Колку ви значат модните марки

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Хах значи кај тебе е проблемот, а не кај остатокот од форумџиите кои не сакаат брендирана облека. Јас секогасш сум можела да си дозволам брендирана облека, не овие „брендови“ кои ги има во Македонија, туку навистина оригинал. Јас можам да си дозволам да појдам каде сакам и да си купам што сакам. НО, да ти кажам искрено не сум некоја забегана по тие работи. Многу мразам шопинг и акање по продавници, ама не дека се плашам од цените, туку дека за мене тоа е трошење време. Не е точно дека финансиите се пресудни, вкусот односно невкусот е во прашање. Мене искрено ми е снобовски да кууваш облека во Македонија и да тврдиш дека следиш најнова мода, ова навистина е смешно! Или бетер да дојдам од глава до пети со парталчиња од Италија и да се глумам лудило. Можам да си дозволам џип со навистина солена цена, ама јас возам Опел астра (моторот на опелот е најјак, најиздржлив е, прашај некој кој се разбира повеќе :toe:) Мене ми треба кола да е на тркала за да ми заврши работа, мене не ми треба ти да ме видиш кога ќе поминувам, си знам јас која сум мене не и треба кола или етикета. Многу е лошо кога мислите дека етикетата која виси на маичките ве прави нешто повеќе :tapp:

п.с. оној кој мисли дека работите кои ги купува во Македонија се оригинал (значи оние парталчиња кои ги плаќаш Ѓавол ипол) се зезнал!

како прво,подобро прочитај што сум напишал,па после пишувај такви глупости...
никаде јас не спомнав дека купувам во МК и да сакам не можам,да ти олеснам (DE)...
ебати вкусот без пари...
ти возиш астра а можеш и џип,јас возам LEXUS GS 300 а можам и ферари:wink:
мислам дека е доста,иначе ќе претераме...
уште нешто,прашај ти кој мотор е поиздржлив тој на твојата Опел Астра или тој на мојот Lexus GS 300...

за да ме сфатиш подобро,кај мене све е брендирано од А-Ш,од МК немам ниту чорапи купено:toe:

кај мене све е брендирано,нема марка од која немам макар едно парче,можам да си дозволам(финансиски)...
иначе читам овде дека на повеќето не им значела брендирана стока,нормално и мене не ми значеше кога не можев да си го дозволам(финансиски),но ете времињата се променија...нема човек кој не сака да се облече во некоја позната марка,но тие пусти финансии,тие се најголемиот проблем...тоа ти е исто некој да каже дека повеќе сака Фиќо од Ауди 6..е сега некој,некого лаже,но кој кого?
pa tebe Ramstor ti e mal za da ja skladiras cela obleka:pos2:. jas sum siguren deka osven D&G i armani, pojma nemas za drugi brendovi. i ne e se do brendot , tuku i kako ti stoi.jas imam hugo boss odelo koe go kupiv **** eura, ama gjabe koga ne mi stoi dobro.si imam edno 9000 denari sto mi e top.

--- надополнето ---

никаде јас не спомнав дека купувам во МК и да сакам не можам,да ти олеснам (DE)...
ебати вкусот без пари...
уште нешто,прашај ти кој мотор е поиздржлив тој на твојата Опел Астра или тој на мојот Lexus GS 300...

за да ме сфатиш подобро,кај мене све е брендирано од А-Ш,од МК немам ниту чорапи купено:toe:
koga ve cita covek ke pomisli deka e se vistina so pisuvate cccc. a so se odnesuva do vasite motori mozat voda da mu nosat na golf 2 i subaru impreza

pa tebe Ramstor ti e mal za da ja skladiras cela obleka:pos2:. jas sum siguren deka osven D&G i armani, pojma nemas za drugi brendovi. i ne e se do brendot , tuku i kako ti stoi.jas imam hugo boss odelo koe go kupiv **** eura, ama gjabe koga ne mi stoi dobro.si imam edno 9000 denari sto mi e top.
јас ако немам појма што се брендови,тогаш незнам кој...јас што пишувам 101% е вистина а за другите неможам да ти гарантирам..
сега ме натера да погледнам кои се брендови ги поседувам,еве само неколку:Zegna Sport,Y-3,Aeronautica,Stone Island,Peutery,Prada,Boss,La Martina,Armani,Dupont,Bally,Tribeca има уште многу други...можеме и да се видиме па самиот да кажеш дали ми стојат,тогаш со сигурност нема повеќе глупости да пишуваш...

Не ми значат нешто посебно брендовите...освен на патики :) и тренерки до некаде...ама не до толку..

Не носам брендирана облека,ама за работи што се купуваат еден пат а се носат многу мислам дека треба да бидат поквалитетни (нормално дека брендовите имаат и квалитет).Такви ствари се наочари за сонце,тренерки,патики и сл.Колку е само глупо шмизла од глава до пети издотерана,со пластични наочари од пазар...Лично не ми се сфиѓа ама ич.

Не носам брендирана облека,ама за работи што се купуваат еден пат а се носат многу мислам дека треба да бидат поквалитетни (нормално дека брендовите имаат и квалитет).Такви ствари се наочари за сонце,тренерки,патики и сл.Колку е само глупо шмизла од глава до пети издотерана,со пластични наочари од пазар...Лично не ми се сфиѓа ама ич.
А ти кога ќе видиш дотерана девојка и одма од 1 километар приметуваш дали наочарите и се од пазарче или и се од оптика и чинат 5-10 илјадарчиња???
Баш ме интересира како ги приметуваш тие "пластични наочари".
Како што годинава имаше избор на пазариве, а и низ продавнициве по ефтини цени наочари никад немало.
Шансите да приметиш одалеку оргинал и шкарт цвикера се минимални.
Битно типката е убава, одлично си се облекла.
Сакала носела балетанки од Шутка, наочари од зелено пазарче, ташна од Бит Пазар од бугарите ...

Колку знам девојки што се преееееееенајубаво облечени и носат нешто поскапо на нив и сето тоа искомбинирано со ташна од шутка, или со балетанки од шутка или со накит од бит пазар.
Ама нормално ако и кажат на френдиците дека тоа им е од Космос од Солун купено ... сите им веруваат им се воодушевуваат :D

Многу сакам да комбинирам така шкарт со нешто поквалитетно и божемски од нашиве брендови.

Јас сакам бренд како Burberry, Chanel, Yves Saint Laurent, Valentino, D&G ... e тоа е бренд.

ебати вкусот без пари...

Те читам на темава и незнам која болест ја имаш закачено,но се мислам дека треба да го провериш подфорумот здравје.

Поима немам од модни марки. Претежно зимам мајци без натписи, ако веќ има натпис нека е минијатурен неприметен. Мразам мајци со огромни натписи или апликации шаренила, циркони, и ред други тракатанци. Шкафот и шифоњерот ми се маслинасти, претежно војнички мајци, кошули, панталони, чизми, пар фармерки, тренерки 10 години немам облечено.
Иначе добро е да човек да има пари да си дозволи скапа гардероба. Не дека е скапа, него кај нас е скапа за наши стандарди луксузна.
Пример јас како дечко со 195см висина ретко можам да најдам панталони или фармерки од ефтини бутици, и ако отидам у Риплеј пример пробувам фармерка и она е буквално шиена на мене, ми се лепи на тело се гледам у огледало и си викам оваа не сум јас :) ама фармерката е 8.000 денари.

А ти кога ќе видиш дотерана девојка и одма од 1 километар приметуваш дали наочарите и се од пазарче или и се од оптика и чинат 5-10 илјадарчиња???
Баш ме интересира како ги приметуваш тие "пластични наочари".

Јоој треба да си слеп да не приметиш наочари од пазар,пластика како од шише за сок,пластични циркони,бесни форми...Очај.

Те читам на темава и незнам која болест ја имаш закачено,но се мислам дека треба да го провериш подфорумот здравје.
значи за тебе кој поседуват брендирани работи е болен а тие што немаат се здрави....изгледа тебе те има закачено некоја болест...

Јоој треба да си слеп да не приметиш наочари од пазар,пластика како од шише за сок,пластични циркони,бесни форми...Очај.

Смешна си.
Пола град има пластика наочара која од пазар, која од H&M за 5 евра, која од Ботони за 300 денари.
Има наочари кои се баш убави.
Го немаат стаклото на наочари од оптика, јес да може се штетни за окото, ама дека може да приметиш од километар се лажеш.

Ова ти е у стилот јас имам наочара квалитетна и не ми се свиѓаат пластиките на другите, одалеку ги приметува.

И јас имам наочари од оптика, ама летово ги изнаносев оние од зелено пазарче, за кои никој не примети дека се од пазар и се поубави од оние од оптика :pipi:

Смешна си.
Пола град има пластика наочара која од пазар, која од H&M за 5 евра, која од Ботони за 300 денари.
Има наочари кои се баш убави.
Го немаат стаклото на наочари од оптика, јес да може се штетни за окото, ама дека може да приметиш од километар се лажеш.

Ова ти е у стилот јас имам наочара квалитетна и не ми се свиѓаат пластиките на другите, одалеку ги приметува.

И јас имам наочари од оптика, ама летово ги изнаносев оние од зелено пазарче, за кои никој не примети дека се од пазар и се поубави од оние од оптика :pipi:

Не сум љубител на наочари за сонце,и немам такви,но околу мене ги гледав сите што носат и дефинитивно не ми се сфиѓаше.Ваљда е ствар на лош избор што само јас сум ги забележала,ама не верувам :smir:

Ми значат.Не е исто да носам NIKE или некоја Ш марка.
Битни ми се затоа што модните марки се квалитетни и издржливи

јас ако немам појма што се брендови,тогаш незнам кој...јас што пишувам 101% е вистина а за другите неможам да ти гарантирам..
сега ме натера да погледнам кои се брендови ги поседувам,еве само неколку:Zegna Sport,Y-3,Aeronautica,Stone Island,Peutery,Prada,Boss,La Martina,Armani,Dupont,Bally,Tribeca има уште многу други...можеме и да се видиме па самиот да кажеш дали ми стојат,тогаш со сигурност нема повеќе глупости да пишуваш...

За да ги поседуваш овие парчиња на гардероба, би требало да имаш многу, премногу пари, па да можеш да се расфрлаш со пари и да се истакнуваш од толпата обични смртници како нас. За да имаш толку многу пари, треба да имаш добро развиен бизнис кој ќе ти овозможува таков луксуз. Во принцип, тие луѓе, што раководат со големи компании и имаат милиони во банка, се премногу зафатени и немаат ни мал дел од денот да го посветат на себеси, уште помалку на форуми каде што имаат оставено над 1000 мислења.

Преферирам марки но не премногу. Сеедно ми е. Важно да изгледа добро и да не е некоја очигледна копија како на пример старки со знак ,,Манија,, .
Немам многу еиткетирана облека но во квалитет одат до екстреми. Од некои марки се имам изненадено на квалитет од некои се имам изненадено колку краток им е рокот.
А ако некои хибриди се палат на марки и си-го-купив-од-солун работи ... тогаш проклето еволуирајте.

А и незнам зошто запнавте во марки кога веќе можеби 2 години во мода е винтиџ облеката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom