Samurai Jack
Penspinner
Ова ме потсеќа на играта I Am Alive. Страшно...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова ме потсеќа на играта I Am Alive. Страшно...
![]()
I ja im vikam, oni sliki postiraat, da gi predupREdat ostanatite da ne iskacaat poso ke umrat od magla :-DШто сега се дигна толкава галама нема ништо ново Скопје одсекогаш било вакво.
Зимно време отсекогаш бил на ова нивоВечерва кој бил надвор дишел екстремно загаден воздух... најзагаден досега.
http://airquality.moepp.gov.mk/?page_id=4
Ново Лисиче и Центар: 1000 µg/m3
Си ме насмеал со аватаров, незнаеш колку добро ти стоиПроцедурална исправка.
Ја се извињавам не ја следев темава, после Алтернатиф и Форесчо ми пренесоа.
Таа класификација на честичките се прави по нивната големина, тоа PM e англиска кратенка, 10 означува дека честичките се просечно со големина од 10 микрометри. Најопасни се тие честички, со големина од 10 микрометри и помалку, оти слободно можат да поминат во слузокожата, или тој сквамозниот епител во грлото, плуќата и да се јават големи последици.
Да не се лажеме, не знам дали имате учено/читано за Лондонскиот смог знаат колку луѓе изгинаа токму поради загадувањето. Таму како и кај нас главно беше загадувањето од согорување на јаглен, фосилни горива, дрва. Посебно фосилните горива имаат во себе сулфур, па со нивно горење се добива сулфур диоксид, помешан со влажен воздух, ето ти смог.
Ај да не забегувам, мислам дека докторот греши, или сака да ја смири јавноста, но овие честички не се мелем за плуќа, тие пробиваат во ткивото, се апсорбираат, секако дека подолга изложеност не може да биде добра, секако дека еден дел од вдишените честички ќе се исфрлат при кашлање со слузот, но дека работава е така безопасна не би кажал.
И знам дека ме читаат оние од горе, можат да ме вработат слободно и онака тие нивните ништо не прават.
Тврдам дека власта во Македонија смета дека населението им е ретардирано. Немам друго објаснување за „изјавите нивни нарачани“. Се надевам они нема да ги искашлаат.
Туку може ли да замислите како ова влијае на плодот на бремените жени? Може ли некоја препорака да дадеш од твој аспект, што они да прават во ваква ситуација? Нешто да пијат да се сузбијат негативните последици?