Колку штедите? Колку сте трошаџии?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
оооо порано 10 денара да имав одма ке ги истрошев одма одма !!! сеа у последно време колку и да имам пари нишо несакам... ке ги тргнам на страна и ко по обичај ке дојде сестра ми и ке почне да ми се улизува и сваќам шо е работата, и требаат пати па ке и дадам.. инаку знам да соберам мн пари ако ми требаат за нешо шо сакам да го купам подолго време или ако е поскапо.. ми се дешава дури и да не јадам на факултет за да соберам парите!

neam eban denar zastedeno a ni vo dzeb barem vo momentov te iam 20 den pod vazna :pos2::pos2::pos2::pos2:

Штедам ами како. Прашајте у кладилница Спорт Лајф. Секој ден по 2-300 стотки си ставам и си кулирам.

Многу трошам. Премногу!
И мои пари и пари на моите. Трошам за се и сешто. И за тоа што ми треба и за тоа што никогаш нема да ми притреба. :toe:

Штедам колку што можам, и покрај тоа што трошам многу односно не ми е важно дали софата ќе ми биде од Караџорџе дома или од мебел Виница битно ми е да е функционална и квалитетна, сеедно дали ќе биде авионот од Аиразија, Визаир итн, итн.. или Емиратс прва класа само да ме однесе до посакуваната дестинација сигурно. Исто се однесува за автомобили кој ги гледам само како можност да појдам од дестинација А до дестинација Б сигурно.
Накратко Сум конзумерист но не сум хедонист

оооо порано 10 денара да имав одма ке ги истрошев одма одма !!! сеа у последно време колку и да имам пари нишо несакам... ке ги тргнам на страна и ко по обичај ке дојде сестра ми и ке почне да ми се улизува и сваќам шо е работата, и требаат пати па ке и дадам.. инаку знам да соберам мн пари ако ми требаат за нешо шо сакам да го купам подолго време или ако е поскапо.. ми се дешава дури и да не јадам на факултет за да соберам парите!

:pos2: ќути брат секој месец бураааз дај некој денар за ова она :) па шо ќе правиш сакаш неќеш ќе дадеш ич не можам да ја одбијам.

И ја би штедел...они не стасуваат за тоа шо ми треба..а не пак да штедам за глупости..

штедам многу.. ама тоа е шо да се праи.. да имав повеќе пари ке ме болеше таквото ке си трошев :)

Некако не можам да штедам, ми тежат парите во џебот...

Знам шо е проблемот... не сум ги заработил јас зато така

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom