Колку сте директни?

• Креатор на темата Креатор на темата Lavanda
  • Време на започнување Време на започнување
Едно е да бидеш директен и да го кажуваш она што го мислиш, сосем друго е да бидеш вулгарен и без основна култура.

Сум Директна...Некогаш дури и премногу директна...Али си штедам на време ...Онака барем мене коа некој ми околишуе ми се ск**чуе и викам : Cut The Crap...Затоа практикувам да сум директна...Некат sucks, али тоа е...:toe:

многу, особено како мала, па после мајка ми ме уседна и ме подучи малце дека некои информации треба да ги чуваш за себе а некои работи не се секогаш за во лице и дека премногу искреност не е на арно, луѓето злоупотебуваат... па така сеа бирам шо ќе кажам ама во најголем дел се што треба(без тоа шо не треба) кажувам :)

Директен сум, но секогаш пазам да не бидам многу директен да не навредам некоа личност :smir:

Моја тема :vozbud: да сум директен и тоа премногу,на многу луѓе не им се допаѓа тоа но тоа сум јас :toe: незнам одоколу,незнам што сака авторот да каже,незнам нека ти текне :toe: абе не ми текнува кажи ми го у фаца и се е полесно...а инаку Корум и јас сум бик сакаш ферка нешто или...:pos2: нема врска хороскопот до човекот е и до неговите сфаќања :smir:

Па хех не сум директна како членовите над мене што пишале, можда треба да бидам подиректна ама тоа е. Страв ми е соговорникот да не добие погрешна слика за разговорот, зашто темата е во општи муабети не зборуваме нели за љубов каде ситуацијата можеби би била друга. Некако се зависи од пристапот и начинот на кој што се зборува, или карактерот на соговорникот. Ако истиот се сфака здраво за готово, буквалист значи тогаш ќе заобиколувам ама пак ќе го кажам тоа што мислам за да не го повредам. Се прилагодувам на секоја ситуација, така да настојувам луѓето околу мене да не ме сфатат погрешно ако директно им кажам нешто. Е сега многу јасно ако е ептен блиска особа, значи таа особа ќе ме сака и со исти очи ќе ме гледа ако и кажам нешто нели? Или пак ако некој ми згрешил или премногу ми смета неговото однесување на кое неможам да се прилагодам, тогаш му кажувам директно тоа и тоа и тачка нема што и нема љутиш, секој си го избира својот пат и своите зборови:helou:

Значи насловов на темата ми текна на еден недамнешен разговор... е сега не сум човек кој врти од околу, го кажувам тоа дирекнто, конкретно без додатни прашалници во самиот разговор, сакам да бидам разбрана убаво, и секогаш значи одам на тоа едноставно директно прашање со исто така директен одговор, немам срам тоа што го мислам го давам чисто, јасно и гласно. Порано тоа го окарактереризирале како пис на јазик, демек без влакна со самото тоа што не ги мрсел некој речениците и си бил што на ум тоа на друм, без подпрашања, јас сум баш таква личност, ќе го кажам, почесто добивам изненадувачки реакции, но мене не ми смета а и луѓето брзо се свикнуваат, и почнуваат со истата мера да ме разбираат и да ми одговараат.

Колку сте директни, се срамите ли од конечниот исход на она за кое што сакате да разговарате или прашате??? Или полесно вие да го преформулирате прашањето или разговорот?? Но, што ако не бидете разбрани во правата смисла и добиете уште мал милион подпрашања, вреди ли да се сложува до толку еден разговор или многу е поубаво со сите карти отворени???

Една од најголемите маани ми е и тоа што сум премногу директна. Некогаш самата се плашам да зборнам во друштво, за да не кажам нешто од појќе, па на крајот некој да се навреди или да ми се налути.
Премногу зборувам, премногу се опуштам, премногу поставувам директни прашања, премногу давам директни одговори.

abe i ja ne sum direkten posto ne mi e zgodno na covek da mu kazam nesto direkno da ne se navredi zosto znam po mene kako mi e koga ke kazat nesto ja se naogam vo neprijatna sostojba

Зависи за што се работи, али 90% кажувам скрос искрено т.е.100% сум искрен во повеќето ситуации :)

Ако не сум 100% директен, барем се трудам да бидам. И сепак многу зависи од ситуацијата.

...абе увек кога сакам нешто..увек одам одоколу..ми треба време додека дојдем до она главноно..а онака..у разговор увек сум директна:pipi:

Секогаш сум дирекна waaaaaaaa :( =)

премногу, ама не е убаво... и шо да праам таква сум. јас да си кажам што имам

Директна сум, не вртам од околу за да дојдам до моето конечно прашање, или одговор, зависи што се бара. Некои дополнителни разговори, вртење на нештото, кажување на нешто сосема трето за да дојдеш до главното, ми се непотребни работи со кои на крај ќе бидеш погрешно разбран. Прашувам директно што ме интересира, и сакам да добијам јасен одговор, доколку се работи за некое прашање. Губење време е само вртење од околу, ко на крај ќе добиеш и вака и онака одговор. Само ако си директен помалку време ќе изгубиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom