Колку се врзувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Не се врзувам.
Другите се врзуваат за мене.
И после тешко ја прифаќаат мојата непостојаност.
Епа,општојасно и прифатено нека биде дека луѓето се минлива работа.They come and go every day.
In the end,i grin and say "Well,fuck it".И тоа е тоа.Никој не е доволно посебен за да зафати константно место.
Никој.

Znaci ete, ti mi go pisa odgovorot:wink:...samo ke dodadam deka se vrzuvam i jas ama mnogu brzo go preboluvam seto toa...:kafe:

dosta cesto se vrzuvam za lugje, i toa mi e golema greska.... i gledam da se smenam...

kogo sudbinata mi go odzela ona e kriva, koja sama si otisla ona e kriva, jas nikogo ne izbrkav.

Се врзувам со луѓе што ги ценам. А ги ценам откако добро ги изанализирам. А за предмети... Тие што се подарени со срце и тие што ме потсетуваат на нешто прекрасно во животот

Јас не се врзувам пребрзо со луѓе, напротив, ми треба некое време за целосно да се осигурам дека е безбедно да се врзам, ама после тоа многу тешко се „одврзувам“. :) Во контекст на ова, при први контакти со луѓе (со повеќето, не со сите) многу се опуштам и уште од старт воспоставувам некаков близок однос и поради тоа тие луѓе се врзуваат за мене и ме сметаат за блиска, додека истото не е така и во мојот случај, зошто мене ми треба време, запознавање, сигурно тло. .
...точно така....но исто така мн се врзувам за предмети...лее ако нешто ми се скрши или го загубим...а толку мн да го дакам тој предмет..јаоо умирам...утепуам се...едноставно срцево ми се крши:toe:

Sekoj se privrzuva pomalku ili poveke. Mene mi e potesko da se privrzam, zatoa sto ne im veruvam mn na lugeto, ama koga nekoj vistinski vredi togas se privrzuvam i toa premnogu!

Обично многу се приврзувам. Дури и премногу, и потоа тешко се одделувам од нештото...било предмет или човек. Мислам дека повеќе е лекција која треба да се научи за помалку да се опседнуваме со предметите или со луѓето.

Јас не се врзувам пребрзо со луѓе, напротив, ми треба некое време за целосно да се осигурам дека е безбедно да се врзам, ама после тоа многу тешко се „одврзувам“. :)

За среќа, ретко грешам при проценката за тоа со кого смеам да се врзам и да се зближам претерано, а со кој не, па затоа не сум имала преголеми проблеми, во смисла разочарувања од личноста, разидувања и слично.

Ова ко ја да го пишував.
Не можам брзо да се врзам за некој, потребно е да помине некое време, за да знам дали можам да и верувам на таа личност, за да не мора да дојде до одврзување :)

За жал многу се врзувам ... и затоа многу и страдам :icon_frow

Со врзувањето не се повредуваме само себеси ами понекогаш и оние кон кои е насочено тоа...Едноставно ги гуши нашата потреба од поврзаност...
Сметате ли дека ова е лоша навика, доблест или пак лекција која треба да се научи за помалку да се страда?

Се врзав у чвор. Сега се обидувам со водени раце да го одврзам брзо, за да бидат сите среќни и задоволни. Ама ај ти пробај чвор со вода да одврзеш... :tapp:

Еј, што фино прашање.
Колку се врзувам?
ИЧ. За ништо и никого.
Освен се разбира за моето животно дело, ама тоа дека е мое.
Ама за луѓе, настани, предмети...Ич.
:smir:

Aooooooo mozam slobodno da kazam deka premnogu se vrzuvam.Za predmeti do dusa voopsto ne se privrzuvam ama za licnosti epten mnogu.Ne e deka sum naivna pa ajde ostavam sekoj so saka da prai tuku ednostavno takva sum po priroda i normalno e deka koa ke zamine taa licnost posle mi e tesko i patam ama sepak toa brzo go preboluvam i mislam samo na ubavite nesta sto se slucile bidejki zivotot e premnogu kratok za da mislam na losi.Iskreno ne se ucam od svoite greski no ne poradi toa sto ne mozam tuku ednostavno i ne sakam.Barem posle se imam mnogu ubavi spomeni i znam deka ne sum kriva jas za nivnoto zaminuvanje...a tie sto si zaminale so sreka neka im e i se najdobro iako toa vazi samo za edna licnost do sega:wink:

Од научени лекции ова за врзувањево во последно време гледам да не се врзувам ама баш онака со прости зборови речено 100% половина од тоа може.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom