Колкав е вашиот гејмерски стаж?

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
п'рво почнах с nes след това mega drive,saturn,dreamcast,pc,ps2,xbox,xbox360

Gejmerskiot pa koa bev gejmer edno 3 godini,aj prasajte za Net stazot :)

5 godini od HALF LIFE 1 racunam

Играм од 4 години, почнав од Нинтендо со Супер Марио и Final Fantasy, имам играно и Атари нешо, ама кариерата му беше во залез и башка мењав џојстик секој ден зашо ми остануваа рачките во рака:icon_lol:. Зад себе имам остаено над 2000 игри на NES, SNES, Genesis, GB, PSX, PS2 и РС. Во моментов играм WoW, ми смачи веке од глупостите шо искачаат за PS2 и Xbox, ептен се упропасти офлајн гејмингот со ова MMORPG игриве а и РС-то е ептен терсене за играње (на прсти да ги изброиш добрите РС игри во изминативе 10 години:nerv:). Сепак си чекам на Final Fantasy 12 пошо неам пропуштено ниеден дел до сеа.

Ако ме прашате мене, најдобри гејминг времиња биле оние на NES i PSX, е тогаш СТВАРНО се играше и се киснеше по флиперници и играчници или кај некој кутар будала шо имал несреќа да купи конзола за играње (најчесто јас:lud:) па уште и мултитап lol.

Abe jas sum so kom od koga bev zabavache(a sega sum osmo) toa se 9godini i toa isklucivo na kompjuter so windows :D.Igra sto mi ostavila najvpecatok e RedAlert I.Mnogu porealna od RedAlert II.Isto taka i Starcraft bese izlezena togas i ja igrav mnogu.Znaci jas sum poveke po strateskite igri a ne po obicnite :D

Ako se racuna i vremeto koga kisnev po flipernici pa posle so nintenod pa PC dobri 13 godini

Kompjuter 9 godini a fliperi i nintenda eheehe moze 13!

12-13 godini non-stop i vo tek so nastanite(za igri se razbira)

prviot kompjuter Atari go dobiv 96 a nintendo imav 93-94 sea sum 17 god e pa racunajte

Vo flipernici uste od pred 11-12 godini a na kompjuter edno 8-9 godini.Se sekavam na Aladin,Wolfenstein 2-d i slicni.

охохох од пред МНОГУ години прво со обични нинтенда па со sega mega па со super nintendo па со play station па на компјутери

10 години гејмерски стаж. Нинтенда, компјутери, комодори, флипери, а ако сметаме и џебни флиперчиња....лелееееееј :pos: Кога бев копиљ, татко ми беше купил DOnkey Kong џебен флипер, бев газда у маало само ја имав такво :pos: ама го беше скршил со еден чевел несакајќи. Цеееел месец ми беше мука.

imam pc od 1990...prva igra sto ja igrav bese duble buble ali toa bese malku pokasno okolu 1992..pred toa samo gi gledav i analizirav..sema bese so dzoistic togas :pos:

едно комшиче ја купи таа конзолата,онаа шо се мењаа игри со тоа курето нагоре надоле.Тоа беше негде 91 мислам дека.Послем тоа почнаа нинтендата 93 милсам дека беше.Ја си го земав до Бугарија за 25 лева,ако добро се сеќавам,после тоа почнаа компјутерите.Еден другар од основно имаше 486 дома и се утепавме од играње.1999 купив PC,и од тогаш па се до пред некое време бев на игри,нфс,доом,данџен кипер,ролер костер и мн. други.од кога стаив интернет (пред 2 месеца) му напраив формат на компјутеров и не сум стаил игра од тогаш,освен зума.
Иначе кога почна кантер ја бев прв у играчница.Стално игравме.Ама го изсгустирав тоа.
А за флипери да не праиме муабет.Вандер бој ми беше омилен.Ама никако да го свртам.Исто и Бабл дабл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom