Колку сакате да слушате/споделувате детали?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Кога личноста која ми раскажува знае на убав начин да ми го претстави тоа .... со задовооолство слушам и сум многу добар слушател ....
но кога некој како сестра ми, ми влечка од куманово,па драчево па забегува накај лисиче и + не го објаснува тоа убаво ... губам концентрација и едноставно се исклучувам и се правам дека слушам :pipi:
А за раскажување кога како ... некад од шо не ми се раскажува а некој ми бара да му влечкам ... се здткувам, не знам како да го продолжам муабетот и такви срања, а додека кога сум расположена за раскажување и ако раскажувам на некоја драга перснона ... си влечам брате, па не знам какви живописни описи давам ... едноставно го гњавам слушателот :P :kesa:

Пред се зависи од расположение..дали сум расположена да слушам детали/да кажувам.
Меѓутоа ако раскажувачот знае на мн интересен начин да го пренесе сето тоа тогаш обожавам да слушам.Јас претежно го кажувам оноа главното,но некогаш ако ме удрат будалите од а до ш ќе кажам.
Зависи и од дешавката што ја кажувам/слушам.Ако е некоја интересна сааакам детали!!!:pipi:

Мразам да слушам детали, ако нешто стварно ме интересира ке си прашам. А кога раскажувам нешто секогаш морам се да раскажам детално, едноставно незнам грубо да раскажувам :tv:

Nitu razkazuvam do detali nitu pak sakam do detali da slusam.Dodeka mi raskazat takvi luge nesto ke zaboravam sto bila poentata na muabetot.Sekogas kazuvam nesto sto e najbitno primer da se znae ili spodeli so nekoj ali ne gnjavam luge so propratni gluposti.Ako e vo prasanje nekoj problem e togas popustam i mozam da go islusam sogovornikot do kraj ,valjda ima nesto vazno i vo tie sitnici koi mi gi kazuva pa slusam.No inaku vo drugi bezvezni situacii prekinuvam i gi kratam lugeto:kazi najvaznoto i kraj na muabetot!

Ако се работи за нешто важно,сакам да слушнам детали или па ако дешафката била очекувана дооолго време.Е тогаш сакам се да ми се каже,а ако се испушти нешто сама си прашувам.:icon_lol: Сакам да слушам детали ама да не биде до тоа да се изгуби смислата на муабетот.
А иначе зависи.Споделувам детали само ако зборувам со некој ептен близок или па ако другиот [тој што ме слуша] сака да знае повеќе.Некад признавам знам да забегам ептен али не до толку за да заборавам за што зборам.:)

Со детали раскажувам и ако е интересен муабетот сакам и да слушнам се до детали.Ако е нешто што не ме интересира тогаш одма прекинувам и ја вртам темата.

Voopsto ne raskazuvam vo detali a slusam koga drugi mi raskazuvaat :pipi:

se do detalj raskazuvam opisuvam nekad i crtam :vozbud:se slikovito sakam i da mi kazuvaat i da kazuvam a ako ne mi raskazuvaat ubavo si prasuvam de opisi de opisi :baeh:

Многу ме замара кога некој го тупи!
А тупители еден куп...:toe:.
Почнува да зборува за нешто....и врти ваму-таму...забегува.
Кратко и концизно е најубаво.

Sakam da slusam detali, ako znam deka osobata so gi kazuva ne e po lazenjeto. Kazuvam i jas detali ama zavisi so koj zboram, na bliskite lugje im objasnuvam se do detal, na tie so ne mi se bliski ili ne i sakam mn u kratki crti im kazuvam.

Ич не ме интересира,ич несакам да слушам и не споделувам ич

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom