Колку ви значи зборот ИЗВИНИ?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Се извинувам секогаш, имам гордост, но за извини гордоста ја спуштам на најниско ниво...се извинувам механички на некој кој што на пр. во бус ќе го стапнам но и од срце на оние кои ми значат....

Засега ќе речам извини душо за се!!! и исто така би сакал да се извинам на пријателите... кои осетија дека нешто не е ОК сомене... несакаат да ме прашат се трудат да сме подолго време заедно но јас не сум добро друштво ... извинете браќа ...

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Им се извинувам на сите колеги од цела група што во последно време сум многу нервозна и на сите им викам..ама мораат да ме разберат некои од нив се мноооооогу глупи и ме нервираат.. ветувам дека ќе се обидам да не врескам толку..само ако престанат да ме будат во 7ипол сабајле и да прашуваат кај имаме предавање и то..:baeh:

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou: Кога ќе погрешам и сум свесна за тоа многу се измачувам себе си и не можам да се смирам додека не се извинам . Можеби е и себичност, за да си олеснам , но и поука за поголема внимателност во понатамошните општења:smir:

don PASCAL

Tne last Don Protected By the Mafia..
Член од
2 октомври 2007
Мислења
647
Поени од реакции
19
кога сум виновен секогаш се извинувам :smir:

Член од
20 април 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
Извини за сите оние постапки со кои не бев свесна дека те повредувам .. :(

Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
paaa bez lagi koga ke napravam greska sekogas se izvinuvam ama kako neonka sum dodeka mi tekne deka sum zgresil vreme ke pomine
no sepak na krajot se izvinuvam

NexuS

hatecrew.NexuS
Член од
12 септември 2007
Мислења
59
Поени од реакции
3
Строго извинуење од срце само ако сум крив еден куп и повеке.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Многу лесно е да кажеш извини вака во секојдневие и кога не си толку крив , ама стварно кога е потребно многу е потешко да ккажеш.:S

Член од
5 мај 2008
Мислења
38
Поени од реакции
1
e jas ne se izvinuvam od srce nikogas. moze da se izvinam cisto onaka ako podgazam nekoj ili slicno, od kultura...... ama od srce da se izvinam ne...... valjda nemam zosto,so znaes,moze na nikoj ne sum mu zgresila :)

E

`EsCaPe`

Гостин
Прво внимавам да не им грешам многу на луѓето , заоа што после ми е тешко да се извинувам:)
Уствари , порано ми беше тешко извинувањето дури и за ситници , ама сеа ми е нормално..
Единствено ми е тешко кога треба да и се извинам на мајка ми..Не знам зошто..

E

elence*$

Гостин
секогаш кога знам дека сум згрешила велам „извини“ иако мислам дека фразата веќе нема значење... и не можеш да веруваш на секого кога ќе ти рече „извини“....

ми се има случено... ми рекле „извини“ многу пати, ама ја повториле грешката, значи ако веќе речиш „извини“ тоа би требало да значи дека нема да се повтори, а ако се повтори, значи не го мислеле тоа „извини“ ни првиот пат.............

T

TaMчЕ

Гостин
Колку ви значи лично на вас зборот Извини?Дали кога ќе ве повреди некој,после тоа важно ви е барем да ви каже едно просто извини?
Мене многу ми значи кога ќе ми се извини некој,некако после тоа колку и да ме повредил се чувствувам поубаво!може не е убаво така да им верувам толку на луѓето затоа што тоа може го кажал само онака. Дадете и свој пример ако сакате за тоа што најмногу ве повредило од личноста што ја сакате а таа не ви се извинила.

Мене многу ме навреди едно дете на турнеа кога бевме и после тоа се правеше како ништо да не се случило и ја прашуваше другарка ми што ми било.
Утредента кога зборевме сватил шо напраил и ми се извини дури два пати.:toe:Барем му текна

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Абе колку ви значи зборот ФАЛА, инаку за извини можеби човекот стварно имал чуство дека направил некоја грешка. Но сепак, кога се работи за ИЗВИНИ, треба да го докаже своето извинување на дело и да се види дека стварно направил грешка и дека сака истата да ја поправи.

T

TaMчЕ

Гостин
Абе колку ви значи зборот ФАЛА, инаку за извини можеби човекот стварно имал чуство дека направил некоја грешка. Но сепак, кога се работи за ИЗВИНИ, треба да го докаже своето извинување на дело и да се види дека стварно направил грешка и дека сака истата да ја поправи.
Е тоа да треба да докаже,ама можно ли е некој да не е свесен за тоа што го направил???:icon_conf

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Е тоа да треба да докаже,ама можно ли е некој да не е свесен за тоа што го направил???:icon_conf

Има де и такви :wink:
А има и такви свесни се шо напраиле .. па пак не се извинуваат, туку се прчат ...
Ехх ..
чудна работа ...:raz:

извинете за офф-топиков.

Kajgana Shop

На врв Bottom