОНИЈО........

Ада бе, ме разочаруваш. Па ти беше таа која ги бранеше ВМРО кога ја ги пцуев. Ти беше таа која мене ми викаше дека ги терам темите во спротивен правен само поради некои си мои лични проблеми и етнички работи не знам ти што..Ада, имај цврст став.

Квази патриотизам Ада. Сега искача на виделина. Сега ќе се ситам, за тие што мене ме напаѓаа кога јас вистина зборував.

Не сити се.

Одиме на ниво кое е надпартиско.
Ризична зона, за сите испрани мозоци....се уверив во февруари за тоа.

Ама, неможам да живеам со мислата дека ЈАС ќе бидам еден од оние кои ќе го предадат светото....

Затоа, долу СИТЕ кои ќе ПОМИСЛАТ дека РЕФЕРЕНДУМ ќе одлучи нешто.

Сум покажал и докажал, дека заедно со сите вас, значиме нешто.

А Македонија ја сакам еднакво ко мама и тато.
И нека повели некој кој ќе ми го оспорува тоа.

Мухамед, те сакам ко чоек.
И очекувам да те видам до мене, ако ти е стало до земјава.

Ко шо Питу очекувал да го види Петрит до него.

Бива?

Пико, ти имам кажано и претходно. На протести за иднината на МОЈАТА држава ќе искочам тогаш кога МОЈАТА држава, ќе ме цени како НЕЈЗИНО ЧЕДО. А не кога ќе се тепаат албанци на плоштад дека наводно извадиле албанско знаме.

Организирај такви протести Боби, прв ќе сум со тебе. ДО ТЕБЕ. Десна рака. Па и албанско знаме имало, и македонско, и турско, и српско, и било какво знаме. Крај краева, сите сме дел од Македонија. Сите ќе се бориме. Но, само тогаш, кога и мојот глас ќе се почитува како граѓанин. А не да бидам тепам, навреден, омаловажувам, само поради тоа што не сум етнички македонец, и немам екслузивно право врз државата.

дај со камења да маваме, инаку вака многу луѓе се собравме, ќе треба многу и за јајца да се троши...:vozbud:

Бетмен, не пали фитиљи отсега. канспираси теори и сл.
Знаеш со новите закони како е, моеш да наебеш бабачко-бачко. :)

vo sreda e izgleda posledniot predlog na Nimitz, nasite ke go razgledaat,Gejcite ke go razgledaat i ako se soglasat dvete strani Gruevski ke postavi referendumsko prasanje

Ада бе, ме разочаруваш. Па ти беше таа која ги бранеше ВМРО кога ја ги пцуев. Ти беше таа која мене ми викаше дека ги терам темите во спротивен правен само поради некои си мои лични проблеми и етнички работи не знам ти што..Ада, имај цврст став.

Квази патриотизам Ада. Сега искача на виделина. Сега ќе се ситам, за тие што мене ме напаѓаа кога јас вистина зборував.
Да пазиш кога ми лепиш етикети!
Нема што ја на тебе да ти докажувам колку сум патриот или не и колку сум за менување на името.
Не ја разводнувај темава!
Темава е за Македонија и нејзиното свето име кое не смее да оди на референдум и да се менува!

Да ти повторам?
АКО ИМА РЕФЕРЕНДУМ ИЛИ МЕНУВАЊЕ НА ИМЕ ЌЕ БИДАМ СО СИТЕ ГОРДИ МАКЕДОНЦИ КОИ ТОА НЕ ГО ДОЗВОЛУВААТ!
Ќе бидеш ли и ти со нас?

не зборувајте што ќе се прави ако се обидат да наметнат овие горниве референдум зошто новиот закон за следење на комуникации почна да важи. Инаку референдум е најлошото можно решение. Единствено решение е ПРЕКИНУВАЊЕ на преговорите БЕЗУСЛОВНО! Враќање на старото знаме, барање од ООН да не променат во регистарот како РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, Грција нема право на вето таму. НАТО НАМ НЕ НИ ТРЕБА, НИЕ МОЖИМЕ И САМИ.

ДА им забраниме повеќе да поминуваат низ Македонија нивни трупи и крај, се додека не не признаат под уставно име!

Бетмен, не пали фитиљи отсега. канспираси теори и сл.
Знаеш со новите закони како е, моеш да наебеш бабачко-бачко. :)

Јове, најискрено...

Жал ќе ми е за моите јадни роднини кои цел ден ме бараа да се осигураат дали сум во затвор после првите протести. Протести кои , требаше да се мирни, ал некои паметњаковичи ги искористија за свои цели...

Е, сега...одиме радикално.
И ич не ми чуе за никој.

Нека ме апсат, нека тепаат.
Нека отепуваат.

Ти биди жив и на внуци кажувај дека имало некогаш некоја будала која била спремна да умре за груткава која ја сакам колку себе.

Рајмз....знаеш дека јас те ценам.
Ако треба...море шо ако треба... СИГУРНО ќе излезам во јавност со СИТЕ знамиња. ЖИМИ ОЧИВЕ, пошо знаеш дека сум чоек кој ги почитува сите што го почитуваат него т.е. ЗЕМЈАТА!

И очекувам дека ќе си до мене.

Па, преку кур веќе од гомнојадски дијалози на кои НЕКОЈ треба да се ложи.... Грујо, Бранко, Станко....КОЈ ГИ ЕБЕ, ЛУЃЕЕЕ:... НИЕ ги плаќаме. Данокот кој секој го плаќа им дава плата. Ги плаќаме за да не почитуваат... а една од работите кои НЕ СМЕЕ да ги постават ко прашање - со сета свесна опасност да звучам ко јадните СДС кога рекоа дека НЕКОИ прашања не заслужуваат одговор - сериозно НЕ СМЕАТ:

не зборуваме за политика. не зборуваме за компромис.

Зборуваме за обезличување. За ништење.

Е, нема, дур сум жив.

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
vo sreda e izgleda posledniot predlog na Nimitz, nasite ke go razgledaat,Gejcite ke go razgledaat i ako se soglasat dvete strani Gruevski ke postavi referendumsko prasanje
не смееме да дозволиме да има референдум, тоа тие како сами да си ја препишиме смртната казна

Kolku i da zvuci neverojatno I JAS KE BIDAM SO VAS ...

cisto oti ne sakam nepravdi :smir:

Да пазиш кога ми лепиш етикети!
Нема што ја на тебе да ти докажувам колку сум патриот или не и колку сум за менување на името.
Не ја разводнувај темава!
Темава е за Македонија и нејзиното свето име кое не смее да оди на референдум и да се менува!

Да ти повторам?
АКО ИМА РЕФЕРЕНДУМ ИЛИ МЕНУВАЊЕ НА ИМЕ ЌЕ БИДАМ СО СИТЕ ГОРДИ МАКЕДОНЦИ КОИ ТОА НЕ ГО ДОЗВОЛУВААТ!
Ќе бидеш ли и ти со нас?

Ада, нели јас не сум македонец и немам што да барам на такви македонски работи??
Си кажав ја кога и како би се борел за мојата држава. Само тогаш кога знам дека вреди. Сега засега не гледам таква струја, освен од поединци. И не ти лепам етикети, само посочувам кон твој став, па ти размисли зашто и како. Нит те нареков тебе лично нешто, нит ништо. Само посочив.

мојата поддршка ја имате.
не го давам името и тоа нека им биде јасно на сите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom