Колкав е вашиот гејмерски стаж?

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
прво почнав на флипери,после на нинтендо,и сега компјутер:kesa:

Prvo igrav Sony Playstation 1 :pos2::pos2::pos2: pa se prebaciv na kompjuter,pa PS 2 i sea PS 3

Бледа ми е меморијата, од некои 4-5 години см со игри, почнав со Atari 2600; татко ми коа ни го днесе дома тоа беше фешта, па после Nintendo 8 bit, Super Nintendo + Sega Mega Drive 16bit, Play Station One и од 1999 наваму PC.

Неможам да се сетам али знам дека имав компјутер кога имав 4-5 години , па плескање нинтендо кај другари .... одприлике од 96-7 до сеа ;)

5 години, 2006 - and counting, стриктно на PC.

9 години компјутер(т.е. два) и предтоа ептен забеган по нинтендо едно 3-4 години:)

Ако се рачунаат сите, на нинтендо од 2000, па 2001-2002 PlayStation, од 2003 па до сега на PC , тоа се 11 години :)

17 години - на почетокот од 5 години негде играв на едно нинтендо од бугарија купено што целиов живот не сум видел уште едно такво, немав касети, само едно 80тина игрици што ги имаше на него. После тоа оноа сребреноно нинтендо што сите го имавме, кога рикна тоа другото тоа црното терминатор 2 :) од 4то одд сони кец и тоа траеше долго време. После 7мо почнав на РС да играм се додека не земав сони 2 кое не го играв долго пошто каснев многу со зимање :/ после пауза од 1-2 години со ретко играње на РС и PSP... И од пред скоро една година редовно играње на x-box 360 :) во иднина планирам кинект...

Од 5 години нинтендо,во прво одделение ми го купија првиот компјутер,потоа во седмо се префрлив на плејстејшн 2,и од пред 2 години повторно го преферирам компјутерот.
Вкупно се собираат 12 години.

Абе дома моите имале комјутер уште пред да се родам. Иначе јас на прва средба со комјутер што се сеќавам ми беше со 486 на 100MHz мислам и DOS оперативен систем и тоа некаде во. После кога излезе windows беше лидница, 3.11 најдобра верзија. Иначе се имам како помал заебавано и со комодоре 64 и 128 и најстрата играчка конзола со која се имам сретнато Atari 2600. Овие татко ми ги има купено на времето (1978 од англија atarito, a комодорето околу 1985) за некоја астроономска цена и он и негови другари и колеги толкави волови 30 и кусур години се утепувале од играње ден и нок. Само на кратко сакам да кажам некои од специвикациите на атарито. Атарито работи на 1,19MHz и има 128 бајти рам, а игрите зафаќале 4K. Значи со компјутер сум од раѓање и работам и играм на нив од кога знам за себе. Еве слики од атарите (направено е од дрво) и некои негови игри

A2600_Combat.png
A2600_Space_Invaders.png
A2600_Pac-Man.png
Atari2600wood4.jpg

извинете за обемниот пост ама ми се навратија многу спомени и ако сметаат сликиве слободно тргнете ги или кажете ми и јас ќе ги тргнам

И јас имав ваков, ЗАКОН работа, најјаки игри, таа со жабите што јадат мушички ми беше фаворит :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom