Колку време седите во кафиќ/ресторан?

• Креатор на темата Креатор на темата POWER-MKD
  • Време на започнување Време на започнување

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Сум забележувал луѓе, кои ќе дојдат да испијат кафе некаде, или да излезат во петок/сабота вo некоја кафеана, и по (одприлика) 30мин. да си отидат.
Нормално ,има и некои кои се забораваат на масата/шанкот, и лигават едно кафе повеќе 2 часа. :)
Јас не сум од тие кои доаѓаат во некое кафуле "на 5 мин.", но не седам ни "5 саати" :)
Какви сте Вие? Се пронаоѓате меѓу овие два карактера или фаќате средина? :)

Што е со темиве за кафичи денес? :)

Седам саат време највише у кафич, колку да се исцирка пичето. Ретко зиам две тури кога сум у кафич.
У ресторан т.е. кафана е другачија ситуацијата и таму може да се заглави до фајронтот у зависност што се слави. Што поголема дешавка се десила=толку повеќе пиење=толку повеќе седење.

Ќе умрам од страм ако седам појќе од 20-30 минути.

од се зависи со кого си...........

Ќе умрам од страм ако седам појќе од 20-30 минути.
со 10 години и мене ми беше срам...

иначе 1 саат е нормално уз кафе,вода...ако се запијам алкохол знаат и седум саати да станат и тоа без срам:toe:

Обожавам да седам во кафич, да си се опуштам со кафенце (порано и со цигарче:icon_lol:), па муабети, смеење, зезање. Кога сум во кафич, сакам лагано да си седам, не на брзина да го испијам кафето и да фатам џаде, едноставно сакам да си уживам во тие моменти. И се случило и сама да си седнам во кафич и да си уживам со кафето на раат. Ако треба да седам испод саат време во кафич, воопшто не ни седнувам, налет и кафе и све.

А помине сат време, мене сила некоја ми иде, збеснувам, и едвај чекам да станам да си одам. Не можам долго време на едно место да седам, така да саат време доволно ми е да се релаксирам. Е за викенд нормално подолго време се заседувам, алкохол в рака, друго е. :icon_lol:

Си поседувам. Минимум саат. Се случува и втор пат да нарачам, па така па уште подолго седам.
Мерак ми е кафе/сок/пивце со уживање да си ги испијам, а не на трчање и да ме нема.

Се знае кога испаѓам и терам дневна шема со др5угар/ки колешки пријатели кафе + муабет...и толку,а кога излегувам навечер за парти тогаш би парти...вообичаено прецизно калкулирам,и однапред планирам штета,покрај мене има премногу варијабили.

зависи
од 1ипол саат до 3-4 саата....
се зависи од друштвото...

Зависи од околноста, од расположението, ама час до два преку сила.
На пример ако бегам од часови знам да се оставам и многу повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom