Колку ви значи надворешниот изглед на партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата M-I-L-A
  • Време на започнување Време на започнување
Prvo gleam od nadvor pa posle da ima i nesto vnatre:)
Ako e ubav, a glup so ke ti e samo da go zjapas a so nego ni 2 re4enici da nemozes da prozboris, a grd i pameten ni toa pa ne biva xD ednostavno ednoto bez drugoto ne ide....x)
нормално, гледам двете, едното без другото не иде, али сепак, на прв поглед, физичкиот изглед :turn:.

Никогаш не ми бил надворешниот изглед главен фактор за започнување на врска. Обично колку и да е некој лепотан чим не можам еден обичен муабет да направам со него, џабе е. Кратка, долга и каква и да е врска, јас не сакам кога ќе седнеме на кафе, јас како навиена да ломотам или пак да се ѕвериме во телевизорот и да молчиме поголемиот дел од времето (иако пу пу никогаш ова второво не ми се десило до сега :)). Значи затоа претпочитувам кога ќе забележам некој прво да видам што носи во главата.:wink:

Многу нормално најпрво некој треба физички да те привлече со надворешниот изглед, а потоа и со карактерот кога подобро ќе се запознаете... Сите што велат дека надворешниот изглед не им е битен лажат, зашто ако физичката привлечност не е присутна, тогаш ќе нема ни страсти, а воедно и врската нема да успее... Не викам дека само надворешниот изглед е битен, многу нормално дека и комуникацијата, разбирањето, довербата и заедничките интереси се основа за успешна врска... А за да најдеш некој што ќе ги исполнува сите овие критериуми треба стварно да имаш среќа хахахахаха многу се ретки таквите луѓе... нажалост!

Pretty much :pipi:
али ипак она што се крие внатре е секогаш повредно :wink:

Ќе излажам доколку речам дека е битно само тоа одвнатре.
Партнерот покрај се , го бираме најчесто според физичкиот изглед а понатаму доколку ни се допадне и како личност,како карактер , остануваме со партнерот , а ако не ни се допадне како карактер , мување / one night stands и чао, пријатно , се најубаво.

Прво што приметуваме кај партнерот е надворешниот изглед секако .. но ако нема внатрешна убавина и ако не знае да ми го привлече вниманието со разговор,ако не знае да ми направи два реда муабет .. едноставно не вреди да бидам со тој човек .. мене сепак поважна ми е внатрешната убавина ... :smir:

И јас би излажала ако би кажала дека не ми е важен.Важен ми е нормално,но сепак внатрешниот многу повеќе.Сакам некој кој што ќе знае да ме ислуша,да ме насмее,да ми помогне за било што,а тоа не зависи од убавината туку од карактерот.
Значи гледам надворешна убавина и до некој степен ми е важна,но кога ќе размислам поубаво убавината е пролазна,а карактерот неможе туку-така да се смени.:toe:

па ногу јасно дека прилично значе, ама џабе му е ако е убав, а туп како чекич и не знае да ми прае маабет, тогај зашо ќе ми е ...

па ногу јасно дека прилично значе, ама џабе му е ако е убав, а туп како чекич и не знае да ми прае маабет, тогај зашо ќе ми е ...

Како бе џабе е ако е убав.
Има моменти кога посакуваш само добро да се изебеш со некој „аполон“ тип, и кога не ти е до муабетење.
Е за таквите моменти - не е џабе ако е убав.

Како бе џабе е ако е убав.
Има моменти кога посакуваш само добро да се изебеш со некој „аполон“ тип, и кога не ти е до муабетење.
Е за таквите моменти - не е џабе ако е убав.

е сеа и ти па, тоа се сигурно моменти на криза... ја не сум речела дека сум дојдела до тај степен, само дека ако дојдам е ногу нормално... па јеби га сеа... тука збореме за врска

Изгледот.Сега не барам да биде Џесика Алба или нешо сл. туку прво да има нешто да ме привлече,бар да се загледам,па после карактерот.Ако се погодат и двете онда е ТОП,ако не вака на изглед само мување.Ако она има само карактер,а нема бар изглед да ми привлече внимание онда џабе е.

Важен е, но според мене побитна е внатрешноста на чоекот, бидејќи ако е само убав а нема некои добри карактерни особини, џабе ти е фаца. Пошо ипак важи она Beauty only gets attention, but personality captures the heart!

За мене, надворешниот изглед е доста важен. Веќе излитени се тие стари фрази, изгледот не е битен, битно е каков е карактерот и слично... За да можам јас да запознаам нечиј карактер воопшто, дефинитивно треба да има нешто на таа личност, што најпрво физички ќе ме привлече. А потоа, низ муабет веќе ја запознаваш таа личност и психички. И надворешната и внатрешната убавина си се битни, секоја на свој начин влијаат врз нашиот избор. Секогаш едното ќе го има повеќе од другото, но мислам дека и двете се потребни.

Не сакам партнер со неубав надворешен изглед, а добар карактер.
Ниту убав партнер со неубав карактер.
Така да златна средина и НАВАЛИ! :vozbud:

libra+Zodiac+Sign+Body+Paintings.jpg

Вага сум, многу работи се важни. Колку и да ми се поважни некои работи од физичкиот изглед, копчето не може да се притисне без пакетот да биде целосен. Што значи да, физичкиот изглед ми е навистина важен, но не и пресуден. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom