Која песна ја свирите најдобро на гитара?

• Креатор на темата Креатор на темата moskva_bojan
  • Време на започнување Време на започнување
Интересно е многу ја наведоа Nothing else matters. 4 отворени жици се една по друга проблем ли е тоа да се свири? Потоа се е со разложени акорди (Em, D и C). Солото не е исто многу комплицирано.

Прв пат кога седнав со на вујко ми гитарата, почнав да го свирам intro-то на Nothing else matters...гола вода....

E, aj да си се изрекламирам....

http://www.myspace.com/taratur

Значи, логично би било овие стфари најбољи да ги сфирам...
И на!
Никој од вас нема ко мене да ги сфири, НИКААААД!!!:vozbud:

Bon Jovi - Last Man Standing интрото су го усовршил до даска. Чат пат ја свирам и Bon Jovi - Runnaway.

Песна со најчкарт рефрен што до сега сум го чул

јас колку што знам песнава нема рефрен.
вака иде

Ti, ti si ga upoznala jedne ljetne večeri
On, on te poljubio dok more se pjenilo
I ti si se zaljubila mada nisi htjela to
Krivo je more ...

тука иде гитара соло

Znaj, ljeto je varljivo
A srce ti zavodljivo
Kući kad si doąla ti
Znala si da si u zabludi
A to veče uz mora ąum
Od sreće sva si blistala
Krivo je more ...

ирон маиден - феат од да дарк
2 динара друзе - рибјла чорба
хотел цалифорниа - игор дзамбазоф

штета шо немам гитара и незнам да свирам

Jas i se zapnav na 3 doors down - Here without you ...i posle saat vreme ja svirev original:):)ne deka se falam ama mn ubo ja sviram:P:P:P:)

E so be ne e uba:)???I malku komplicirana jet:):)A jas ne sviram mn na gitara....Samouk sum:)Sluhista pa ova prv pat bese da zasviram neso original da se pofalam:):):)A ti druze sviris profi?

Не друже, не сум профи. Зборот ми беше не мора да се фалиш. Има многу добри гитаристи на форумов, па као шо глеаш не се фалат дека знаат многу песни или пак дека истите ги знаат совршено.

Скромноста е доблест :wink:

Мојте си ги свирам најдобро.
Од туѓите мислам дека од Green Day-Church On Sunday ја свирам најдобро. Затоа што ми е една од намераклиските за свирење.:gitara1:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom