Колку странски јазици знаете?

• Креатор на темата Креатор на темата filip_sk
  • Време на започнување Време на започнување
angliski i francuski po malce ama zaboraiv poso ne ucam u sredno

Imam 15 godini a veke znam tri jazici- portugalski germanbski (kako vtor majcin jazik) i anglisski.Ich mochte dir sagt etwas. Moglich das ist Uberraschung Ich habe 14 und Ich weiße 3 spachenausvahlen. Aber, wir nicht Makedonien,Serbiien-Croaten,Bosnian, Bulgarien,Croaten calcullen.

e pa od jazici, angliskiot mi e kako vtor majcin jazik, vo posledno vreme i polesno mi e da objasnam na angliski, a inaku i malku germanski zs go ucam u skolo 4 god, grcki-dosta dobro (idam na kurs i sum 3ti stepen), spanski, portugalski i nekoi od balkanskive

zboruvam tecno angliski,germanski,i spanski.sega na red e italijanskiot

па јас италјански и шпански знам а англиски знам но не колку со треба треба да учам уште

Ја доста многу го усовршив англискиот така да сега сум тата-мата и го подучувам брат ми за испитот по англиски.Хехее
Француски разбирам ама не ме бива ни да бекнам...
Турски почнав да учам лани онака самоуко со речник ама не бива работата тежок изговор.
Сега сум во филм да научам чешки па ќе видиме што ќе испадне.
Иначе заборавив да споменам ептен добро си го знам и српскиот, а бугарскиот ништо не го разбирам.:smir:

studiram angliski i germanski i dvata gi zboruvam super,znam i malku grchki ali ushte treba uchenje

Англискот го знам убаво додека францускиот многу малку :tapp:
иначе човек учи додека е жив :wink:

Ucam vo Germanska paralelka taka da germanskiot mi e prv jazik,isto angliskiot go znam perfektno.Idev malku na kurs grcki ama znam mnogu malku(samo pravilata za citanje i zborovi).Definitivno moram da go izucam najubavoit jazik Italijanskiot,znam po nesto ama sakam da go izucam perfektno.Znam i pomalku spanski...Tolku

Англиски зборувам одлично, француски и шпански доста добро, а сега ќе идам на италијански...Тоа е се народе!:toe:

англиски, германски и балканскиве(српски, хрватски(не дека многу се разликува од српскиот, ама..., и по малку бугарски

Angliski i Germanski po malku Spanski i zelba za Italijanski:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom