Коктели и разни домашно подготвени пијалоци

• Креатор на темата Креатор на темата Don Chipo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 април 2006
Мислења
13
Поени од реакции
0
Вистинска уметност е да се направи добар пијалак - коктел.
Така да правете коктели и писувајте.

ja pravam kokteli....
naj omilen koktel mi e vo momentot...ama alo,sea ova e tajna.......taka da nema da pisuvam sto se stava...

E bas me iskefi so temava.Uzivam da pravam i izmisluvam kokteli.Bas pred nekoe vreme so edno drugarce eksperimentiravme so rum koktelcinja.Smislivme nekolku i toa dobri.Ako sakate,probajte go ovoj,odlepuva skros:malku rumce,vodka,jin,apsinth,juscinja od portokal i ananas....stai od se kolkusakas, samo ne preteruvaj so pienje:)

Lou hi! da pogodam moze?:)

Jas ne znam da pravam kokteli:(, no zatoa obozavam da gi pijam:icon_lol:

Не сум многу по коктелите,ретко ги пијам и не ме интересира што се има во нив,се додека се неверојатно вкусни :icon_lol:
Иначе,сум слушнала за коктел што лечи мамурлак :lud:(треба да ми го дадат деновиве,па ќе ви кажам дали е вистина)

Koktelite se super. I ja letovo bev popalen da naucam da odam u toa skoloto za kokteli u Aerodrom e mislam ama nemav vreme. Daj ako ne napisete nekoj recept pa da probame doma.

sch00lGirL напиша:
Не сум многу по коктелите,ретко ги пијам и не ме интересира што се има во нив,се додека се неверојатно вкусни :icon_lol:
Иначе,сум слушнала за коктел што лечи мамурлак :lud:(треба да ми го дадат деновиве,па ќе ви кажам дали е вистина)
Одма да пишеш дали функционира

Имам едно програмче за телефонот, се вика Cocktail и во него има 782 различни коктели. Пишува колку и од што е составен, како се прави и како се сервира.

Многу добар муабет е тоа да знаеш да си праиш коктели.Немора да се којзнае што,чисто онака ради муабет.ја на пример (од овие нашиве подостапни,и секојдневни,btw незнам ни дали може да се нарече коктел;ама ја ја забораив заградава а?ако:icon_lol: )многу си го поштуем бунарче многу просто-бело вино,тоник и малце кисела вода,и сецкани лимони,најбољи-замена зашприцер,а за љубителите на црвено вино-сангрија,ја си ја праев малце алтерисована-значи зимаш една голема лубеница,ја длабиш содржината,ставаш 70 % црвено вино,и после го ставаш секое кисело овошје шо ти е при рука,го оставаш да постои една вечер,и ете ти волшебство,само немојте да се залетувате со муабетот-абе ова сокче,не не,лаже:cug:

Јас у неделата пиев 2 коктели во блу кафе
едниот беше after sex и имаше вкус на банана и беше грд
другиот беше на М не знам како точно се викаше, плав коктел, густ, вкус на бомбона има ептен е густ се сервираше со портокал и маслинка...гаден беше у секој случај...

13700 бесплатни рецепти за коктели

Idrink.com е сајт каде што ќе можете да најдете бесплатни рецепти за 13700 коктели. Таму ќе ги најдете буквално сите комбинации на пијалоци направени во вид на коктели и се разбира точното име под кое што се води коктелот. За секој коктел има убаво објаснување и неговиот рецепт односно колку и што е потребно да се стави за да се добие истиот. Исто така има текстуално напишано и како може да играте некои игри додека пиете односно тие се викаат игри за пиење. Едноставно на сајтот може да најдете се што ве интересира околу пиењето.

Епа ајде еве Ви добра идеа да поканите некоја стара пријателка на гости и да ја изненадите со прекрасен коктел.

За да го посетите сајтот кликнете http://www.idrink.com/
најбољи е тоашто моеш да си штиклираш шо имаш дома и да ти избаци можни коктели

Има некои коктели добри,ама многу често сепретерува со тоа комбинирање и додавање свашта внатре колку да биде коктел,да има повеќе работи а на вкус не се внимава!!!

Најдобар коктел, ж'та или бела измешана во стомакот со мезе од јагнешко џигерче.

vardarce напиша:
Најдобар коктел, ж'та или бела измешана во стомакот со мезе од јагнешко џигерче.
Eeeeee, ti ne znaes sto e ubavo, a? Potoa vince so rebra na zar. Mmmm.

moite omileni kokteli
bez alkoholen :
Kokonut kiss
kokosov sirup 2cl
sahne 3cl
sok od ananas 4cl
sok od portokal 4cl
sok od creshni 4cl

alkoholni
Sex on the Beach
sok od ananas 6cl
sok od creshni 3cl