Колку ви работи логиката?

• Креатор на темата Креатор на темата Demon_Lord
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde logicari slusaj vamu

Ides na pat i te sopira starec koj zivee vo okolnite dve sela . Starecot ima kazan do nego . Pozadi nego raskrsnica kon dve sela u ednoto ziveat tie sto non stop lazat i jadat luge a u drugoto samo onie sto ne lazat i ne jadat luge. Se dvoumis kaj da ides. Imas pravo da go prasas starecot samo edno prasanje ako zgresis ke te jadat...

Sto ke go prasas ?

Ќе го прашам ВО КОЕ СЕЛО ЈАДАТ ЛУЃЕ?

Ако ме излаже, ќе каже лево - кај тие што не јадат. Ако не ме лаже, ќе ми рече десно - кај тие што јадат.

И ќе знам кај да идам, и после ќе го прашам, лонецот галички да не ти е? :pos:

pa ke go prasas kaj zivee, ako e od tie sto lazat ke te izlaze i ke otides kaj lugeto sto ne jadat luge :) ako e pak od tie sto ne lazat se znae, kaj niv.

Ќе го прашам ВО КОЕ ОД ОВИЕ ДВЕ СЕЛА ЈАДАТ ЛУЃЕ?

Ако ме излаже, ќе каже лево - кај тие што не јадат. Ако не ме лаже, ќе ми рече десно - кај тие што јадат.

И ќе знам кај да идам, и после ќе го прашам, лонецот галички да не ти е? :pos:

Вака? И за што ти е па тој казанот до него што стои? :)

Ides na pat i te sopira starec koj zivee vo okolnite dve sela . Starecot ima kazan do nego . Pozadi nego raskrsnica kon dve sela u ednoto ziveat tie sto non stop lazat i jadat luge a u drugoto samo onie sto ne lazat i ne jadat luge. Se dvoumis kaj da ides. Imas pravo da go prasas starecot samo edno prasanje ako zgresis ke te jadat...

Sto ke go prasas ?

ке го прашаш зашто ме сопрел.

BASHKAMEN Бравос точно ги одговори 8то и 9то прашање ти си човек од логика... Ќе те замолам да му оставиш малку протор на останатите форумџии пред да се обидиш да ги одговорш и другите 3 прашања. Фала..:smir:

Fala brat mi bese cest :pos2::baeh:

Sto ke go prasas ?

КОЈ ОД ОВИЕ ДВА ПАТА ВОДИ ДО ТВОЕТО СЕЛО ? Ако е од оние што лажат, ќе ти каже лажен одговор ( ќе ти го посочи патот кој води до селото каде што не лажат и не јадат луѓе :pipi: ), а ако е од од оние што не лажат ќе ти каже вистински одговор и... Жив си :vozbud:

Sto ke go prasas ?
Ќе го прашам: Како да појдам до другата страна а да не поминам низ селава?

Maлку безвезе прашања, но многу од прашањава ги имам пронајдено во 1001 варијанта.....
Значи не можеш да сликаш индијанка со локни, бидејќи не се слика со локни, туку само со фото-апарат или камера. :pipi:

колку само глупо звучи одговоров.... :jaj:
Па така некако е одговорот не можеш да ја сликаш бедејќи со локни не се слика... (читај нема врска дали ќе ја сликаш ти со мобилен,апарат на платно, и нема врска дали е индијанка слатко или националност!)...:tapp:

КОЈ ОД ОВИЕ ДВА ПАТА ВОДИ ДО ТВОЕТО СЕЛО ? Ако е од оние што лажат, ќе ти каже лажен одговор ( ќе ти го посочи патот кој води до селото каде што не лажат и не јадат луѓе :pipi: ), а ако е од од оние што не лажат ќе ти каже вистински одговор и... Жив си :vozbud:

A ako ti kaze NEZNAM i te izlaze ?

A ako ti kaze NEZNAM i te izlaze ?

Епа сега... :tapp:

А вака:
Во една соба без прозори има 3 сијалици, но истите можеш да ги запалиш само надвор од собата ... Ти треба да погодиш кој прекинувач за која сијалица е, а имаш право само еднаш да влезеш во собата и да видиш... Како ???

1. Лав може да изеде една овца за 2 сати, волк може да ја изеде за 3 сати, а пак куче може да ја изеде истата за 6 сати... За колку сати би ја изеле сите заедно таа овца?
2.Една третина од кој број може исто така да изнесува и една половина?
3.Според следниов закон: сите тела кои се загреваат се шират, дали постојат тела кои при загревање се собираат..
4.Доврши ја низата логички: 2,6,10,14,__
5.Започни го го следното (секое поле една буква)...
_ _ _ _ _ , 12.09.2008

Ве молам секој форумџија да одговори само по едно прашање на еден пост, без да дуплира постови, за сите да имаат шанса да размислат логички!!!
1. не би ја изеле сите заедно против правилата на природата е
2. Една третина од кој број може исто така да изнесува и една половина?тоа е бројот 1.5, зошто една негова третина е во суштина една половина не беше спомнато да биде половина од истиот тој број
3. пластиката кога ја загреваш се собира
4. 2 6 10 14 18 22
5. петок вајда неам календар сеа

едит
гледам уште седмово не е одговорено
тоа вајда ке ти дојде степенуван број 9на 9та степен што во суштина е 387420489 (помножете 9 пати по 9 ке го добиете овој број)
. 9
.9

Епа сега... :tapp:

А вака:
Во една соба без прозори има 3 сијалици, но истите можеш да ги запалиш само надвор од собата ... Ти треба да погодиш кој прекинувач за која сијалица е, а имаш право само еднаш да влезеш во собата и да видиш... Како ???

Едната ќе ја упалиш другата ќе ја упалиш и ќе ја угасиш. Влегуваш во собата едната свети, другата по допир ако е топла ќе знаеш дека е таа а третата ќе биде ладна.

1. не би ја изеле сите заедно против правилата на природата е
2. Една третина од кој број може исто така да изнесува и една половина?тоа е бројот 1.5, зошто една негова третина е во суштина една половина не беше спомнато да биде половина од истиот тој број
3. пластиката кога ја загреваш се собира
4. 2 6 10 14 18 22
5. петок вајда неам календар сеа

едит
гледам уште седмово не е одговорено
тоа вајда ке ти дојде степенуван број 9на 9та степен што во суштина е 387420489 (помножете 9 пати по 9 ке го добиете овој број)
. 9
.9

1. 2. 4. и 5. и 7. ти се точни, браво особено за 2. и 7.
а 3. не ти е точно бидејќи вели Според следниов закон: Сите....

Ајде генијалци:

1. Како ќе стигнеш до Рим, со круша во рака и гладен лаф пред тебе...
2. Имаш седум топчиња и вага. Едно топче е потешко од сите други. Со две мерења да го откриеш потешкото топче...
3. Еден доктор треба да изврши операција врз тројца пациенти со заразна болест. Ама има само два пара ракавици. Како ќе изврши операција врз сите тројца пациенти...
4. Амазонки заробуваат младич и му викаат "кажи си ја последната желба и ќе те убиеме". Младичот си ја кажал и овие не го убиле. Што му била желбата?

Ајде генијалци:

1. Како ќе стигнеш до Рим, со круша во рака и гладен лаф пред тебе...
2. Имаш седум топчиња и вага. Едно топче е потешко од сите други. Со две мерења да го откриеш потешкото топче...
3. Еден доктор треба да изврши операција врз тројца пациенти со заразна болест. Ама има само два пара ракавици. Како ќе изврши операција врз сите тројца пациенти...
4. Амазонки заробуваат младич и му викаат "кажи си ја последната желба и ќе те убиеме". Младичот си ја кажал и овие не го убиле. Што му била желбата?

1. Uh ova go znaev, bese so pogovorki neli? Samo taa za lavot ne mi teknuva. Vaka: "krusata pod krusa paga", ke ja frlis krusata i ke se stvori drvo krusa. ...(sega odi delot so lavot).... Zatoa sto "Site patista vodat kon Rim", ke trgnes po bilo koj pat i ke stignes do Rim
3. Pa doktorot nema da se zarazi ako gi operira? Zatoa sto bolesta e neli zarazna?
4. Pa valjda da ostane ziv

1. Uh ova go znaev, bese so pogovorki neli? Samo taa za lavot ne mi teknuva. Vaka: "krusata pod krusa paga", ke ja frlis krusata i ke se stvori drvo krusa. ...(sega odi delot so lavot).... Zatoa sto "Site patista vodat kon Rim", ke trgnes po bilo koj pat i ke stignes do Rim
3. Pa doktorot nema da se zarazi ako gi operira? Zatoa sto bolesta e neli zarazna?
4. Pa valjda da ostane ziv

За првата си тука некаде..
За втората исто така...треба да ги оперира пациентите..ама може од првиот да ја пренесе болеста на вториот и на третиот од вториот...како?
За третата, врска нема....:baeh:

Ај пак..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom