Колку е чист воздухот во РМ

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не заслужува да биде труен. Мое мислење е дека треба топлификација и топлењето на струја да биде поефтино од дрва. Ти што предлагаш?

Предлагам сите што имаат техничка можност да бидат на топлификација да бидат приклучени, тс да мора да бидат приклучени. Верувам дека со повеќе приклучени и искористување на капацитетите целосно ќе ја намали и цената

@nikola_bb

Пример која продавница?
Пиши тука или пп мислам дека нема да се прави проблем.

Фала однапред.

@nikola_bb пиши овде, дефинитивно нема да има проблем, напротив. И ако можеш пиши конкретно што треба да бараме.
Дали типот на маски како на сликава би биле корисни?
3m-Similar-Shape-Dust-Mak-Flat-Fold-Ffp2-Passed-Clogging-Dolomite-En149-2001-A1-2009-Europe-Standard.jpg

Јас имам такви кои ги користам од медицински причини, дали тие овозможуваат заштита и од овие честички?

Колку што гледам на неа пишува ЕН149 што значи дека заштитува, кажи ми каде ги набавуваш и по која цена? Прашувам дека и јас сеуште не сум си зел

Колку што гледам на неа пишува ЕН149 што значи дека заштитува, кажи ми каде ги набавуваш и по која цена? Прашувам дека и јас сеуште не сум си зел

Не ми се од Македонија, не знам ни колку чинеа :unsure:
Евентуално да се праша во 3М или некоја од продавниците за медицинска опрема. Има една продавница во Лептокарија, во зградата кај Седмица, но од страната што гледа кон Румунска, ако одам деновиве натака баш ќе прашам дали случајно имаат.
Ако налета некој на вакви маски некаде низ Скопје нека пише каде ги нашол и по која цена.
Едит: најдов нешто овде.

Вечерва пак ја имав честа да идам пешки и ситуацијата е уште полоша од минатите денови. Видливоста во Карпош IV, Порта Влае и Хром е сведена на 10m а некаде и помалце. Воздухот се осеќа дека е енормно загаден. Алиштата ми смрдат небаре сум од ауспух искочен, се ќе иде на перење сеа. Од мене препорака е шал или од оние медицинските маски иако не можат да помогнат многу, тоа во секој случај.
К4
Photo0015.jpg
К4​
Photo0016.jpg
Трите кули во К4​
Photo0018.jpg
Photo0019.jpg
Photo0020.jpg
Влајко​
Photo0024.jpg
Photo0025.jpg
Ѓорче Петров улица Македонска Војска​
Photo0026.jpgPhoto0027.jpgPhoto0028.jpgPhoto0029.jpg

само што си ја исправ капата, од две недели носење, црнила како да работам во железара (y) никад не било ова.

Не ми се од Македонија, не знам ни колку чинеа :unsure:
Евентуално да се праша во 3М или некоја од продавниците за медицинска опрема. Има една продавница во Лептокарија, во зградата кај Седмица, но од страната што гледа кон Румунска, ако одам деновиве натака баш ќе прашам дали случајно имаат.
Ако налета некој на вакви маски некаде низ Скопје нека пише каде ги нашол и по која цена.
Едит: најдов нешто овде.

И јас гледав ама на друга страна само што немаше ни таму цени :place:.
Среќа утре и така ми беше во план да идам накај Лептокарија па ќе прашам колку чинат.

Во неделата бев на гости кај еден пријател во Ѓорче и од семафорите кај баумаркет до Групчин немаше ни м од магла.
Немаше затоа што таму нема високи згради па ветерот ја носи маглата накај Скопје.

Почнувам да разбирам зошто „куќа на Водно“ значи престиж. Ем дишеш чист воздух ем од високо гледаш како ситната раја таму долу тоне и се дави во смог.

Изградба на трамвај, стимулирање на јавниот превоз и користење на обновливи извори на енергија. Гасификација!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom