Колку на пријателите им пречи што не сте веќе "сингл"?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
nemam izgubena prijatel ama za malu ke ja izgubev mojata najdobra drugarka. koga go fativ prviot dečko sekoja večer izlegvev so nego( i mislam deka toa se podrazbira) a taa tipkata-odam eden den doma i na kafe i taa mi drzi predavanja kako ne sum izlegvela veke so nea, a bukvalno sekoj den se gledavme, i deka ako ne i posvetam poveke vnimanie ke me izgubela. e toa bese od ljubomora.

Лелеее баш сега ми се дешават то. Четири другарки сме и три имаме дечковци. И сега таа што нема дечко нема со кого да излегува се лути (што е најлошо сите знаеме а не признава), а не знае да крене слушалка и да се јави (како секогаш ние и се јавуваме). А дечко ми работи и јас буквално 2-3 пати од кога е почнато летово сум излезена може да се јави ако сака да излеземе а не јас да ја молам. И типкава кога ја прашале каде сум, зошто не сме заедно излезени рекла, не знам и не ме интересира. И сега јас шо да и прам кога имаме тотално различно мислење за дечковци. Таа сака да има дечко колку да знаат сите дека има, а јас имам озбилна врска (и другите две другарки исто). Се дружиме од прво одделение, ама последниве две години не можам да ја препознам, мнооогу е смената (не на добро).:(

Обично многу љубоморат. се глупираат повеќе,се љутат која нема да излезам со нив,за секои работи префрлаат тоа што неможем да седим почесто со нив.едноставно мн.мрсат.али што да праеш другари ти са јебига.Ама па че дојдат некад и тие така па можеш слободно да им вратиш да видат како е.:)

Јас правам баланс на излегувањата за да не запоставам никого... Така што - неам проблеми.:)

мене на почетокот не ми се случуваше тоа, секогаш излегував со моето и неговото друштво заедно,но сега излегувам само со неговото зошто другарка ми не сака веќе да излегува со нас и сега она и другите од наше друштво излегуваат заедно..мене ме викаат понекогаш само официјално и тоа сама пошто они сеуште се само женско друштво, и шо да праам, јас им викам да дојдат со мене, таа другарка ми ми вика што ќе правела со нас кога сите сме биле парови и така.........добро донекаде ја сфаќам, но не би требало така да збори затоа што претходно скоро секогаш сме излегувале заедно, и мн пати доаѓала сама со нас а јас никогаш не сум ја запоставила,секогаш нејзе најмн и праам муабет..али тоа е тоа, малце ми е глупо ама нејзин избор.........веројатно да сум пак сингл одма ќе се вратат старите времиња........но зошто??????

Испадна дека на некои сепак им пречело, ама тоа зошто јас ги испуштив малце работите од раце.
Никако не смеат да се запостават луѓе шро ми се толку важни.

Па, досега не се пожалиле, освен само еднаш сестра ми ми рече дека само со дечко сум излагала, ама ако опростено и` е пошто под дејство на “другарка и“ била (и` ја наполнила таа главата, зашто на неа и` сметаше зашто ја излагам со дечкото, а она не излагаше со дечкото) и така...
Сега не се пожалиле иако ја повеќе од времето со него сум.

Се имаме договорено да си се предупредуваме, ако забележиме дека почнуваме да се одалечуваме, и функционира, сеуште...Нема посесивност, само другарски искрени забелешки, се договараме кога излегуваме да си се посветиме, ние сами, жени, а кога некоја е со љубениот, нормално, си излегува со него, така да до сега е сосем ок тоа прашање.

Најдобро е да се најде рамнотежа помегу другарството и дечкото оти онака секако некој од нив ке ти се лути. Сега зависи за некој луѓе тоа е лесно за некој не баш. ја лично успевам да се снајдам и со двете страни да најдам време уствари да го организирам времето, за разлика од дечко ми, тоа не му оде никако... :)

Не им пречи од причина што наоѓам време и за нив и за дечкото..И двете страни не дозволуваме премногу да се одалечиме..има времиња кога со денови нема да се видам со другарите но максимумот е само една недела..се е во ред и ме подржуваат во се што правам..понекогаш и заедно со другарите и дечкото искачаме,па си поминуваме супер

I koga imam partnerka ne gi zaboravam prijatelite i znam da najdam vreme za niv sekogas i kako stalno da se pustime u pohod po shmekanja!..:)

Иако имав долга врска секогаш бев тука за другарите, сепак вистинските другари се другари , женски ке има секогаш , но прави другари никогаш ... сепак мислам дека другарите треба на прво место , освен веке ако не си во брак ...

Море во последно време мислам дека им пречи што СУМ сингл.Ок,им пречи во поголемиот дел од времето,бидејќи знам да бидам гњаватор и да ги гњавам и гушкам сите околу мене.:icon_lol:
Па кога ќе фатам дечко знаат да речат: Аман Фала Богу,малце раат и од тебе.:pos:

Инаку,мислам дека и претходно на темава кажав:Добро знам да си го органзирам времето,така што секогаш за сите луѓе кои ми се драги знам да пронајдам време.

Па не баш. Едно време се лутеа, без причина, затоа што си замислуваа дека ги избегнувам поради него...кога сфатија дека не е така веќе беше касно.

Ако се сака се се може. Со добра организација можеш да најдеш време за сите, и за дечко и за пријатели и за семејство. :)

гооолем дел...мн голем...и тоа се прават што да ти кажам...ко да се посреќни што се сами... :pusk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom