Колку на пријателите им пречи што не сте веќе "сингл"?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
divine напиша:
Може да се каже дека дечко ми замерувал дека сум повеќе со другари/ки отколку обратно и секогаш ќе е така. А на други не замерувам, освен ако пред тоа збореле едно, а прават друго и тоа другото е без граници:pishtoldz :icon_lol:

Да се корегирам малку, т.е. надополнам.
Изминатиов период имав повеќе дешаванки кои ме разочараа многу, и решив цврсто да си сменам став во врска со моето однесување кон другарите/ките кога имам некого, а и обратно. Значи, дефинитивно цело мое внимание и слободно време ќе си го посветувам на партнерот пред сите останати. Грешно сум постапувала во животов и конечно го сватив тоа...Зошто да сум јас таа лошата која се лути на другите (кои не се како мене нормално) кога сите тие се повеќе, па би било подобро да им се придружам нели?:)
Повеќе работи ќе си пишував, но се премислив за да не бидам сватена погрешно ... сакав само да се надополнам, дека веќе ја има темава:wink:

Ако ти замери некој другар што си фатил девојка, ебате другарот. Сеа нормално да не се свртиме само кон девојката и да фрлиме во вода се што сме позанвале пред тоа. Треба да си се најде време за се и се ќе биде во ред.
Моите пријатели до сеа биле фер од таа страна.

mr_wicket напиша:
Ако ти замери некој другар што си фатил девојка, ебате другарот. Сеа нормално да не се свртиме само кон девојката и да фрлиме во вода се што сме позанвале пред тоа. Треба да си се најде време за се и се ќе биде во ред.
Моите пријатели до сеа биле фер од таа страна.

Тоа не е во ред секако. Јас конкретно зборев за она тотално запоставување друшто со кое си бил нон - стоп, откако ќе фатиш дечко/девојка. Дека стандард после тоа, ако дојде до раскинување на врската се враќаш на исто со друштвото, па пак од почеток, па пак ... тоа не поштовам, но сепак ќе го користам од денес, па кој ме сака ме сака:icon_lol: :wink:

Па не им пречит. Барем не ми покажале дека им пречит.. можда зато шо сме од исто друштво.

МаРиНа`Ох напиша:
ам ам ам ам...:icon_roll не појќе :wink:
Еииии, мама миа, ке кацо фаре?
Ниенте. Ебатенте сикензи муабетензи. Шајзе.
Ај нема врска, среќно.

не муабетензи сикензи, ти сикензи. Позитивензи. Ај фала, да се враштат.

Pa otkako sum vo brak(a i koga bev vo vrska)imam vreme za izleguvanja so prijateli,ama ne kako porano,bukvalno izlezeni po celi denovi.Nikoj od niv ne mi zamera za toa(mozebi oti poveketo se u povekegodisni vrski,a jas sum prv so se zeniv),ama sepak so dobra organizacija moze da se vidis so site so ti znacat nesto u zivotot,so toa so semejstvoto ima prioritet pred se i nad se.

ne im preci tolku nif kolku sto mi preci mene:) i neam izgubeno drugar tuku iam izgubeno premnogu vrski posto sekoash sum odbirala drugari i drugarki preku deckovci...ali malo sum use ke mi doe vremeto

Ne drugarkite nikogas ne im precelo toa sto momentalno imam decko no moze da se kaze deka se slucuva mnogu cesto da go izvisam deckoto poradi drugarkite-no vo nikoj slucaj tie ne me teraat na toa tuku toa e poradi toa sto so drugarkite e sekogas pointeresno neli?

Abe ako se vistinski drugari ke razberat deka ne mi se samo tie edinstveni vo zivotot.Ke naogam vreme i za drustvoto i za deckoto,iako mene najpoke mi odgovara drustvoto i deckoto site zaedno :).Ama vo moeto drustvo nekako gledam deka im preci so sum singl...:raz:

Не им пречи.Напротив-ме поддржуваат да излегувам и да бидам со него.Среќни се затоа што и јас сум среќна.Секогаш ќе се најде саат-два за лаф-муабет преку кафенце со нив,колку за да се надополниме за дешаванките од текот на денот.

не им пречи и не гледам причина за то. Како ќе им бидит нив ако јас им се лутам за то шо си излегле со дечкото? за се’ се имат време, секогаш можам да најдам време за со другарките и мислам бесмислено е да им пречи, е сеа ако се љубоморни на то тогаш нивни проблем
bk.gif

Им пречеше на почетокот. Ми “штрајкуваа„ дека не сум одвојувала време за нив, дека ретко ме гледале, дека сум ги запоставила... Што најверојатно и беа во право. Сега веќе не. Наоѓам време и за нив и за другото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom