Коктели и разни домашно подготвени пијалоци

• Креатор на темата Креатор на темата Don Chipo
  • Време на започнување Време на започнување
T.N.T.
Состојки
Tia Maria 40ml
Tonic Wateр

Се сипува директно во ладна чаша за шампањ
и се декорира со лимун.

Serbian Shot
Состојки
Ракија од дуња 30мл
Ликер од праска 10мл

Се меша во шејкер и се украсува со парче дуња

:pos2:Го знае ли некој коктелот „БРЗА СМРТ“?:pos2:

Не, ама обожавам Бела смрт.
Водка, бело мартини, текили, џин, и малку тоник. Сето тоа со многу лимон и мраз.
МММММ, убавини... :smir:

Јас од коктели знам да правам само Sex on the beach и вака оди:
40 милилитри Цеден Портокал, 40 милилитри Сок од боровница, 20 милилитри Ликер од праска, 20 милилитри Водка.
Ова го мешам во домашни услови, значи без шејкер!

Едит: Да не знае некој кај може да најдам шејкер?

Јас од коктели знам да правам само Sex on the beach и вака оди:
40 милилитри Цеден Портокал, 40 милилитри Сок од боровница, 20 милилитри Ликер од праска, 20 милилитри Водка.
Ова го мешам во домашни услови, значи без шејкер!

шејкер можеш да најдеш позади броз кафе.

Ne sum probala da nepravam ali zatoa cocktail barot karsi Bristol e nezamenliv z akokteli:pipi:

Дури работев по кафичи правев од марс паднати коктели...среќа менито секогаш си го чував во шанк, иначе ќе наебев :icon_lol:
Како и да е од frozen, барем за мене врв е Мojito, секси опасен Rum Cooler и од лежерните за онака провод, Strawberry sunrise :wink:
Иако во глобала секој коктел си е прича за собом и е убав и питок на свој начин.

Ко за дома таман, земи две чаши и спој ги сo врвовите...:wink:

Rum Cooler e добар исто и Sex on the beach. Има и други кои ми се свиѓаат али тие би ги издвоил. :wink:

Long Island,Sex on the Beach,Mojito,Black-White Russian... има уште кој ми се допаѓаат но воглавно овие ги пијам кога сум во кафич,бар,дискотека...

Лично јас незнам да правам коктели ..
Имам еден другар и прави прекрасни коктели .. верувајте дека би сакале да ги пробате.. :pos2: :smir:

Ve molam kazete mi recepti za kokteli so votka...po moznost da ima i lubenica :D

fala mnogu :) ama da ne znajte nekoj od onie so se pravat vnatre vo korupkata od lubenicata :P

Треба само да направис отвор како конус во лубеницата да го бутнеш отворот на шишето внатре и да ја напиеш лубеницата. Така ја оставаш да отстои цела вечер и после тоа се служи лубеницата која е полна со алкохол и нема потреба да и се додава ништо друго

Шо и да праиш, Blue Lagoon немој да правиш.No seriously, dont.

[video]http://www.5min.com/Video/How-to-Make-Watermelon-Vodka-39233056[/video]

Пробај го ова јас го имам направено и добро е само немој со Вигор вотка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom