Колку странски јазици знаете?

• Креатор на темата Креатор на темата filip_sk
  • Време на започнување Време на започнување
Англиски,Српско-Хрватски и Бугарски така и така.

Бугарски , англиски и грчки

Знам Англиски и многу малку Германски два три збора само а го учам веќе во училиште 5 год, но бидејќи ми е одбивен јазикот и не ми се допаѓа не го учам и ништо не знам.

Англески, Француски, Српско-хрватски, Шпански и Бугарски(само ги разбирам(незнам да пишувам и не им ја знам граматиката)).

Англиски, Француски, Шпански, Српски и летово ќе научам Грчки. :helou:

1. Македонски
2. English
3.Deutsch
4. Бугарски
5. Српски :smir:

Македонски, англиски, италијански знам да зборувам, читам и пишувам, шпански разбирам скоро се, али коа треба да зборувам мнозина од зборовите не ми текнуваат:)
Српски и хрватски нормално разбирам и знам да зборувам, али со падежите баш и не се снаоѓам.
Германски слабо, тоа што учам од школо го знам, доста е:)

Хмм... во француска билингвална сум, значи прв јазик во школо француски, потоа англиски и германски го изучувам на курс и плус македонски :smir: значи 4, но имам желба уште еден јазик да започнам да изучувам во иднина и нормално знам нешто српски и шпански онака што ги разбирам, шпански од сериите а српски од комшиите :wink:

Бугарски , англиски и грчки
Девојко...имаш нај анти - шмек профил и потпис. Љубителка на грчка си а?...Грчки профил...грчки потпис!!....плукам на твојот профил и потпис. И плукам на луѓе како тебе!
ОН топик- Англиски и Руски.

Англиски и Германски. Сега за сега доста се. :)

Англиски, Француски [а од септември уште повеќе ќе го усовршам бидејќи се запишав во билингвална паралелка во Корчагин] и овие соседниве ако воопшто се сметаат за странски :)
И Италијански али чат-пат..по малце само

англиски, француски, германски, грчки, српски, словенски, бугарски ... и турски и шпански... ама само колку да се разберам :smir:

Англиски, Шпански,Српски и малку Француски...:toe:

Мала поднова кај мене - германски. малку го подусовршував, колку да не го заборавам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom