Колку ви работи логиката?

• Креатор на темата Креатор на темата Demon_Lord
  • Време на започнување Време на започнување
за првата вака е.
те брка лав, ти ја фрлаш крушата, и дека крушата под круша паѓа ти се качуваш на крушата, и дека лавот не те фатил ти паѓа камен од срце, го утепува лавот и така ти си на коњ и тргнуваш по пат и дека сите патишта водат до рим ти ке стигнеш таму.:helou: а за другите ке размислам малце и ке ги кажам

4. Амазонки заробуваат младич и му викаат "кажи си ја последната желба и ќе те убиеме". Младичот си ја кажал и овие не го убиле. Што му била желбата?

Sakam da ne me ubiete odkako ek ja kazam poslednata zelba :tv:

одат во колона 4 мравки, првата вели “Зад мене има 3 мравки“, втората вели “ Зад мене има 2 мравки“, третата вели “Зад мене има 1 мравка“, Четвртата вели “Зад мене има 2 мравки“
Како е тоа можно !?

Едната ќе ја упалиш другата ќе ја упалиш и ќе ја угасиш. Влегуваш во собата едната свети, другата по допир ако е топла ќе знаеш дека е таа а третата ќе биде ладна.

Се признава ... :smir:

Ајде генијалци:

1. Како ќе стигнеш до Рим, со круша во рака и гладен лаф пред тебе...
2. Имаш седум топчиња и вага. Едно топче е потешко од сите други. Со две мерења да го откриеш потешкото топче...
3. Еден доктор треба да изврши операција врз тројца пациенти со заразна болест. Ама има само два пара ракавици. Како ќе изврши операција врз сите тројца пациенти...
4. Амазонки заробуваат младич и му викаат "кажи си ја последната желба и ќе те убиеме". Младичот си ја кажал и овие не го убиле. Што му била желбата?

1. Ги става двата пара ракавици и го оперира првиот пациент... (заразени се внатрешната страна на првиот пар и надворешната на вториот пар)
2. Го вади вториот пар ракавици и со првиот го оперира вториот пациент ( заразени се сега и надворешната и внатрешната страна на првиот пар)
3. Го превртува вториот пар ракавици, го става врз првиот и го оперира третиот пациент...

одат во колона 4 мравки, првата вели “Зад мене има 3 мравки“, втората вели “ Зад мене има 2 мравки“, третата вели “Зад мене има 1 мравка“, Четвртата вели “Зад мене има 2 мравки“
Како е тоа можно !?

:uvo: :uvo: :uvo: :uvo:

Ja znam kako e mozno zad cetvrtata da ima tri mravki

poslednata ide rikverc

a za da ima samo dev mravki u toj moment em sto idela poslednata rikverc prvata padnala u provalija drugo resenje nema

Како е тоа можно !?
Се вртат во круг :)

Како е тоа можно !?

Cetvrtata mravka lazela

poslednata ide rikverc

a za da ima samo dev mravki u toj moment em sto idela poslednata rikverc prvata padnala u provalija drugo resenje nema

KAKO BE NE E TOCEN ???? padnala prvata u provalija aj razmisli malce

poslednata ide rikverc

KAKO BE NE E TOCEN ???? padnala prvata u provalija aj razmisli malce

Абе мравката лажела :pos::pos::pos:

гуска ипол, денар ипол. колку се две гуски???

Abe mravkata lazela ama i moeto e tocno aj racunaj :baeh:

guska i pol ima dve reseniaj kakos e razbere guskata ili e tri denara ako e po komad ili e dva denara ako se racuna po kilo

E де сега да ве видам:
Се движиш сам/а низ пустина. Немаш храна, немаш вода и знаеш дека постои оаза која треба да ја најдеш. Знаеш дека треба да дојдеш до двајца црнци близнаци во пустината кои знаат каде се наоѓа оазата. Одејќи така низ пустината, после некое време стигнуваш до нив. Едниот од црнците секогаш лаже, а другиот секогаш ја говори вистината. После црнците имаш два правци, лево и десно, но само еден од нив води до оазата. Можеш да им поставиш само едно единствено прашање, за да дознаеш каде се наоѓа оазата. Кое ќе биде твоето прашање? :jaj:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom