Колку странски јазици знаете?

• Креатор на темата Креатор на темата filip_sk
  • Време на започнување Време на започнување
па добро де исти се ко македонскиот али имат некоја разлика :) :) :) нека си се и тие :):helou:

Српски, Хрватски, Црногорски, Босански, Македонски (овие не се рачунаат, али ај глеам ги броите и нив)
Англиски
Германски
Шпански (малце)

dva - angliski i francuski

abe samo 5 % od ovie sto imaat nabroeno srpski i hrvatski stvarno razbiraat a drugite glavata ja stavam deka pojma nemaat pd padezi i slicni stvari ... a da ne praam muabet za hrvatski ... ako vi zborni nekoj od Zagreb so niven akcent nema 2 % da razberite ... i jas taka si mislev ali mi trebase edna god da pocnam da zboruvam od niv bez niedna greska vo recenicata .... i da se vratam na temata ... angliski i germasnki perfekt ... pozdrav

Српски,Англиски го изучувам исто и Германски

Англиски, ништо не ми треба друго. :wink:

Hmmm gleam ima mnogu intelekti duri i nekoi japonski znaat...nema veze
Go vladeam kolku tolku angliskiot,germanski cat pat po nesto i vo faza na izucuvanje na italjanskiot sum

Па знам нешо од англискиот али не многу :) а иначе сеа го учам норвешкиот :)

NeMiRnA напиша:
Hmmm gleam ima mnogu intelekti duri i nekoi japonski znaat...nema veze
Go vladeam kolku tolku angliskiot,germanski cat pat po nesto i vo faza na izucuvanje na italjanskiot sum

Не значи, дека треба да си кујзнае колку "паметен" за да научиш јапонски. Доколку се сака и се трудиш, се се може. :wink:

Знам англиски не се и сеа учам шпански

Англиски само. По малку шпански и германски.

Англиски, Албански и Шпански..........:kajg:

Од странските знам течно англиски и германски.Знам и грчки,помалце,но доволно за да се разберам знам,а да не ги набројувам балканските,не ги сметам за странски нив

Знам англиски, малку германски, ова српскиов го знам и сите слични на него, а знам и малку грчки и толку.

Pokraj makedonski,srpski,hrvatski i sl.,angliski,malteshki,malku shpanski,italijanski i 10tina zbora francuski,norveshki i germanski.Auuuu ke zaboraev...i malce arapski!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom