Колку на пријателите им пречи што не сте веќе "сингл"?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Aiii ubava idea. ne mi teknalo da obrnam vnimanie na ovoj detal nikad.
Aaaa ushte od odma proveruvam, bravo za muabetov, eve da vidime koj kako ke reagira, pogotovo edno 2-3 prijatelki! AAAAAAAA:vozbud::vozbud::vozbud:

Долго време бев сингл и никој не очекуваше дека вака ќе се врзам. Другарките секоја на свој начин го доживува фактот дека не сум 24 часа достапна за нив. Едната ме сфаќа зашто е во иста ситуација како мојата, а другата не и одговара баш ама не и останува ништо друго освен да се помири со тоа. Ако навистина ми е другарка, нема да и биде тешко да го прифати тоа...

Ima nekoi lugje ti se pravat deka ti se drugari i te poshtovaat , no najchesto drugarite se mn ljubomorni.. Ovaa godina koga imav devojka eden moj drugar pochna da me odbegnuva i mi se skara..Ne mi trebaat takvi drugari i povekje ne sakam da se druzham so nego

со вистински пријатели не е важно дали си сингл или си со партнер.јас сум со партнер веке подолго време ама секогаш имам време за пријателите.никогаш ми се нема случено некоја другарка да се налути затоа што имам партнер.ако се организираш добро тогаш има време за се во животот

Па баш ова е причината те. критичната точка која ги распаѓа повеќето пријателства...Ке рече некој глупост, да, глупост ама реална вистина која денес се повеќе ја гледам пред моите очи:salut:

Никад не сум имал такви проблеми досега можеби бидејки другарите ми се прави и вистински и они се радуваат кога ме гледаат заљубен или со девојката а за тоа дали се љубоморни нема врска имам време и за нив и за девојката во тоа поле сум мирен немам гајле.

Пријателите не ми прават такви проблеми...па времето ми е испланирано имам доволно време да бидам и со неа и со друштвото и не им смета што веќе сум не сум сингл туку напротив имам поддршка од нив....

Не ми се случило некој да ми се скара оти сум во врска.Секогаш наоѓам време за пријателите,да излезиме на кафе,во дискотека и сл.А и поќето од нив се во врска,па сфаќаат како е.Треба човек да ги балансира тие две работи,не треба целосно да се посветиш на врската и да ги заборавиш пријтелите,оти ако заврши таа врска,можи да се случи да ги немаш повеќе пријателите,бидејќи претходно си ги запоставувала.Па така ќе останиш сам,ни пријатели,ни врска.

ништо неможе да ме спречи да се гледам со другарите,таков е мојот живот и таков ќе остане,тоа сум јас,јас не се трудам да најдам време или да балаансирам нешто,ако сакаш да се гледаш со другарите ќе се гледаш,ако нејќеш ќе ги баталиш,нема тука некоја поголема филозофија.Пријателите не ми прават такви проблеми а ако некој прави негов проблем,јас сум ист.

Имав многу другари, ако можам така да ги наречам. Кога почнавме женски да бркаме, кој си фати, кој не, ама само двајца сфатија дека кога фатив женска не можам секоја вечер да ги дружам за покер или за мафтање по чаршија. За другите бев папучар.

А бе, јас мислам дека сингл и несингл повеќе се однесува на мажени/женети, а не на некој со дечко/девојка.

Во секој случај, на моите пријатели веќе деветта година не им пречи.
Им пречеше на некои цури, ама тоа на друга тема. :)

Не ми замериле никогаш,затоа што секогаш имам време и за нив.Никогаш не сум ги запоставила на сметка на дечкото.

Да, сум изгубила другарка! Таа беше крива! Немаше дечко имано, и тоа е! Не можеше да ме сфати ваљда... Никогаш не ја запоставив, баш напротив, цело време бев со неа! Денски никогаш не излегував со дечко ми за да бидам со неа! Некогаш на сред недела ќе излезевме и тоа на вечер! За викенд имав одредено петок со неа, сабота со него...или обратно... ми се лутеше за тоа дечко ми, велеше го прашувале дали уште оди со мене, зошто ретко не гледале заедно! Се правев само за да не се почуствува дека осамена, демек сега имам дечко и кој ја шиша, и таа ете, сепак, се оттргна од мене...демек од кога сум фатила дечко не сум
ја фермала..:nesvest: свашта:toe: Ова беше пред повеќе години
и ден денес се трудам да не испаднам "кој те шиша сега имам дечко"
но секако си се разбираме една со друга сега....и дека не треба да се запостави другарството!

Ne mu smeta na drugarkite voopsto i imaat razbiranje ako ne sum vo moznost da se vidam so niv.
Ne se imam najdeno vo situacija da izgubam nekoja drugarka zaradi decko,so znaci deka mi se vistinski drugarki.
Ako na drugarkite mu smeta deka imame decko znaci muu smeta deka sme srekni i tie ne ni se drugarki.

mn me razbiraat. Ne se lutat ako odbijam planovi so niv za da odam so zenskami, ili ako ja zemam so mene. Navistina sum blagodaren za kakvi drugari imam.
Quarantasei POZZ BRATU

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom