Компјутерскиот талент Марко Чаласан доби 15 компјутери од Владата

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
You haven't seen him.That is why you are speaking so.Everything in this article is true.The kid is phenomen.And,that doesn't have anything with his parents.You need just to hear him and everything will be clear.
Ane, Skopje,

Bravooooo!
Toni, Zagreb, Croatia

Ok so the kid can memorize info & pass a few tests. Big deal. His parents obviously have helped him along the way. If his parents worked at Burka King, and he did this all on his own- THEN I would be impressed!
Horton, Astra, Canada

Seth, get back to webcamming. :-P I think this is pretty interesting, and proves that children can learn more than standard schools will allow them to. If you give a child an opportunity to show an interest is something, and help them to learn it, they will always surprise you.
DGTLLVR, Austin, US

Don't be jealous Seth. It probably took you 10y to learn it. The competition is out there. You should think about reconversion to keep ahead. What about a sand castle building course? :D
By any mean Marko, invent a teleport for traveling the stars or a free, clean energy to stop the wars on earth.
lauren, london, uk

Lucky the teachers who can help such a bright child to try and develop his potential!
Helene, Bristol,

As a professional developer who has worked with dozens of network admins my reaction is this says more about Microsoft's testing than the 8 year old. When an 8 year old cracks RSA encryption or designs a hot new algorithm I MIGHT concede to the Mozart comaprison. Until then he's merely a parrot.
Seth, Phoenix, USA

Sorry, but learning which options to click on a computer after being given a handbook by your computer school-owning parents is hardly comparable to creating some of the most brilliant melodies ever heard from nothing except Mozart's own spirit and mind.
James, London, United Kingdom

Hmmm...I was getting excited when my 3 1/2 year old managed to load up Google and tap her name into it....seems she's got a way to go then...
Louis, Nottingham, UK

HAVE YOUR SAY

Treba Maliot da gi hackira grckite web stranici :XD?hha

Не,малиот треба во вакви интервјуа само да потенцира дека живее во едно ГЕТО и дека нема елементарно човеково право да прошета надвор од Македонија,светот ќе го цени тоа како навистина голем успех и талент развиен во несразмерно тешки услови какви што немале ни Тесла ни Ајнштајн,кој си шетале каде сакаат и кога сакаат.Дури и тестовите на Микрософт ги решаваше во “затворот“ наречен Македонија,што навистина само по себе представува раритет.:toe:

Марко Чаласан најмлад мајкрософт администратор во светот

„Покрај секојдневните трошоци за храна и сето останато, другиот дел оди за Марко, му требало нов сервер, нов компјутеј, подобар монитор поради неговите очи. Секогаш кога купуваме, гледаме тоа да е добро и за неговото здравје“, изјави мајката на Марко, Радица Чаласан.
Абе ајде, му требало нов сервер. Детево е стварно геније и секоја чест али доста со такви глупави работи .Прво цела училна му дадоа со компјутери a сега му требало нов сервер. Што прави он со тој сервер или па што му фали на тој што го имал до сега па што мора нов да му купат

Браво за Марко али коментаров -
Just wait till he finds out about World of Warcraft. All that potential, right down the drain.
karl, London, UK

:pos:

Aбе другар на еден обичен познавач на комјутери му треба само еден комјутер со мрежна картичка и евентуално рутер со интер-МРЕЖА а не 15 канти од комјутери за да има "НЕТ" со милиони компјутери во светот.Токму во тоа е проблемот што некои од вас си мислат дека Мрежата е само за на гол или обрач во кошарката.:)
А ти си ги видел компјутерите? На вести ги кажаа перформансите или онака само да се јаде бурек?
Јас неможам да разберам како може да се збори против детево само затоа што Груевски му помогнал. Па ако не го сакате Груевски тогаш зборете против него што го напаѓате детево и неговите родители неможам ама ич да ве разберам!
На 7 години е и има 2 сертификати издадени од Microsoft, а вие го пљукате како да ги има украдено тие 2 сертификати, ама не затоа што не сте среќни за него, а затоа што вие сте загрижени за неговото детство и што ти ја знам таму. АБЕ .... ај да не пцујам

Не,малиот треба во вакви интервјуа само да потенцира дека живее во едно ГЕТО и дека нема елементарно човеково право да прошета надвор од Македонија,светот ќе го цени тоа како навистина голем успех и талент развиен во несразмерно тешки услови какви што немале ни Тесла ни Ајнштајн,кој си шетале каде сакаат и кога сакаат.Дури и тестовите на Микрософт ги решаваше во “затворот“ наречен Македонија,што навистина само по себе представува раритет.:toe:
А ти сакаш ли да излезеш од Македонија? Си пробал ли ти да одиш некаде? Виза си побарал ли и кажи ми дали ти дале или не ти дале? Јас сум 100% сигурен дека ако сакаш да излезеш од Македонија тоа не е толку тешко, ајде те молам доста си ја пљукаш државата, ако не ти се допаѓа тука оди си... Оди некаде каде што нема да биде ГЕТО, земи иселеничка виза оди у канада у ПМ сеедно.

Јас неможам да разберам како може да се збори против детево само затоа што Груевски му помогнал. Па ако не го сакате Груевски тогаш зборете против него што го напаѓате детево и неговите родители неможам ама ич да ве разберам!
На 7 години е и има 2 сертификати издадени од Microsoft, а вие го пљукате како да ги има украдено тие 2 сертификати, ама не затоа што не сте среќни за него, а затоа што вие сте загрижени за неговото детство и што ти ја знам таму. АБЕ .... ај да не пцујам
Против него ?
Детево е стварно геније и секоја чест али доста со такви глупави работи
Реков дека не ми е јасна целта опрема , дали целосно ја користи или само за пред камери го прават тоа. (иако неверувам дека за тие сертификати потребно му е некаков си нов сервер)

Против него ?

Реков дека не ми е јасна целта опрема , дали целосно ја користи или само за пред камери го прават тоа. (иако неверувам дека за тие сертификати потребно му е некаков си нов сервер)
И што не ти е јасно во мојот пост? Против него да, против Груевски (нели за него зборев во постот?!!?), а не да се збори против детето, дека немало да има детство и што ти ја знам...

Ок,глеам си го сменил постот т.е цитатот , наместо мојот си ставил цитат од ABC. Така да нема потреба да продолжувам во дискусија со тебе, штом си едитувал сигурно на него (ABC) си мислел дека има нешто против детето и дека збори против него.

Се плукате самите себе си бе алооо. Еднаш барем за некого од Македонијава пробајте да напрвите добро, добар коментар, ни еден лош збор да не кажете макар зуеле низ мислите. Пробајте не е лошо . . .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom