"Лепи громе мој"
Bio si moja nevinost i greh, moja trema
na usnama od suza krvav trag kad god te nema,
večiti strah i moje ludilo, dal odlaziš il ipak ostaješ
sad je sve, sve između nas samo hoćeš- nećeš.
- Vaka ova zborot trema e ubacen radi rima ne mu e mesto tuka raka na srce ...al ideme dalje
- Se nazira nekoja patnja tuka, na tipkata toj i bil i alfa i omega pocetok i kraj , zanci golema ljubov... ova krvav trag malce preuvelicile radi efekt asocijacija al ok i toa ....
sad je sve, sve između nas samo hoćeš- nećeš.
tuka veke zbori avtorot za nemirot vo edna vrska , neizvesnost sto na sekoj mu se desil nekogas , i na kraj konstatira deka veke koa se rascistilo seto toa dosle do edna bolna situacija zemi ili ostavi ... ( inace pesnata e pisana za Arkan i nejziniot zivot so nego )
A sećaš li se lepi grome moj, nekada je tlo pod nama pucalo,
srce je u srcu kucalo, ma reci gde je zapelo?
Tuka ona pocinja da go mava na emocija i si pravi retrospektiva sto zgresile ? demek bile mnogu jaki zaedno a toj za nea bil grom ( simbol na nenadejnost nepredvidlivost intenzitet i silina )
Sećaš li se lepi grome moj, pila sam ti kišu sa ramena
još sam tvoja munja, oganj tvoj, udari opet grome moj!
Tuka ona vika on e grom a ona bila molnja sto ne e isto Gromot ( grmotevicata ) udira trese a molnjata e taa sto sjae , znaci ona e odraz na negovata silina i taa dava ubavina , znaci kao jing i jang nesto u toj fazon se nadopolnuvaat , jak muskarac so ubava zena ...i toa nejze i nedostiga
Bio si moj oslonac i pad, ono ime
koje sam zvala kada ceo svet zaboravi me,
Ko sto rekov gore jak muskarac i lepa zena , toj i daval podrska bil sekogas za nea tuka pa ta ustvari i sakaat zenite OSLONEC
sad je sve, sve između nas,samo hočeš- nećeš.
Tuka pak ona deka poradi nejzinata nesigurnost gromot se povlekol , de go imalo de go nemalo i nejze emociite i se izmeshani ama se gleda go saka i i nedostiga
Evo zapeni more, zapeni sve u meni
a ti i ja ko dva maslačka što se vrte
u istoj peni što ih vuče na dno.
- Zapeni se misli deka nesto da se izgubi kako morska pena , po udar od bran odava nota na emocija deka i e seedno sto ke bide veke samo da se reshi situacijata pa makar toa da ti bide i dno .
A sećaš li se lepi grome moj, nekada je tlo pod nama pucalo, srce je u srcu kucalo, ma reci gde je zapelo?
Sećaš li se lepi grome moj, pila sam ti kišu sa ramena
još samo tvoja munja, oganj tvoj, udari opet grome moj!
Ova e refren veke objasnet
Dakle dlaboko emocionalna ljubovna pesna ama Vie posto ne znaete srpski tolku dobro ne ve dopira