Кокошката на баба ми....

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.117
Jaс често одам кај баба ми в село. Кај неа живеат разно разни животни.
Но, мене ме интересира една птица.Тоа е кокошката.
Разбирам, ако ви звучи забавно, но мене не ми е потребна кокошката туку нејзиниот клун.
Работата е во тоа што еден мој добар другар ми раскажа дека клунот можам да го отпилам- одрежам со пила, но така да кокошката остане жива.
Клунот ми е потребен за четка, нам во школо ни дадоа задача да ги направиме од домашни материјали.(не купечки) .
Јас сакам да направам нешто оригинално.
Па така еве го моето прашање:со што е најдобро да и’го отпилам клунот на кокошката и како , бидејки таа сигурно ќе прета...?????

Однапред Фала ви за советите

22.jpg

бонсек во раце, таа прета ти ја држиш и готово :)

само ако те чуе некој од ПЕТА за овоа мисли му ја :)

:tapp::tapp::tapp: подобро заколи и направи си печена кокошка ,а клунот задржи ја инаку нема да преживее ако му ја исечеш.

Хахаха...
Не ти е бре жал?

Инаку не верувам дека ќе успееш тоа да го изведеш/направиш (Ќе ти треба помош од најмалку двајца)

П.С. Викни го професорот... Баш да видиш дали ќе успее да направи четка, или кокошката ќе го направи него...

Ама сте неозбилни значи, јас сериозно сакам да не и наштетам на птицата - туку само да и го земам клунот.
А, можно ли е кокошката да се храни поинаку, наместо да колва зрна? како поинаку???нешто ко каша , или?
и уште нешто....кокошката има ли уши???? Ја мислам дека се глуви.....

-.-
Ама сте неозбилни значи, јас сериозно сакам да не и наштетам на птицата - туку само да и го земам клунот.
А, можно ли е кокошката да се храни поинаку, наместо да колва зрна? како поинаку???нешто ко каша , или?
и уште нешто....кокошката има ли уши???? Ја мислам дека се глуви.....
Ова ти е исто ко некој да вика дека не сака да ти наштети, а да ти го пресече патлакот :pos:

Back
На врв Bottom