Колку сте амбициозни?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.856
Да, колку сте и дали внимавате што све ќе направите за да си ги задоволите своите амбиции?:raz:

Аууу превише...не до толку да верувам дека целта ги оправдува средствата ама се што е у граници на нормала би напраила за да стигнам до тоа што го сакам.Би работела се и сешто,не би се срамела од некои нископлатени нетолку пожелни работи за да дојдам до мојата професија..би го запоставила мојот дотогашен живот и би се посветила на амбицијата ако треба..би се отселила на одредено време,би одложила брак,деца нормално на некое време...многу работи

Jas po priroda su ambiciozna osoba, no ne rusham se pred sebe za da si gi zadovolam samo moite ambicii...nekogash ne vredat mnogu raboti da gi zapostavuvash za da stignesh do odredena cel...porano rushev, kornev, urivav...sega sum posmirena, postalozena, uvidov deka vremeto ke me zgazi ako trcam po moite ambiicii i zelbi za da gi ostvaram, a se drugo ostavam zad sebe...pronajdov nekoj balans i podobro da trae podolg period ostvaruvanjeto na mojata cel otkolku da pominam niz mnogu raboti i za kratko vreme da go ostvaram toa...taka pomalku gubam od zivotot...

Se bi napravil za da si gi ostvaram ambiciite.....samo ne na necija druga smetka....

Јас сум од поповлечените ... полека, полека све си остварувам, но апсолутно не по секоја цена. Не би жртвувала ништо за моите амбиции, а најмалку семејството. Исто неможам да кажам дали е тоа добро или лошо од аспект што никој друг мене не би ме поштедил нели ...:raz:

Eeeeehhh...Divne...site da razmisluvaa kako tebe...svetot ke bese ubavo mesto za ziveenje....:wink: :))

Се што сакам да постигнам го постигнувам полека, тактички, а времето не ми игра некоја улога. И две-три години ако треба ќе се трудам, но на крај ќе испадне она што сум сакала. Порано многу повеќе сакав да ги убрзувам работите, сакав да постигнам се` наеднаш, а со тек на време тоа премина во трпеливост и нема шанси да ми избега од глава или да заборавам дека сум сакала нешто да постигнам.
Да, амбициозна сум, но смирено (и будно) го следам текот на работите.

Јас се рушам пред себе да си ги остварам амбициите и желбите,до сега едно 70-80% имам остварено ама се повлеков малце ми стана досадно,се шо ке посакам за краток период борба го имам и си викам дај не се лигуши седи мирен:pos: и така шо и да имам го изгустирувам за кратко,е сега сум сконцентриран на амбицијата за бегање од Македонија,за сега оди на добро така да до 2007 пак ке го ебам ежот,кој знае од која IP адреса ке ви пишам,некаде у Швајцарија или Англија (ако не ја изгустирам и кајгана до тогаш):pos: :pos: :pos:

И јас повеќето работи,што ги имам замислиено, ги имам соодветно реализирано. Луѓето што ме знаат често знаат да кажат дека сум премногу амбициозен!!! Просто ми се случува во одреден период да имам премногу обврски, активности и задолженија што понекогаш се поколебувам за мојата амбициозност, но кога ќе размислам дека многу пати ми помогнала, и да не сум бил амбициозен и да не сум се борел за се сам дека немало да сум бил ова што сум, немало секојдневно да го правам она што го правам...тогаш си викам па ОК,амбициозноста(ама умерена никако претерена, затоа што оваа вторава воопшто не изгледа добро) се исплати, и уште еднаш ќе кажам сакам,ценам и почитувам луѓе што се борат и што се амбициозни,ама во одредени граници,а она што би се рекло „болна амбициозност„ ненормално ме нервира

Ja sum ambiviozen .. i toa mnogu. Toa sto sakam da go dostignam ili da go dobijam go pravam na nacin sto ja igram igrata na drugite, taka malku podmolno i si teram sve vo moja korist! I nakraj go dobivam toa sto sakam da go dobijam i tak stignav ovde kaj sto sum.

Ali edno da potencram .. a toa e de Toa sto go pravam na profesionlen plan nema blage veze na privaten plan. :)

Сум амбициозен...дури премногу
би направил се за да го достигнам нивото кое што сум го замислил

Многу амбициозна и уште повеќе внимателна....до сега успеало за понатака не знам:raz:

Bi gazele se pred sebe za da si gi ostvarite vasite ambicii??? Bi pravele i necesno raboti?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom