Компјутер од 1987-помош

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување
а да пробаш со вин 3.1 оти 1.0 е за со големите дискети и да го снимиш на 3.5 не работи

Тоа што се појавува на екранот не е оперативен систем, туку некаков BASIC интерпретер кој се вчитува од некоја интерена ROM-меморија, т.е. твојот IBM PC сака да глуми Комодоре 64. Тоа обично се случува кога нема да пронајде оперативен систем на хард диск. Треба да го подигнеш со системска DOS-дискета и со Fdisk да видиш дали воопшто постојат партиции на дискот, и дали истиот воопшто работи. Ако дискот не се гледа со Fdisk, истиот треба да се припреми за работа, а постапката зависи од видот на истиот, па ќе мораш да го фотографираш, да видиме каков е....

Инаку за своето време се работи за солидна машина, 386-ка на 16 MHz, и 2 MB RAM, и во тоа време кошташе околу 3500 $.

abe so tolku so toj kompjuter od 1987 godina kaci go na tavanot i mavni go
i jas imam od 1992 godina pa gore mi e na tavanot
sto ke ti e

Kреирав MS-DOS startup дискета, ја ставив во компјутерот, и немаше никаков ефект....
Сега што да правам?

Неможам да те сватам во една тема говорошиш за супер технологија нуклераки на месечина ,а во друга тема се враќаш ПЦ уште пред да бидеш роден.
Што сум испуштил дали мислеш дека ќе имаш некаква корист од него .

Ајде кажи зошто ќе ти служи да ја уклучуваш пералната преку него
па телфонот ми е појак од овој IBM.
Никој од членовите не знае што пише барем земи слики и постирај
како да ти помогне некој .
Незнаеш дали има и хард-диск во него
Инаку во тој преиод и малку пред тоа пред Бил Гејтс да потре лиценца за басик програмите не одеа kako извршен file туку како изворен код и се комајлираа прво и се извршуваа .
Најак штос да хакираш игра да имаш животи колку сакаш :D

Јас не знам зашто не го носиш во музеј (=

Неможам да те сватам во една тема говорошиш за супер технологија нуклераки на месечина ,а во друга тема се враќаш ПЦ уште пред да бидеш роден.
Што сум испуштил дали мислеш дека ќе имаш некаква корист од него .

Ајде кажи зошто ќе ти служи да ја уклучуваш пералната преку него
па телфонот ми е појак од овој IBM.
Никој од членовите не знае што пише барем земи слики и постирај
како да ти помогне некој .
Незнаеш дали има и хард-диск во него
Инаку во тој преиод и малку пред тоа пред Бил Гејтс да потре лиценца за басик програмите не одеа kako извршен file туку како изворен код и се комајлираа прво и се извршуваа .
Најак штос да хакираш игра да имаш животи колку сакаш :D
Да, мислам да го користам за лансирање ракети од 30 денари...преку принтер ( или некој друг ) портот....

Телефонот ти е појак?
Каде реков јас дека не е? ( после 20 години мене часовникот ќе ми биде појак од твојот компјутер што сега го имаш )
Ај најди телефон од иста година од кога е овој компјутер, па ке правиме муабет...
Незнам дали има хард диск?
Абе ти читаш што пишувам?
Има хард диск од 16 мега бајти!!!!!

Јас не знам зашто не го носиш во музеј (=
Прво да го поправам, па ќе си го чувам дома, тоа ти е исто како во музеј...си правам колекција од вакви компјутери...

Предлог бр1:
IM000046.jpg

и мојот фаворит а предлог бр2 за тебе:
recycle4.jpg

Т
Kреирав MS-DOS startup дискета, ја ставив во компјутерот, и немаше никаков ефект....
Сега што да правам?
Дали го рестартираше компјутерот со ставена ДОС стартната дискета?

Т
Дали го рестартираше компјутерот со ставена ДОС стартната дискета?
Хмм...дали го рестартирав со ставена МС-ДОС стартна дискета?
Па..да....каква врска има ова?

А на нет слабо тутријали за вакви канти или не си проверил?

jas imam telefon (fiksen) od 1987 god. alkatel i stvarno e dobar so 10 memorii i dr. a za IBM od taa godina cuvaj go stos e.

Хмм...дали го рестартирав со ставена МС-ДОС стартна дискета?
Па..да....каква врска има ова?

батка за да стартова од дискета прво дискетната единица мора да биде како First Boot Device а и ти треба дос стартна дискета од таа год а не од хр/98
едит:побарај нешто за IBM OS/2 оти можебо него го имаш инсталиран

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom