Која ви е целта во животот?

• Креатор на темата Креатор на темата Medea
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да имате цел во животот, нешто што ве води напред, дали кариера, хармонија во брак, да изградите најубава зграда, да станете најдобар спортист, музичар....
Која е вашата цел?

Да патувам, да го видам светот од сите негови агли и да го соберам секое искуство што може да биде собрано по прашливите краеви на прозорците или екцентричните балови.Да го научам она што не сум го спознала, да си ја допрам духовноста ако треба.
Цел ... да тоа ми е целта во животот, да бидам повеќе номад него нешто друго.
Река, не планина.

да патувам насекаде и да го видам светот
пред да заврши трагично

Да бидам во хармонија со моето семејство, самата со себе ,по можност и со луѓето со кои сум опкружена .

единствена цел во животот е мојата фамилија т.е децата мои да ги изведам на вистинскиот пат и да им пружам што подобар живот додека не се осамостојат

Постојано имам цели пред мене и она за што живеам е истите да си ги остварам.

Цел ми е да бидам здрава, жива и среќна со луѓето околу мене.
Цел ми е да завршам постдипломски.
Цел ми е да се вработам на добро работно место.
Цел ми е да ги прошетам светот, ама цел цел цел :icon_lol:
Цел ми е да бидам заљубена и среќна во животот со оној вистинскиот. (ако постои тој воопшто:))
Цел ми е да имам среќно семејство со многу дечиња на кои ќе им го покажам патот на животот.
Цел ми е тие дечиња добро да ги воспитам и да бидам горда од нив.
...
И уште милион цели постојат пред мене. Животот е монотон без нив.

хм.. да положам филозофија. како тргнало... ќе се остварува во следниве неколку години :salut:

:)

никоја не ми е :uvo:

За тебе и за сите што велат дека немат цел во животот..

Секој има цел во животот, тоа е тоа што не одржува у живот и ни ја дава желбата за истиот.. дали фамилија. дали кариера, дали патување... тоа се се цели во животот.. Ако некој нема цел во животот.. едноставно за него животот нема смисла и не може да го живее истиот од ден за ден, затоа што тој целосно е во депресија и живеењето на жувотот му нема никаква смисла и никогаш нема да може да ужива и да просперира у него...

Затоа размислете пред да кажете или напишете дека немате цел во животот... размисли и види кон што се стремеш... самата перспектива и самото размислување се цели во животот...

п.с. Мојата цел е да се оженам со девојчето шо го сакам може и 2 деца 1 машко 1 женско, може и трето дај боже :)) исто така цел ми е да си ја доградам мојата музичка кариера... да ја усовршам до екстремен степен.. тоа се само глобалните цели што ги имам во животот, но има и безброј други мали цели што ги имам за овие денови :))

Еве еден добар совет од мене...
Не ја планирајте и не размислувајте за вашата цел...
Соберете храброст, станете од столчето за мислење и реализирајте ја истата...:tapp:

Мојата цел беше да ги видам Ајрон Мејден во живо .. али пошто сонот ми се оствари, сега веке џабе живеам !

да патувам насекаде и да го видам светот
пред да заврши трагично

Не ја губи надежта :)))
Нема да заврше светот трагично... трагично ќе завршат животите на тие шо не си ја реализирале сопствената цел :))

Целта ми беше во животот да станам познат во мојот град и ми успеа за помалку од колку што очекував !!!

Toa sto go dobivam da go vratam ili prenesam pojacano za nekoj%.(se odnesuva za materijalni i nematerijalni pridobivki od ili vo zivotot)

Да станап познат по нешто :) :vozbud:
Да ме помнат луѓето по нешто , само политичар НЕ :)

Да завршам факс со убав успех :wink: понатаму,,да бидам успешна во она што го работам,,да имам среќно семејство со многу љубов,,и секако да го прошетам светот,,а обавезно тука спаѓа и Кина,,тоа ми е една посебна желба ..Би сакала и да го усовршам моето хоби-моден дизајн..:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom