Колку ви значи зборот ИЗВИНИ?

• Креатор на темата Креатор на темата Точкест
  • Време на започнување Време на започнување
Се извинувам секогаш, имам гордост, но за извини гордоста ја спуштам на најниско ниво...се извинувам механички на некој кој што на пр. во бус ќе го стапнам но и од срце на оние кои ми значат....

Засега ќе речам извини душо за се!!! и исто така би сакал да се извинам на пријателите... кои осетија дека нешто не е ОК сомене... несакаат да ме прашат се трудат да сме подолго време заедно но јас не сум добро друштво ... извинете браќа ...

Им се извинувам на сите колеги од цела група што во последно време сум многу нервозна и на сите им викам..ама мораат да ме разберат некои од нив се мноооооогу глупи и ме нервираат.. ветувам дека ќе се обидам да не врескам толку..само ако престанат да ме будат во 7ипол сабајле и да прашуваат кај имаме предавање и то..:baeh:

:helou: Кога ќе погрешам и сум свесна за тоа многу се измачувам себе си и не можам да се смирам додека не се извинам . Можеби е и себичност, за да си олеснам , но и поука за поголема внимателност во понатамошните општења:smir:

кога сум виновен секогаш се извинувам :smir:

Извини за сите оние постапки со кои не бев свесна дека те повредувам .. :(

paaa bez lagi koga ke napravam greska sekogas se izvinuvam ama kako neonka sum dodeka mi tekne deka sum zgresil vreme ke pomine
no sepak na krajot se izvinuvam

Строго извинуење од срце само ако сум крив еден куп и повеке.

Многу лесно е да кажеш извини вака во секојдневие и кога не си толку крив , ама стварно кога е потребно многу е потешко да ккажеш.:S

e jas ne se izvinuvam od srce nikogas. moze da se izvinam cisto onaka ako podgazam nekoj ili slicno, od kultura...... ama od srce da se izvinam ne...... valjda nemam zosto,so znaes,moze na nikoj ne sum mu zgresila :)

Прво внимавам да не им грешам многу на луѓето , заоа што после ми е тешко да се извинувам:)
Уствари , порано ми беше тешко извинувањето дури и за ситници , ама сеа ми е нормално..
Единствено ми е тешко кога треба да и се извинам на мајка ми..Не знам зошто..

секогаш кога знам дека сум згрешила велам „извини“ иако мислам дека фразата веќе нема значење... и не можеш да веруваш на секого кога ќе ти рече „извини“....

ми се има случено... ми рекле „извини“ многу пати, ама ја повториле грешката, значи ако веќе речиш „извини“ тоа би требало да значи дека нема да се повтори, а ако се повтори, значи не го мислеле тоа „извини“ ни првиот пат.............

Колку ви значи лично на вас зборот Извини?Дали кога ќе ве повреди некој,после тоа важно ви е барем да ви каже едно просто извини?
Мене многу ми значи кога ќе ми се извини некој,некако после тоа колку и да ме повредил се чувствувам поубаво!може не е убаво така да им верувам толку на луѓето затоа што тоа може го кажал само онака. Дадете и свој пример ако сакате за тоа што најмногу ве повредило од личноста што ја сакате а таа не ви се извинила.

Мене многу ме навреди едно дете на турнеа кога бевме и после тоа се правеше како ништо да не се случило и ја прашуваше другарка ми што ми било.
Утредента кога зборевме сватил шо напраил и ми се извини дури два пати.:toe:Барем му текна

Абе колку ви значи зборот ФАЛА, инаку за извини можеби човекот стварно имал чуство дека направил некоја грешка. Но сепак, кога се работи за ИЗВИНИ, треба да го докаже своето извинување на дело и да се види дека стварно направил грешка и дека сака истата да ја поправи.

Абе колку ви значи зборот ФАЛА, инаку за извини можеби човекот стварно имал чуство дека направил некоја грешка. Но сепак, кога се работи за ИЗВИНИ, треба да го докаже своето извинување на дело и да се види дека стварно направил грешка и дека сака истата да ја поправи.
Е тоа да треба да докаже,ама можно ли е некој да не е свесен за тоа што го направил???:icon_conf

Е тоа да треба да докаже,ама можно ли е некој да не е свесен за тоа што го направил???:icon_conf

Има де и такви :wink:
А има и такви свесни се шо напраиле .. па пак не се извинуваат, туку се прчат ...
Ехх ..
чудна работа ...:raz:

извинете за офф-топиков.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom